De beste av de beste. Fantastiske jubelscener for fremragende fagfolk på årets Prisfest.
De beste av de beste. Fantastiske jubelscener for fremragende fagfolk på årets Prisfest.

Magiske øyeblikk

Hvem er de beste frisørene og hudpleierne i Norge? Det fikk vi svar på under den store bransjebegivenheten Beauty is Business 2024 i Lillestrøm.  Norgesmesterskap, foto- og bedriftskonkurranser ble etterfulgt av den store Prisfesten.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2024-07-04T04:58:47.0000000Z

 – Dette bransjens "Oscar-utdeling", hvor vi blant annet kårer årets frisør, hudpleier, frisørkonsern, frisørbedrift, hudpleiebedrift og influenser. Vi snakker ekte stjernemateriale i alle kategorier, og jeg er stolt over å kunne annonsere årets vinnere. Gratulerer så mye til dere, sier administrerende direktør i Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB), Anne Mari Halsan.


Rent bord

Adam og Eva gjorde rent bord i Årets Frisør fotokategoriene. Aldri før har de vært så ofte på scenen for å motta priser for fantastisk skaperkraft. Den internasjonale, stjernespekkede juryen er garanti for at vinnerbildene er på øverste nivå.

Norgesmesterskapene presenterer fagnerder som har ufattelig mange treningstimer bak seg for å perfeksjonere en frisyre. Vinnerene var en god miks av veteraner og nye navn. Det lover også godt for landslaget som skal til VM i Paris senere i år.

Vinnerne i bedriftskonkurransene er gode på alt, og fortjener all mulig oppmerksomhet for at flere kan bli inspirert til å bli like gode - eller bedre. 
Uansett kategori - se og lær!  Det er så mange fantastiske fagfolk og bedrifter i bransjen. NFVB gratulerer vinnerene spesielt, men gir også stor applaus til de som var med i konkurransen. Dette bygger godt omdømme for hele bransjen. 

  

Årets vinnere 2024:

Årets Frisør 2024 - Kommersiell kolleksjon

Eirik Thorsen, Adam og Eva Grensen / Grenseløse AS

Juryen uttaler: Gode bilder med lyssetting som setter håret i fokus.  Kolleksjonen er "fresh" og naturlig med frisyrer som man kan ser hos salongklientellet.

Årets Frisør 2024 - Herrekolleksjon

Anna Vikersveen, Adam og Eva frisør AS avd. Steen og Strøm

Juryen uttaler: En kolleksjon med god bredde og variasjon innenfor det maskuline segmentet. Frisyrene viser både kort og langt hår hvor det er benyttet varierende klippeteknikker for å få fram effektene.  

Årets Frisør 2024 - Avant Garde

Natalie Beckford, Adam og Eva Grünerløkka / Grenseløse AS

Juryen uttaler: En kul kolleksjon med kule modeller, som både kan være avant garde og editorial. Kolleksjonen fungerer som en bro mellom disse to ytterpunktene.  Enkelheten i make-upen bidrar til å ha håret i fokus. 

Årets Frisør 2024 - Lærling

Jonas Bakke, Adam og Eva Strøget AS

Juryen uttaler: Elsker alt ved kolleksjonen. En kombinasjon av "freshe" farger som bidrar til at kolleksjonen står ut i mengden. Kjønnsnøytralt uttrykk og et høyt faglig nivå til å være en lærling. 

Årets Frisør 2024 - Kolorist

Tonje Dahlen, Adam og Eva Strøget AS 

Juryen uttaler: Detaljene gjør denne kolleksjonen. Det tekniske arbeidet og plasseringen av fargene er veldig god. En unik kolleksjon med en Avant Garde tilnærming.

Årets Frisør 2024 - Kreativt Team

Adam og Eva Akademiet

Juryen uttaler: Vi elsker denne kolleksjonen. Den viser nydelige arbeider med uventede kvaliteter i hvert av bildene. Små detaljer som får deg til å ønske å se etter mer. Godt teamarbeid. 

