Dag Gustavsen fikk hedersprisen da årets store prisfest for frisør- og velværebransjen gikk av stabelen. Reaksjonene fra salen illustrerte godt hvorfor akkurat han tildeles denne gjeve prisen.
Dag Gustavsen fikk hedersprisen da årets store prisfest for frisør- og velværebransjen gikk av stabelen. Reaksjonene fra salen illustrerte godt hvorfor akkurat han tildeles denne gjeve prisen.

Stjernene i frisør- og velværebransjen

Hvem er de beste frisørene og hudpleierne i Norge? Det fikk vi svar på under helgens store bransjebegivenhet i Oslo. Se oversikten under, og se stemningsbildene på NFVB Facebook og @nfvb_insta.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2023-06-08T09:03:38.0000000Z

Frisører og hudpleiere fra hele Norge strømmet til eventstedet Skur 13 i Oslo 25. mars.  Helgens høydepunkt var den store Prisfesten, hvor norgesmestere, årets frisører, bedrifter og årets influencer ble kåret. 

Det er NFVB som står bak bransjebegiventen, og administrerende direktør i Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB), Anne Mari Halsan understreker hvor viktig begivenheten er for bransjen. 

– Bidragene fra de som konkurrerer, og de som kom for å heie på dem på konkurransearenaen og på Prisfesten, er helt uvurderlig for faget og bransjen. På denne arenaen får vi vist frem bredden som finnes hos oss, både hva angår kompetanse og muligheter, sier hun.  
 - Jeg er spesielt opptatt av å nå ut til morgendagens frisører og hudpleiere. I dette arrangementet konkurrerer videregående elever side om side med noen av Norges fremste frisører og hudpleiere, og lærlingene i bransjen har vist frem sine kunster både i NM og under fotokonkurransen Årets Frisør Lærling. Det er virkelig muligheter for å utvikle seg yrkesfaglig og kreativt, i frisør- og velværebransjen, sier Halsan.   

–  Det er alltid et skyhøyt nivå på alle de nominerte i alle de ulike kategoriene. Her finner du alt fra unge talenter til mer erfarne i bransjen som markerer seg, og jeg er stolt over å kunne annonsere årets vinnere. Gratulerer så mye til dere! 

 

 

Årets vinnere 2023: 

Norgesmester hudpleie
Kombinasjon disiplin 1. ansiktsbehandling 2. farge og form av bryn
Oddveig Aanestad Aase, Topp Til Tå Velvære AS 

 

Norgesmester frisering, dame motekombinasjon:
1. Fashion Day 2. Fashion Evening 
Leif Anders Øverland, Mozart Frisør 

 

Norgesmester frisering, dame teknisk kombinasjon
1. Creative Style 2. Hair by Night 
Maria Bak-Sørensen, På Håret Huseby AS 

 

Norgesmester frisering, herre barber-kombinasjon
1. Classic Fade
2. Skin Fade 
Karam Abdelhadi, Idol The Lord of Hair AS 

Vinner Brudefrisyre
Thea Emilie Syverstad Kristiansen, Studio Alf Avd Grensen AS


Vinner Kreativ farge
Kamila Janecka Skalska, Camilla. Frisør Salong & Academy AS


Vinner Moteklipp herre
Kjersti Herre Hansen, Capilli Frisør AS


Vinner Full Fashion Dame
Tanja Stuart-Auchterlonie, Nikita Hair Avd Bergen Storsenter


Vinner Full Fashion Herre
Karam Abdelhadi, Idol The Lord Of Hair AS


Alle resultater fra NM-konkurransene finner du HER.

Leif Anders Øverland, Mozart Frisør, ble norgesmester i motekombinasjonen. Her sammen med Oda Solem, Bentes Salong AS og Marit Betten fra Adam og Eva.

Årets Frisør – Lærling 2023

Alma Fasting Lyhus, Adam og Eva Bakklandet

Juryen uttaler: En morsom kolleksjon som ved hjelp av fargemixen skaper spenning i bildene. De minner om bilder fra gamle filmer. 

 

Årets Frisør – Avant Garde 2023 

Thomas Mørk, NOVOO 

Juryen uttaler: En kolleksjon med gode modeller og et godt fotoarbeid. Detaljene i frisyren gjør det til en interessant kolleksjon, hvor man oppdager nye elementer hver gang man ser på bildene. En veldig sterk og kraftfull kolleksjon. 

 

Årets Frisør – Kolorist 2023 

Ingrid Fossum, Coma 

Juryen uttaler: Vinneren presenterer en kolleksjon med gode modeller og godt fotoarbeid. Fargene er godt plassert og kombinasjonen av farger gir et spennende uttrykk. Man får nesten en følelse av at modellene har gjort arbeidet selv, selv om det er tydelig at det er utført av en fagutøver med øye for detaljer. 

 

Årets Frisør – Herrekolleksjon 2023 

Daniel Steien, Adam og Eva Grensen

Juryen uttaler: Vinnerkolleksjonen viser en veldig god styling, uten at det virker overfrisert. Vi liker også det litt futuristiske uttrykket. En herrekolleksjon som krysser grenser.    

 

Årets Frisør – Damekolleksjon 2023 

Jørgen Bech, SYVOGTYVE AS 

Juryen uttaler: Prisvinneren presenterer en kolleksjon som virkelig treffer det som er i tiden. Det er gode modeller, og bra make-up og styling. Frisyrene har en god form og balanse, og har en råhet som gjøre de litt edgy.  

