Jubel på Prisfesten.  NM i frisering betyr mye utvikling av fagkunnskap.
Jubel på Prisfesten. NM i frisering betyr mye utvikling av fagkunnskap.

Ære og anerkjennelse

Bølgene har kanskje lagt seg etter årets NM i frisering, men det er mange gode grunner til å holde minnene varme. Deltakerne er virkelig fagets ambassadører, som viser hvordan man kan perfeksjonere og utvikle seg – og ikke minst ha det gøy – med de muligheter som ligger i faget.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2024-02-16T11:57:09.0000000Z

Konkurransefrisering utfordrer deltakerne, er et utstillingsvindu for faget og virker omdømmebyggende for bransjen.  Vi har spurt vinnere fra årets NM om de kan sammenfatte sine egne erfaringer – og hvilke tanker de har for fremtiden. De fikk også anledning til å takke noen som har betydd noe spesielt på veien mot NM-gull.


Tre spørsmål til NM-vinnerne:

1. Hvordan opplevde du årets NM? 

2. Hva betyr NM-deltakelse – og seier – for deg og salongen din?

3. Hvilke mål har du satt deg etter årets NM?

Oda Solem, Bentes Salong, Trondheim

Vinner Fashion Day i motekombinasjon

1. Konkurransen var veldig tøff med veldig mange dyktige frisører som virkelig kan faget sitt og vet hva de holder på med! Stemningen var magisk, og feiringen kunne ikke blitt bedre. Jeg storkoste meg hele dagen og kvelden.

 

2. NM-deltagelse - og seier - har mye å si for meg selv som frisør, men også for omdømmet til Bentes Salong, salongen jeg jobber i. Det blir mye oppmerksomhet både før og etter konkurransene, så et godt resultat i NM er med og styrker meg som frisør, og min arbeidsplass.

 

3. Etter NM kommer et VM i Paris! Så deltagelse i VM i høst er jo absolutt et mål i seg selv, men selvfølgelig er en medalje i år også et stort mål! Og forhåpentligvis en dag stå øverst på pallen i VM.

 

Jeg ønsker også å rette en stor takk til min trener Dag Gustavsen, som er grunnen til at jeg sto øverst på pallen i NM og tok gull i Ladies Day style! Stor takk til min sjef, Signe Hyttebakk på Bentes Salong, som lar meg få holde på med noe av det gøyeste i hele verden!  Uten støtten og hjelpen hadde det vært vanskelig å gjennomføre!


Leif Anders Øverland, Mozart Frisør, Trondheim 

Norgesmester dame motekombinasjon

1. Jeg opplevde årets NM som bra. Jeg tror ingen deltakere opplevde urettferdighet, og at alle var fornøyde med at vi som deltakere på NM fikk bra oppmerksomhet for all jobben vi legger ned i forkant.  Alt gikk smooth uten noe særlig uforventede overraskelser. Stemningen rundt prisfesten var kjempebra! Det var masse liv og vi fikk samlet så mange dyktige og amazing fagfolk for å feire sammen. Det ble igjen skapt nye fine minner blant frisørfamilien vår som jeg elsker så sterkt!  Følelsesrikt, vakkert og magisk!

2. Seier i NM betyr veldig mye for både meg og salongen. Det gir en bekreftelse og tillit for gjestene våre. Det resulterer også ofte i mange nye kunder, samt tillit til å ta imot tips og anbefalinger fra fagpersonene på jobb. Det gir også tillit for de jeg lærer opp, både lærlinger og de jeg holder kurs for igjennom Pivot Point. I tillegg gir det selvfølgelig motivasjon til å pushe enda lengre i fremtiden.


3. Jeg har hatt mål om å vinne VM siden først gang jeg ble norgesmester. Vi har flere ganger i de siste årene stått høyt på pallen på VM og luktet på vinnerplassen, så det er på tide at vi endelig står på toppen!  Derfor kommer jeg til å gjøre som jeg har gjort før, ikke holde mine ferdigheter som jeg har skapt over årene jeg har holdt på for meg selv, men gi de bort til teamet som skal til VM for å sikre høyest mulig prestasjon!