Årets Hudpleier 2024 - Bryn

Maria Fursa, Idol the Lord of Hair AS

Juryen uttaler: Juryen har fokusert på hva som er utført faglig arbeid og på kvaliteten i det ferdige resultatet. Vinnerbildene innfrir alle kriterier i konkurransen. Nydelig form og farge i henhold til modellens naturlige farger og ansiktsform. Den gode kvaliteten på både før og etter bildene bidrar til å løfte det faglige arbeidet fram.  Skal man beskrive vinnerbildene med ett ord, vil det være: PERFEKSJON!


Se også bilder fra fotokonkurransene:

Her er de nominerte i fotokonkurransen Årets Frisør 2024! 

Her er de nominerte i fotokonkurransen Årets Hudpleier - Bryn 2024!

 

Norgesmesterskapene:

Norgesmester hudpleie, kombinasjon

Disiplin 1. Ansiktsbehandling  2. Farge og form av bryn

Vilde Haugen Grytting, Lillehammer Hud og Velvære

 

Norgesmester frisering, dame motekombinasjon

Disiplin 1. Wave style long hair  2. Romantic bridal
Leif Anders Øverland, Hannes Frisører AS

Norgesmester frisering, dame teknisk kombinasjon

Disiplin 1. Creative Style  2. Hair by Night

Andrea Smeby, PåHåret Opplæring

 

Norgesmester frisering, herre barber-kombinasjon

Disiplin 1. Commercial Fade Cut  2. Skin Fade Cut

Karam Abdelhadi, Idol The Lord Of Hair AS

 

Norgesmester frisering, herre motekombinasjon

Disiplin 1. Street Style Long Hair 2. Street Cut&Style

Mimoza Llapqeva, Marilyn and James AS

NM andre kategorier:

Vinner dame Street Cut & Style 

Kamila Janecka Skalska, Camilla. Frisør Salong&Academy AS


Vinner dame Creative Hair Color & Style

Kamila Janecka Skalska, Camilla. Frisør Salong&Academy AS


Vinner Full Fashion Dame

June Eriksen, Giardini AS


Vinner Full Fashion Herre

Karam Abdelhadi, Idol The Lord Of Hair AS


Vinner Lagkonkurranse for lærlinger

Glød / Studio S / Hairport


Vinner Pivot Point Cup - elever

Edvard Munch vgs / Studio E 1


Se fantastiske frisyrer og folk 

NFVB Instagram
NFVB Facebook
NFVB TikTok

 

Årets Influencer 2024

Catharina Nicole Selin
med instagramkonto @blondebycatharina

Juryen uttaler: Årets vinner snakker like godt til den som ikke kan noe om frisørfaget, som til fagpersonen. Denne frisøren har mye lærdom å dele og gjør dette gjennom tips og triks som formidles både visuelt og i posttekstene.  Bildene er vakre å se på, samtidig som det estetiske brytes opp med innlegg og videosnutter som gir et innblikk frisørens hverdag.

Årets vinner gir publikummet sitt en faglig kikk bak sceneteppet, med innblikk i alt fra teknikken som benyttes til treningen som ligger bak den perfekte frisyren. Andre ganger byr influenceren på seg selv gjennom små glimt fra livet sitt. Dette er et stort pluss.

Instagramkontoen vil være særlig nyttig for unge frisører å følge, da den løfter kjente problemstillinger i en frisørs hverdag, og hvordan du best kan håndtere disse. At influenceren mestrer å presentere dette på en kort, presis og personlig måte, treffer godt: Her er det godt engasjement på innleggene, og det kommer ofte nye innlegg, uten at det blir repetitivt.

Årets Hudpleiebedrift 2024

Fab Lounge AS, Stavanger

Juryen uttaler: Bedriften jobber dedikert med et bredt spekter av tjenester innen hud og velvære. Teamet av ulike spesialister på flere fagfelt jobber sammen for å skape totale kundeopplevelser med topp moderne behandlinger.  Bedriften setter tydelige mål for å skape en trygg, trivelig og attraktiv arbeidsplass, som tiltrekker seg dyktige medarbeidere.  Her er det profesjonalitet i alle ledd, en kompetansebedrift som setter mennesker i fokus. 

