Årets Influencer 2023 Cathrine Heieren Hansen er svært ydmyk og stolt over å kunne inspirere andre.
Årets Influencer 2023 Cathrine Heieren Hansen er svært ydmyk og stolt over å kunne inspirere andre.

Høy lidenskap og glitrende suksess

Cathrine elsker hår mer enn sin egen komfortsone. Hun trosser nervene og holder kurs hver uke, lanserer sin egen glitterblanding og har nesten 200 000 følgere på Instagram. Men hun ser ikke på seg selv som influencer. – Jeg er bare frisøren fra Sarpsborg. Det er helt uvirkelig at lidenskapen min for brudestyling har tatt slik av, sier Cathrine Heieren Hansen.

Når Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB) ønsker å intervjue henne – Årets Influencer 2023 – må hun studere kalenderen sin nøye for å finne en ledig stund. Cathrine reiser land og strand for å holde kurs hver eneste uke, holder på å lansere egen glitterblanding sammen med Glitter Eco Lovers, jobber som frisør ved morens salong, publiserer flittig på Instagram-kontoen som i skrivende stund har 191 000 følgere, og sist, men ikke minst: Er mamma til to aktive barn på fem og åtte. 

Hår skaper ja-menneske

 – Barna har to idretter hver, og mannen min sykler proft. Vi er en aktiv familie, for å si det mildt, ler hun når vi endelig får til en prat. 

I bakgrunnen surrer hverdagen: Ett barn er allerede i seng, et annet kommer hjem fra trening og skal ha kveldsmat. Det er her Cathrine slapper aller best av. Hjemme med familien. Ellers består store deler av livet hennes, slik det er nå, av å bevege seg utenfor komfortsonen. 

 – Jeg har aldri likt å snakke foran folk, og droppet faktisk ut videregående fordi det var så mye norskfremføring. Når det kommer til faget mitt, til hår, så er det annerledes. Da jeg tok fagbrev, fikk jeg virkelig øynene opp for brudestyling. Etter det begynte jeg å tenke at jeg kommer ingen vei om jeg sier nei. Så nå sier jeg alltid ja, forteller Cathrine.  

Reels og glitter

Det første steget ut av komfortsonen og på vei mot å bli Årets Influencer, var digitalt. 

 – Jeg samlet opprinnelig alle bildene på mobilen min, i en mappe. Hver gang det kom en ny kunde, ga jeg denne mobilen, slik at bruden kunne gå gjennom bildene. Det ble bakvendt. Da jeg startet med Instagram, var det derfor som arkiv. 

Det er nå fem år siden Cathrine opprettet kontoen sin. Det har med andre ord skjedd mye på relativt kort tid. 

 – Det er særlig to ting som fikk fart på sakene: Reels og glitter. Først tok jeg et kurs i produksjon av reels. Det gav meg blod på tann. Jeg var hele tiden på utkikk etter hvordan jeg på best mulig måte kunne formidle lidenskapen min for hår, gjennom video. En dag fikk jeg ideen om å ha glitter i frisyren. Da tok det bare av, minnes hun. 

@cathrineheierenhansen har over 190000 følgere, og har gitt inspirasjon til mange brudefrisyrer.  

Vil tenne et engasjement

Videoene til Cathrine gikk viralt over natten. Brått hadde hun 10 000-13 000 visninger per reels, og hun fikk hundrevis av nye følgere hver dag. Overgangen var så brå, at hun ikke helt trodde det var ekte.

 – Jeg leide faktisk inn en person til å undersøke om noen hadde betalt for å skaffe meg følgere. Jeg ble mistenksom, rett og slett. Men det var det heldigvis ingen grunn til å være, sier hun. 

Nå har kontoen hennes følgere fra hele verden, og Cathrine blir stadig kontaktet av utenlandske nisjeblader for frisørfaget. I München ble glitter-videoene hennes vist på storskjermer over hele byen ved juletider. Det fortalte en tysk dame som gjenkjente henne på et kurs hvor de begge var deltakere. «It is you, the glitter lady», utbrøt damen. 

Det viktigste for Cathrine, er likevel å være inspirasjonskilde:

 – Jeg vil at innholdet mitt skal tenne det engasjementet i andre, som frisørfaget har tent i meg. Det var grunnen til at jeg begynte å holde kurs.

Framsnakking er viktig

Til tross for at nervene står i høyspenn hver eneste gang, holder Cathrine kurs ukentlig. Hun oppfordrer også alltid kursdeltakerne til å strekke ut en hånd om de trenger hjelp også etter kurset. 

Det å spre kunnskap og lidenskap for faget, er viktig for henne. 

 – At jeg ble kåret til Årets Influencer nettopp på grunn av dette, er ufattelig stort. Jeg håper det inspirer også andre til å dele. Ikke bare hva de kan, men også til å fortelle hverandre det som er fint. I salongen der jeg jobber, kommer ofte kollegaene mine og skryter til meg over hverandre. Da sier jeg alltid at de må si det til den det gjelder, også, utdyper hun. 

Min oppfordring til alle som lurer på å bli frisør, er å bare gjøre det. Jeg har ikke angret et sekund, sier Årets Influencer 2023 Cathrine Heieren Hansen.   

Gjør det, bare gjør det!

Frisører er kanskje de som er aller mest kritiske til seg selv, tror Cathrine. 

 – Jeg stiller svært høye krav til meg selv, og det opplever jeg at svært mange av oss gjør. Det er bra på mange vis, for du finner mange dedikerte sjeler i bransjen. Samtidig kan det hindre mange av oss fra å satse. Min oppfordring til alle som lurer på å bli frisør, er å bare gjøre det. Jeg har ikke angret et sekund, sier hun.  


Artikkelen står også på trykk i magasinet FRISØR nr. 3 2023

Les også: Stjernene i frisør- og velværebransjen

Tilbake
ANNET INNHOLD