Tid for NM. Mange treningstimer må til for å komme øverst på pallen.
Tid for NM. Mange treningstimer må til for å komme øverst på pallen.

Samhold gjør sterk og trening gjør mester

 - Jeg brenner for konkurransefrisering og vil selvsagt støtte jentene som vil bli med på NM i mars. Men det krever at man engasjerer seg og blir med på treningskvelder utenom arbeidstid. Da må man være motivert, for det krever disiplin og innsats å stå hele løpet ut, sier konkurranseveteran Randi Eriksen i Petite Frisørene.

- Det er klart vi har ambisjoner på vegne av jentene våre. Men skal man hevde seg, er det viktig å tilhøre et treningsmiljø som stimulerer til innsats. Det er grunnen til at vi har samlet konkurransedeltagere fra Studio Alf og Petite Frisørene til to treningskvelder i uken frem til NM, sier Randi Eriksen. 

Samhold som styrker

 - Vi startet opp rett etter nyttår, og har to faste treningskvelder uken, på onsdager og søndager. Det å tilhøre et miljø som støtter hverandre og driver hverandre frem er viktig. Hos oss er det to som stiller, og jeg ble veldig glad for å få en telefon fra Helène Lindsjø i Studio Alf avdeling Grensen, som lurte på om vi kunne ha treningskvelder sammen med to av hennes konkurransedeltagere. Da blir vi en større gruppe, det er bra. Vi har også med Noor Abdulsqeem fra Lørenskog vgs. som er praksiselev i Petite Frisørene avdeling Skedsmo, så da blir det fem som trener sammen. Det virker stimulerende alle, smiler Randi.

Praksiselev Noor Abdulsqeem synes det er gøy å trene sammen med lærlingene i Petite Frisørene og Studio Alf.

Lærer mye som frisør

Helène Lindsjø nikker samtykkende.

 - Det er lenge siden jeg selv har konkurrert, så jeg tenkte at det var viktig å la lærlingene mine trekke veksler på Randi og avdelingsleder Eline Henriksens oppdaterte kompetanse frem mot NM. Vi går selvsagt for å vinne, og da gjelder det å perfeksjonere ferdighetene, gjerne sammen med andre. Vi kjører på med to treningsøkter i uken, og brud er temaet. Studio Alf er kjent for langthårsoppsetting og brudefrisering, så det passer oss godt, smiler Helène.

 - Av egen erfaring mener jeg at man blir en bedre frisør teknisk av å bli med på konkurransefrisering. Det er også noe med å utfordre seg selv litt, ha noe å strekke seg etter. Dessuten lærer man seg å jobbe disiplinert og på tid. Det er noe man har nytte av i hverdagen, legger hun til. 


Avdelingsleder Eline Henriksen i Petite Frisørene Eiksmarka har, i likhet med sjefen Randi Eriksen, bakgrunn som konkurransefrisør og dommer.  – Det er helt topp å bli coachet av Eline, hun er fantastisk god, smiler Noor. 


Skrittvis progresjon

Konkurransefrisering dreier seg ikke bare om tekniske ferdigheter, man må også prestere på tid. Men man kan ikke starte med å kjempe mot klokka, mener Randi.

 - Nei, vi må begynne i riktig ende, jobbe med form og perfeksjonere tekniske ferdigheter. Brud er ypperlig til dette. Her kan man bygge ferdigheter på form og volum. Farge er krevende, og det er lett å søle og ødelegge resultatet. Så vi starter på øvelseshoder som ikke farges.

 - Når det gjelder tid, er dette noe vi jobber med etter hvert. I starten er det faglige ferdigheter som står i fokus. Mestringsfølelsen er viktig, så kan vi gå videre, sier Randi.

 - Men jeg må poengtere at de tekniske ferdighetene man opparbeider seg gjennom konkurransefrisering er noe man har glede av gjennom i hverdagen gjennom hele yrkeskarrieren. Jeg vil oppfordre alle salongeiere til å stimulere lærlingene til å delta i konkurranser.

Kjempegøy 

Praksiselev Noor Abdulsqeem synes det er gøy å trene sammen med lærlingene i Petite Frisørene og Studio Alf.

 - Lærerne mine på Lørenskog vgs., Anita Synøve Nicolaisen og Silje Frøya Johnsen, er selv interessert i konkurransefrisering og motiverte meg til å bli med på opplegget. Det har jeg ikke angret på. Dette er kjempegøy. Jeg håper å hevde meg i Pivot Point klassen på NM og bli med på den lokale Skills konkurransen i Viken. Mottagelsen i Petite Frisørene har vært så bra, at jeg håper å få læreplass her, smiler Noor.

 - Jeg synes frisøryrket er topp, og jeg trives med det praktiske håndverket. Det kan jeg si etter å ha skiftet retning fra Kunst og design studiet på Universitetet i Oslo, legger hun til.

 

Tilbake
ANNET INNHOLD