Årets Frisørbedrift 2024

Monarchy Studio AS, Bergen

Juryen uttaler: Det er fantastiske kandidater til denne prisen, men det er en vinner blant vinnere.  Dette er en bedrift som tør å være litt annerledes, både i profil, salong og tjenester.  Solid håndverk står i fokus, med kompromissløs dedikasjon for fag og gode kundeopplevelser.  Det jobbes med alle detaljer for å skape en salong som er "outstanding".  Bedriften er særdeles bevisst med hva som skaper ultimate velværefølelser, noe som også gjenspeiles i svært godt salg per kunde og omsetning for bedriften. I sterk konkurranse har de bygget en solid posisjon og et varemerke som blir lagt merke til.

Årets Frisørkonsern 2024

Studio Alf AS

Juryen uttaler: Juryen bemerker at de er veldig imponert av alle kandidatene til denne prisen.  De nominerte har mange ansatte, og deres profesjonalitet betyr mye for bransjens synlighet og omdømme - regionalt og nasjonalt.
Vinnerkonsernets identitet er knyttet til fokus på god fagkunnskap.  Bedriften er også bygget på kjærlighet til faget.  Tuftet på et solid fundament har hele konsernet i senere tid vært igjennom en stor omstilling, der mange grep er tatt for å bygge salonger med et godt fremtidsperspektiv.  Leder- og medarbeiderutvikling har vært høyt prioritert, og alle salonger i kjeden er renovert.  Det er grep som skaper fremdrift og utvikling, og ikke minst gode opplevelser for både kunder og medarbeidere.  Det viser at hardt arbeid gir resultater. 

Hedersprisen 2024

Juryen uttaler: Hedersprisen 2024 tildeles en person som gjennom sine mange og svært aktive år i bransjen har vist et brennende engasjement for frisørfaget, en som har påvirket yrkeskarrieren til svært mange og satt dype og varige spor.  Det er på tide at denne utrettelige innsatsen og dedikasjonen blir behørig anerkjent.

Dette er en person som ikke bare en fremragende frisør, men som også er en inspirerende leder og mentor.  Med enestående formidlingsevne og uten tanke på egen vinning deles det raust av kunnskap og erfaring.  Vedkommende har viet sitt liv til å løfte andre og til å skape et sterkt fellesskap i frisørfaget.

Vedkommende har vært – og er - en uvurderlig ressurs for fag og bransje, både nasjonalt og internasjonalt.  En pådriver for rekruttering og opplæring, blant annet gjennom faglige arrangementer og konkurranser.

Juryen vil spesielt fremheve den rause holdningen hen viser ved å stille opp på videregående skoler rundt om i landet uten å ta betalt. Hen har et sterkt engasjement, en enorm kunnskap og en unik evne til å få kontakt med elevene. Gjennom sin direkte og engasjerende måte å kommunisere på, sprer vedkommende entusiasme for faget og bransjen.

Som mentor for ungdomsbedrifter, og et engasjement som også strekker seg til miljøvennlig produktutvikling, arbeider vedkommende for en bærekraftig fremtid for bransjen.

Hedersprisen tildeles en person som gjennom 40 år har viet seg helhjertet til faget. Han er en ekte ambassadør for bransjen.


Hedersprisen 2024 gis til – som alle skjønner – Mr. Pivot Point og Hårologi -

Petter Buberg 

Glad (og overrasket) vinner, sammen med NFVBs styrepresident, Espen Sævold. Buberg trodde han skulle dele ut hedersprisen, og brått var han hovedpersonen.

Sjekk magiske øyeblikk på NFVB SoMe

Gå inn på NFVBs sosiale medier og føl energien fra mange magiske øyeblikk.

NFVB Instagram
NFVB Facebook
NFVB TikTok

 

Tilbake
ANNET INNHOLD