 

De fleste vet allerede hvem som står nærmest hjertet mitt som konkurransefrisør. Dag Gustavsen har gjennom så mange år vært mentor og trener for meg. Han har pushet meg gjennom tykt og tynt for å bli den jeg er i dag, og han slutter aldri å pushe andre til å prestere helt frem til seier. Ingen er som frisørlegenden Dag Gustavsen! Ekstra stas at han endelig fikk den ultrafortjente Hedersprisen! Det blir for alltid et godt minne for oss alle! 
Det er ikke mange som gjør så mye for andre, det er noe vi er nødt til å verdsette. Tusen takk for at du har vært der for meg i alle disse årene, Dag! 


Maria Bak-Sørensen, PåHåret Huseby, Oslo  

Norgesmester dame teknisk kombinasjon

1. Stemningen er alltid høy på NM! Det er hyggelig å se at så mange stiller opp hvert år, supermotiverede og inspirerede.  Jeg elsker å være rundt motiverede og dygtige folk! Prisfesten om aftenen er også alltid utrolig morsom å være med på – stort tillykke til alle vinnere – her er stemningen alltid ekstrem høy! Jeg gleder meg hvert år både til NM og Årets Frisør. Vi er en liten gruppe fra PåHåret som har vært med i mange år, så vi hygger oss også mye i tiden før NM; Vi sier hvert år at vi konkurrerer med hverandre og ikke mot hverandre.

2. Det er klart at det betyr mye!  Jeg har vunnet seks ganger nå, men det blir ikke mindre betydningsfullt for hver gang – tvertimot betyr det bare mere.  Jeg er heldig som har en fantastisk arbeidsgiver, Merete Kvestad Eide (PåHåret Huseby) , som er villig til å investere både tid og penger i meg, så jeg kan være med på å konkurrere. Det ligger en masse hardt arbeid bak, så det er klart det er deilig å se fortjenesten! Dessuten merker jeg også hvor mye dyktigere jeg er blitt over de siste år, og det er alltid morsomt å merke den fremgangen. Bare det å være med på NM synes jeg er helt fantastisk og utrolig viktig. Jeg merker selv hvor mye det har gjort for meg og mine tekniske ferdigheter, så jeg vil selvfølgelig gjøre alt jeg kan for å inspirere og motivere så mange jeg kan. Det er alltid morsomt å komme tilbake til salongen med en pokal! Kundene følger alltid med på konkurrensene og de er veldig involverte. De ønsker alltid lykke til og spør etterpå hvordan de har gått. Jeg må også alltid lage en liten utstilling i salongen, for alle vil se frisyren.


3. Vi har luftet tanken om VM i Paris til september, men vi må nesten se tiden an. Jeg skal faktisk flytte til USA i løpet av 2023, så jeg må ”dessverre” si, at jeg mest fokuserer på mitt arbeid i salongen på Huseby og på å avslutte et flott, langt forhold med min arbeidsgiver, Merete. Samtidig er det selvfølgelig et mål å trene våre nye lærlinger opp til at delta på fremtidige konkurranser, både nasjonalt og internasjonalt. Jeg håper vel også at vi som er med i OMC-konkurranser vil bli tatt mer seriøst, så man kan satse enda mer på oss og fremtidige deltakere. – Det er bare å ringe.

KaRam Abdelhadi (Også kjent som K-RAM BARBER), Idol The Lord of Hair, Oslo 

Norgesmester barber-kombinasjon

Vinner Full Fashion Herre

1. Deltakelse på Norgesmesterskap for frisører er en drøm for mange frisører som ønsker å vise frem sitt talent og tekniske ferdigheter i frisørfaget.  2023-mesterskapet samlet noen av de beste frisørene i hele fra hele landet, og jeg må innrømme at konkurransen i år var svært tøff, så det var ekstra gøy å delta. Jeg vil benytte muligheten til å takke alle som var med i år.