Årets Frisør – Kreativt Team 2023 

Adam og Eva Grensen og Grünerløkka  

Juryen uttaler: En bildekolleksjon som viser et høyt nivå innen foto. Juryen liker den dystre stemningen og at det er mangfold i valget av modeller. Stylingen er god. Lyssettingen i bildene er brukt på en slik måte at frisyrene fremheves i hvert bilde, og frisyrene er veldig gode. 

Fab Lounge Medispa i Stavanger er for andre år på rad kåret til Årets Hudpleiebedrift.

Årets Hudpleiebedrift 2023

Fab Lounge  

Juryen uttaler: Fra et allerede høyt nivå jobber bedriften bevisst med utvikling og forbedringer. Kontinuerlig vekst, økt omsetning, bedret resultat, samt høy trivsel og stort engasjement blant de ansatte – ingenting er tilfeldig.  
God kulturbygging og trygghet for ansatte og er nøkkelen til suksess.  Dette er en kvalitetsbevisst, profesjonell og veldrevet hudpleiebedrift / kompetansesenter, som alltid stiller plasser til disposisjon for utplasseringselever fra hudpleieskoler. Bedriften har definitivt ikke hvilt på laurbærene.  

 

Årets Frisørbedrift 2023

Made in Heaven 

Juryen uttaler: Man får stor tro på bransjen når man ser årets nominerte bedrifter. Men det er en vinner blant vinnere. Denne bedriften viser virkelig stor lidenskap for håndverket og faget, og i lokalene er det mye kjærlighet til og fra kunder og ansatte.  
Fra lærling til etterspurt scenestylist, i denne bedriften åpnes muligheter og dyrkes talenter. Ingenting er tilfeldig i salongdriften, og det gir imponerende resultater. Med stor yrkesstolthet setter denne bedriften en bransjestandard med gullskrift. 

 

Årets Frisørkonsern 2023 

Adam og Eva Gruppen 

Juryen uttaler: Fremoverlente og uredde jobber frisørkonsernet strategisk for å forsterke bedriften i både med- og motgangstider. Det investeres kraftig i både salonger og medarbeidere, med ny omsetningsrekord som ett av resultatene.  
Konsernet jobber dedikert med utdanning og videreutvikling. Det har artister som står på mange scener, også internasjonalt. Det er en spydspiss i bransjen, som nå også setter enda sterkere fokus på bærekraft. Bedriften ønsker å være en god rollemodell for bransjen – og det er de.  

Adam og Eva Gruppen ble kåret til Årets Frisørkonsern 2023, samme år som de fyller 50 år.

 

Årets Influencer 2023 

Cathrine Heieren Hansen
med instragramkonto cathrineheierenhansen
 

Juryen uttaler: Årets vinner inspirerer, deler kunnskap og tar pulsen på nye trender innen frisørfaget. Instagramkontoen holder et høyt nivå, både hva angår kvalitet og aktivitet. Vedkommende publiserer ofte, uten at innholdet blir ensformig. Her finner du visuelle godbiter, så vel som nyttige læringsvideoer. Frisørkompetansen kommer tydelig frem i hvert innlegg, noe som bygger opp under bransjen og faget.  

Med over 120 000 følgere når vedkommende bredt ut, både i bransjen og utenfor.  Innleggene treffer også godt, noe antall likes og kommentarer vitner om. Om du er frisør, trenger inspirasjon til din neste frisyre, eller kanskje er ung og lovende som skal velge retning i livet: Vinnerens konto er et must å kikke innom!  

Hedersprisen 2023 

Dag Gustavsen 

Juryen uttaler: I kriteriene for prisen står det blant annet at - den/de som foreslåes må gjennom sitt virke og engasjement ha vært med på å løfte bransjen innenfor faglige områder, sette bransjen på kartet i media, eller på andre måter sørget for at det norske folk har fått et positivt syn på bransjen.   

Arbeidet kan være gjort lokalt, nasjonalt eller internasjonalt.  Uegennyttig arbeid for bransjen vektlegges. Arbeidet kan både ha foregått over et lengre tidsrom, eller at kandidaten har utmerket seg spesielt det siste året. Kandidaten kan sies å være en god ambassadør for både faget og bransjen. 

Årets prisvinner kan så absolutt sies å ha full dekning for alt dette. 

Dette er en person som gjennom hele sin karriere har hatt en genuin interesse for faget, alltid opptatt av å søke ny kunnskap - og ikke minst raust dele denne kunnskapen med andre.  

Noen mener årets hedersprisvinner er selve definisjonen på yrkesglede.  Med en smittende lidenskap har vedkommende vært lærer, konsulent, kursholder, dommer, veileder og trener i hele sin karriere.  

Han har tent en gnist i utallige lærlinger og frisørspirer, samtidig som han har skapt perfeksjon og nøyaktighet til de han har trent og jobbet med.  Han har ekstreme evner til å formidle og motivere.  

Som trener har han vært med på å skape mange store og stolte øyeblikk, ikke bare for utøvere, men for hele bransjen og nasjonen – sterkt medvirkende til skinnende medaljer i gull, sølv og bronse fra både WorldSkills og verdensmesterskap, senest fra VM i Paris i fjor. 

Han en legende innen frisørfaget. 

 

Tilbake
ANNET INNHOLD