NFVB har utrettet utrolig mye og jeg synes formatet på dagens konferanse er meget bra, fastslå Tone Lise Forbergskog fra TL Akademiet.
NFVB har utrettet utrolig mye og jeg synes formatet på dagens konferanse er meget bra, fastslå Tone Lise Forbergskog fra TL Akademiet.

Kickstart på yrkeskarrieren

Arbeidskontrakter, skatt, kundebehandling, speed date med leverandører og nyttige tips for hudpleiere med en gründer i magen. Rundt 80 avgangselever fra hudpleieskoler fikk en inspirerende start på veien inn i arbeidslivet under NFVBs årlige studentkonferanse.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2017-10-19T19:05:33.0000000+00:00

Hudpleiestudentene er fremtidens arbeidskraft, og mange vil bli salongeiere/ledere. NFVB ønsker at avgangsstudentene skal få de beste forutsetninger for å lykkes i yrkeslivet.

- Konferansen er satt sammen på en måte som vi tror vil fenge interessen for alle som uteksamineres som hud- og spaterapeuter. Vi har et ønske om å gi dem nyttige og praktiske tips med på veien, og håper programmet faller i smak, oppsummerte arrangementsansvarlig, NFVBs medlemskontakt for velværebedrifter, Adrienne Hughes i forkant av året konferanse.


BEDRE HVERDAG

NFVBs direktør Anne Mari Halsan slo et slag for medlemskap i NFVB.
- Vi håper å kunne inspirere dere til en lang karriere i «selvtillitsbransjen». Til alle som går med en gründer i magen, vil jeg sterkt oppfordre til å tegne medlemskap i NFVB. Vi jobber kontinuerlig med å skape en bedre hverdag for våre medlemsbedrifter, enten du driver et enkeltmannsforetak, eller en salong med ansatte. Vårt fokus er å være en tidsaktuell bransjeorganisasjon for hele velværebransjen. Et talerør og en møteplass for medlemmene.


SAMMEN BLIR VI STERKE

Anne Mari lover også at det skal lønne seg å være medlem, også økonomisk.- Vi har en rekke medlemstilbud som gjør det attraktivt å melde seg inn. Enten det dreier seg om juridiske, arbeidsrettslige eller HMS-spørsmål vil vi gi deg svar på det du lurer på. Vi har også gode forsikringsordninger. Dessuten gir det en trygghet å vite at du ikke står helt alene, hvis det oppstår problemer.

Melder du deg inn i NFVB tar du også et samfunnsansvar. Vi jobber for en sunn bransjeutvikling. SKATTEETATEN GLEMMER ALDRI!Rådgiver Svein Grane fra Skatt Øst hadde mange praktiske inputs for kommende hudpleiere. Temaet forskuddsskatt, bokføringsplikt og mva. er noe man må ha en grunnleggendeforståelse av som selvstendig næringsdrivende. Men han pekte også på ting som timebestillingsbok, krav om godkjent kassaapparat og personallister. Det er mye man skal tenke på.

- Jeg så i et intervju at Linnie Meister påstod at regnskap er skikkelig gøy. Selv om du ikke deler den oppfatningen, må du sørge for å overholde lover og regler. Merk av tidsfrister og viktige datoer og søk hjelp hvis du lurer på noe, oppfordret Svein Grane.
Og husk, formante han; - Skatteetaten glemmer aldri, du må følge reglene. Men er det noe du lurer på, er det bare å kontakte oss. Vi kjører også gratis kurs i Oslo hos Skatt Øst, der du kan få svar på viktige spørsmål.

DIN PLASS I MARKEDET

- Finn ut hva slags salong du vil starte. Er det en «Gucci salong», eller en «Rema salong»? Det betyr mye for hvordan du utformer salongen, menyvalg og hvordan du presenterer deg. Sett deg mål, hvor vil du være om fem år?Vær 100 % til stede for kundene, og ikke minst, bli god på dine spesialiteter. Alle kan ikke gjøre alt, fastslo NFVBs styremedlem Linda Jørgensen. Hun er opptatt av at salong-gründere må finne sin plass i markedet. Linda er en bransjenestor som har startet opp flere hudpleiekonsepter, som Face IT, BeOne og Cocoon. Hun driver i dag egen klinikk på Frogner og har en egenutviklet hudpleieserie. Hun hadde mange praktiske innspill til avgangselevene.

- Er du en gründertype, må du gjøre hjemmeleksene og gi alt for å oppnå drømmen. Det blir tøffe tak, det kan jeg skrive under på. Men kan også være utrolig gøy, smilte Linda.

Tilbake
ANNET INNHOLD