 

2.  Å stå som norgesmester i herrefaget er en stor ære og anerkjennelse for meg, både som frisør og som frisørlærer. Jeg må innrømme at det krever mye hardt arbeid, trening, tid og dedikasjon for å oppnå denne norgesmester-tittelen. Dette ga meg ikke bare muligheten til å bli anerkjent i Norge, men også internasjonalt i frisørbransjen, og det er det jeg jobber med nå. Derfor vil jeg benytte sjansen her til å utfordre alle flinke frisører, salongeiere og mentorer til å bli med på alle konkurranser, for dette har en stor betydning for deg og din salong – og ikke minst for bransjen som vi elsker. Jeg meldte også på mine tre ansatte, og jeg merket godt hvor mye hardt arbeid de gjorde for å få til dette.  Nå har de fått hver sin pris, og jeg må si at dette er suksess for en så liten salong å ha 1-2-3 vinnere.  

 

3. Målet nå er å bli verdensmester for å presentere Norge på best mulig måte og for å vise at det finnes virkelig frisørstjerner her i det lille Norge. Og jeg utfordrer alle som var med i NM og som drømmer om VM til å bli med og melde seg på fordi jeg tror at som et lag så har vi bedre sjanse til å vinne, og vi kan utveksle våre erfaringer med hverandre. Jeg har allerede meldt meg på, både online-konkurransen og for å delta fysisk på VM i Paris i september. Jeg håper på flere stolte frisører blir med på laget.

Kamila Janecka Skalska, Camilla. Frisør Salong & Academy, Nesbru

Vinner Kreativ farge

1. Jeg var veldig glad for å kunne delta i norgesmesterskapet. Det var en fantastisk begivenhet der jeg også kunne møte mine venner og frisør-entusiaster. Da jeg gikk inn i hallen hvor konkurransene skulle finne sted, hadde jeg bare gode tanker og følte at mine drømmer kunne gå i oppfyllelse igjen den dagen, og det gjorde de!  Senere var det en høytidelig prisutdeling, og en fantastisk fest hvor smilet aldri forsvant fra våre ansikter, og opplevelsene var fantastiske, spesielt da konferansieren inviterte min mann opp på scenen for å hjelpe ham. Det var uforglemmelig.

 

2. Å delta i norgesmesterskapet og andre konkurranser er alltid en fantastisk opplevelse. Det gir erfaring, øker kvalifikasjonene mine, lar meg konfrontere mine svakheter og overvinne dem. Jeg henter alltid utrolig inspirasjon fra slike arrangementer og møter mange fantastiske mennesker.  Når det gjelder salongen min, er det definitivt god reklame og gir økt tillit fra kundene mine. Dette gir meg mye styrke til å jobbe hardere i hverdagen, så jeg håper å kunne dele dette med andre frisører.


3. Mitt mål for den nærmeste fremtiden er å delta i verdensmesterskapet OMC Hairworld, som vil finne sted i september i Paris. Så nå vil all min oppmerksomhet være rettet mot dette, selvfølgelig i tillegg til mitt ansvar som mor og kone (blunkesmiley). Siden jeg kommer fra Polen, har jeg tidligere konkurrert under det polske flagget og vært trener for landslaget der. Men i år har jeg bestemt meg for å være en del av det norske laget og delta for første gang under det norske flagget. Jeg håper det vil være en fantastisk opplevelse og erfaring. Det er så spennende, jeg kan ikke vente! 

Selvfølgelig vil jeg også fortsette med opplæring, og jeg håper å smitte flere frisører med min lidenskap, slik at flere vil ønske å konkurrere i norgesmesterskapet og kanskje til og med verdensmesterskapet. 


Takk til alle som tror på meg og gir meg muligheten til å oppfylle mine drømmer!


Kjersti Herre Hansen, Capilli Frisør, Voss

Vinner Moteklipp herre

1. Årets NM var veldig kjekt og stod over all forventning!  Mykje fleir folk enn i fjor og masse engasjement. Det var ekstra spennande og kjekt i år, då eg deltok på to konkurransar: moteklipp herre og barber-kombinasjonen. I motsetning til i fjor, då eg ikkje fekk vera med på mote klipp herre, då det var for få påmeldte. Som fyrste gong å delta på ein klippekonkurranse var det skikkeleg nervepirrande, spennande og frustrerande. Spesielt når du kanskje føler ein har gjort det betre under øvinga. Du har ein sjans til å gjere det beste du kan, 30 minuttar, det er det. Ein får verkeleg sjå det ekte, i motsetning til det på sosiale medier, der ein kanskje berre tar med dei beste vinklane, jobbar med god tid, utan stress.

