Marit Betten og Alma Fasting Lyhus.  - Betten er sjef, men hun er som en «storesøster» for meg. Hun pusher og inspirerer meg, smiler Alma.<br/>
Marit Betten og Alma Fasting Lyhus. - Betten er sjef, men hun er som en «storesøster» for meg. Hun pusher og inspirerer meg, smiler Alma.

Prisvinner Alma Fasting Lyhus, Adam og Eva Bakklandet: En fantastisk og inspirerende opplevelse

 - Jeg ble helt overveldet. Det er første gangen jeg har vunnet en fotokonkurranse, så det var en utrolig opplevelse å stå på scenen og motta applaus fra 800 mennesker i salen, sier Alma Fasting Lyhus etter overrekkelsen av prisen Årets Frisør Lærling 2023.

 - Jeg hadde en idé om å lage en kolleksjon i sort/hvitt, og jeg hadde også bestemt meg for å bruke Lui Lunøe som modell. Han er en kompis, og jeg visste han ville stille opp. Uttrykket ble på sett og vis skapt ut fra dette. Jeg ville skape et hardt uttrykk og fikk lov til å bleke håret. Jeg la make-upen selv, med svart øyenskygge over og under øyelokket. Jeg ville at leppestiften skulle skli litt ut. Det ble litt improvisasjon der og da. Jeg var litt usikker på å bruke extension-delene, som ble farget røde. Det kunne blitt tacky, men det fungerte. Det var en lettelse at det hele falt i smak hos dommerne. Jeg var nemlig litt stressa mens jeg jobbet med kolleksjonen, smiler Alma i en kommentar til kolleksjonsbildene. 

For øvrig er det litt morsomt at modellen Lui synes klippen og blekingen var så kul, at han har beholdt frisyren i ettertid, legger hun til.

Og vinneren er… Alma Fasting Lyhus, Adam og Eva / Bakklandet Spesi 1 AS.

Takker alle i teamet

 - Jeg må si at jeg er dypt takknemlig for den støtten og supporten jeg har fått av teamet i Adam og Eva Bakklandet, ikke minst har faglig ansvarlig Marit og sjefen Beate vært gode støttespillere. De ble også med meg ned til prisfesten, og det var en utrolig inspirerende opplevelse. Jeg vant konkurransen Hair Open i Trondheim i disiplinen Kreativ Farge herre i fjor, så jeg synes også det var gøy å se og heie på Marit, som var med å konkurrere i NM i år. Så det ble virkelig en begivenhetsrik dag for oss alle tre.

 - Hvis jeg skal takke et par personer til, må det være læreren min på Charlottenlund Vgs. Hun har betydd mye for meg. Jeg må også takke fotograf Sander Dypvik, som stilte opp gratis. Han går på fotograf fagskolen i Trondheim, og vi tok foto-shooten i studioet på skolen. Så det ble et lavbudsjettprosjekt, forteller Alma.

Klar for neste konkurranse

 - Jeg synes det var så gøy å jobbe med fotokolleksjonen, at det ga mersmak. Jeg er klar til å satse igjen til neste år. Da må jeg velge en annen konkurransekategori, så det blir spennende. Jeg har allerede begynt å utforske noen idéer, avrunder Alma.

- Etter planen skal jeg opp til svenneprøven i august. Jeg håper selvsagt på Meget Pluss, men jeg tror i hvert fall at det skal på greit. Jeg skal nok få svennebrevet på plass, humrer Alma. 

Faglig leder Adam og Eva Bakklandet, Marit Betten:

 - Alma har driven og sulten på suksess. Det er et godt utgangpunkt for å bygge en videre karriere i frisørbransjen. Hun kom til oss i juni i fjor, og hun har markert seg positivt. Vi gjør mye sammen her i salongen, og Alma er nysgjerrig og villig til å lære. Jeg pusher henne kanskje litt, men det er viktig å ta små skritt fremover. Jeg driver også med konkurransefrisering, og fikk henne til å delta i Hair Open i Trondheim i disiplinen Kreativ Farge Herre, som hun vant. Det ga henne nok selvtillit til å satse videre.

 - Vi har backet henne til å delta i fotokonkurransen Årets Frisør i kategorien Årets Læring. Det har dreid seg om en bevisstgjøring av uttrykkene hun vil formidle, og hvordan hun kan gå frem for å realisere det. Hun er veldig kreativ og har selv funnet frem til modell og fotograf.  


  

Tilbake
ANNET INNHOLD