Landslagssamling i Næringslivets Hus ©NFVB
Landslagssamling i Næringslivets Hus ©NFVB

Med det norske flagget på brystet

Leif Anders Øverland (22) tok gull i juniorklassen under årets NM, og ble håndplukket av NFVB som eneste frisør til World Skills/VM i yrkesfag i Abu Dhabi i oktober. I tillegg skal han være med i den norske troppen i VM i frisering i Paris nå i september.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2017-10-19T19:01:43.0000000+00:00

Frisørtalentet Leif Anders Øverland fra Trondheim jakter gull og ære i to ulike verdensmesterskap. Under VM i frisering i Paris kan man konkurrere mer spisset i dedikerte kategorier, mens man i World Skills må vise stor breddekunnskap over hele fagspekteret. Det kreves intense forberedelser for å hevde seg i det internasjonale toppsjiktet, men Leif Anders er en ambisiøs frisør med stor lidenskap for faget.

BEST AV DE BESTE

VM i Paris foregår like etter at dette magasinet gikk i trykk, så når du leser dette kan det være at det er en medaljevinner vi snakker om her. Uansett så er VM i frisering i Paris en fin oppkjøring til World Skills i Abu Dhabi. Leif Anders er der en av 20 dyktige ungdommer på det norske yrkeslandslaget. De er alle norgesmestre og de beste vi har i landet i denne aldersgruppen (under 23 år). De skal konkurrere i 18 fag og møte 1300 deltakere fra 77 land.


GODT FORBEREDT

Leif Anders jobber til daglig på Nikita Hair City Lade sammen med broren Jan Emil, som har vært til stor inspirasjon og støtte for Leif Anders. Han ble tidlig opptatt av konkurransefrisering og gleder seg til å representere Norge i to ulike VM. Det ligger imidlertid mye hardt arbeid bak, og han trener nå døgnet rundt for å være godt forberedt.


- Jeg har ei kjæreste som også er frisør og som konkurrerer med meg på landslaget i frisering. Vi har trent sammen til alle konkurransene jeg har vært på tidligere: 3 ganger julecup i Trondheim, 4 ganger NM i frisering og 2 ganger VM. Jeg kan ikke få takket treneren min nok. Dag Gustavsen har vært helt fantastisk og lagt ned mye tid, forteller Leif Anders.

Vi ønsker lykke til i de internasjonale konkurransene, og håper både unge frisørspirer og eldre bransjeveteraner blir inspirert av innsatsen til det trønderske talentet.


SAGT OM LEIF ANDERS

- Leif Anders er et talent av de sjeldne, og hans dyktighet og innsats er med på å løfte fram gleden og viktigheten av faget. Mette Engeli, adm.dir. Nikita Hair
- Leif Anders er en fantastisk rollemodell som viser at vår spennende bransje byr på uante muligheter for kreative mennesker som vil. Inger Ellen Nicolaisen, Nikita-gründer
- Jeg er utrolig heldig som får trene en så dyktig og ikke minst treningsvillig gutt som Leif Anders. Han har 11 forskjellige disipliner å trene på, og slik jeg ser det har han potensiale til å ta medalje i begge VM. Dag Gustavsen, trener

Tilbake
ANNET INNHOLD