Kvelden og feiringa var fantastisk kjekk, med ein så god konferansier som lagde til show og gjorde kvelden endå betre med masse latter. Og alltid kjekt å få snakka med andre frisørar og deltakarar.

 

 2. Å få kunne delta på NM har vert noko av det kjekkaste eg har gjort. Det har lært meg så utruleg mykje og gjort til at eg har noko å strekkja meg til heile tida.  Ein får eit heilt anna auga til å sjå form og finne dei rette proporsjonane. Dette er verkeleg noko eg kjem til å fortsetta med, for å bli den beste frisøren eg kan bli. Det å vinne gjer meg ei god meistringsfølelse, og bekreftelse på at det eg har jobba mot er bra, at eg kan gi kundane mine eit godt arbeid. For salongen skapar det eit godt bilete at me deltar på NM, at me alltid jobbar mot å bli best. Det er også veldig kjekt å fortsetta det gode rykte Evy Lunde har laga rundt konkurransen. Ho er ei skikkeleg inspirerande dame som verkeleg brenner for faget sitt. Utan ho hadde eg ikkje vert like god.

 

3. Eg hadde eit mål før NM. Det var å gjere det så bra så mogleg på NM, slik at eg kunne få lov til å delta på VM i Paris. Det har vert eit mål og ein draum, slik at eg kan få sjå dei beste av dei beste. Å få kunne sjå og høyre på dei beste som verkeleg brenn for faget gir meg ein skikkeleg boost med inspirasjon. Ingenting er betre enn det til å motivere meg til å jobbe hardt og lage mål å jobbe meg mot. Som det å få snakke med Karam på NM har gitt meg trua på at eg kan bli like god, berre eg jobbar hardt nok.

 

Eg har også eit håp om at mange fleir vil bli med på konkurransefrisering, både frisørar og lærlingar. Alle burde få oppleve det gode miljøet og læringa ein får!

Ein stor takk til Evy Merethe Lunde og jentene på Capilli frisør!

Thea Emilie Syverstad Kristiansen, Studio Alf avd. Grensen, Oslo

Vinner Brudefrisyre

1. Konkurransen var veldig stressende, men også veldig morsom. Det var også veldig uvant å ha så mange som så på imens. 

 

2. Deltakelse og seier er veldig positivt for meg og salongen. Jeg føler at det å delta er med på å utvikle meg innenfor faget, og jeg har lært mye jeg ikke hadde kunnet hvis jeg ikke hadde deltatt.

 

3. Målene jeg satte meg etter NM er å fortsette å konkurrere. 

Tanja Chelsea Stuart-Auchterlonie, Nikita Hair avd. Bergen Storsenter

Vinner Full Fashion Dame

1. NM var en super opplevelse! Dette er første gang jeg har vært med på NM, og dette blir ikke siste gang. Det var så kult å se alle sine bidrag, bli inspirert og få den følelsen av samhold. 

Så gøy med feiringen etterpå, der jeg fikk møte mange av mine idoler i frisørbransjen. Er en kveld jeg alltid kommer til å huske! 

 

 2. Denne seieren betyr utrolig mye for meg, med det å få bekreftet at mitt arbeid og min jobb er bra!  Det gir meg lyst til å fortsette videre med å konkurrere. Salongen er stolt over hva jeg har oppnådd!  Det har vært mye øving, testing og feiling, men de har stått ved siden av meg hele veien! 

 

 3. Mitt mål videre er å bli med i VM, og være med i NM til neste år i flere kategorier.

Mohammad Ziad Hamdo, Tom Wolf Arkaden, Skien

Vinner Classic Fade

1. Var veldig spent på vei inn, og gledet meg veldig til konkurransen. Det var en fantastisk opplevelse.  


2. Dette er stort, både for meg og salongen. Det åpner nye dører for fremtiden min og vår.


3. Jeg gleder meg allerede til neste år.


Jeg vil takke Viggo, Kai og alle andre ledere og kollegaer som har støttet meg hele veien. 

 

Artikkelen står også på trykk i magasinet FRISØR nr 2 2023.

Du kan lese NFVBs publikasjoner digitalt HER.

Tilbake
ANNET INNHOLD