Kursansvarlig Marine Roubaud opplever stor pågang til kurs i vipper og bryn.
Kursansvarlig Marine Roubaud opplever stor pågang til kurs i vipper og bryn.

Trening gjør mester

 - Det har vært en fantastisk utvikling innen fagfeltet vipper og bryn. Vi opplever en stor etterspørsel etter våre kurs og gleder oss over å være med på å utvikle dyktige fagutøvere innen dette feltet, forteller adm. koordinator og kursansvarlig Marine Roubaud fra Beauty og Helse Akademiet.

 - Klassisk vippe-extension og vippeløft har boostet gjennom mange år. Jeg har jobbet med dette siden 2002, og jeg må si at systemene har blitt kraftig forbedret siden den gangen. Da hadde vi en boks hvor vippene lå strødd rundt, og man måtte lete for finne ut hva som var bak og frem. Det var en tjeneste som det tok lang tid å jobbe med, sier Marine Roubaud. 

 - Nå er konseptene systematiske og vippene ligger på rekke og rad. Det gjør jobben til vippe-stylisten enklere. Også tilbehør som lim er blitt bedre. Produktene kontrolleres av Mattilsynet, og det er strenge krav om innholdet. Så utviklingen ar vært veldig positiv, sier rektor Linn Himberg-Larsen.

 - Jeg vil si at mye har skjedd gjennom de siste 6-7 årene. For vår del har vi lagt vekt på å utdanne studentene på en måte som gjør dem trygge på produktene. Små grep kan avgjøre resultatet. For eksempel må man ta hensyn til at vippene vokser. Søler du med limet og klistrer de naturlige vippene til vippe-extension, vil resultatet bli uryddig over tid. I verste fall kan det også medføre infeksjonsfare. Så det gjelder å ha det teoretiske og praktiske grunnlaget i orden. 

 - Vi bygger kunnskap som gjør at fagutøverne har den nødvendige kompetansen for å gi kundene en god opplevelse og flotte resultater, sier Linn.


Skole og praksis

 - Vippe og brynstylist kurset kan man ta over 3 - 12 måneder, alt etter hva som passer deltageren. Det krever tid og egentrening for å bygge seg opp.  Vi er hele tiden til stede både fysisk og on-line hvis noen har spørsmål, sier Marine Roubaud.

Utdanning innen vippe- og brynsstyling kommer gjerne som supplerende utdanninger for fagutøvere som jobber i bransjen. Beauty og Helse Akademiet har derfor lagt opp til både heltids- og deltidsutdanninger som kan kombineres med deltagelse i arbeidslivet.

 - Vi har mange studenter som studerer både på heltid og deltid ved våre utdanninger innen Beauty Make-up Artist, negletekniker, hud- og kroppsterapeut, vippe- og brynsstylist og på fotterapi. Dette inkluderer studenter på alle våre linjer, som også inkluderer fot, hud og negl. Det morsomme er at elevene har en allsidig bakgrunn. Vi har mange yngre elever, men også voksne elever som jobber innen alt fra helsefag til regnskap. Det er veldig positivt at flere ønsker å endre yrkeskarriere og søker seg til vår bransje, mener Linn.

Rektor Linn Himberg-Larsen (til høyre) og administrativ koordinator og kursansvarlig Marine Roubaud kan glede seg over nye, flotte kurslokaler på Løren i Oslo. - Vi er ni faste ansatte og fire freelancere. Det er et godt læringsmiljø og vi har det rett og slett gøy på jobben. Vi er et superteam, smiler Linn Himberg-Larsen.

Hva er populært akkurat nå?

 - Clean girl aesthetic har vært veldig i vinden. Vippene og brynene skal uttrykke en naturlig og sunn look. Ellers ser vi at trenden med kraftige, fargede bryn har fått konkurranse fra tynne, smale bryn i motebildet. Vi følger med, og det er til syvende og sist det som skjer i motebildet man må fange opp for å være relevant for kundene. Ting sprer seg raskt på sosiale medier, for å si det sånn. Man må følge med og tilpasse seg det som skjer visuelt. Men selve teknikkene ligger alltid i bunn, oppsummerer Marine Roubaud.

Daglig leder Hilde Sjøtveit i Beauty Products Group er glad for å ha Linn Himberg-Larsen med på laget som rektor på skolen. 

Tilbake
ANNET INNHOLD