Magasinet SALONG Hud & velvære nummer 3/22 er ute hos salonger og klinikker nå.
Magasinet SALONG Hud & velvære nummer 3/22 er ute hos salonger og klinikker nå.

NFVB tar pulsen på hudpleiebransjen

Magasinet SALONG Hud & velvære nummer 3 2022 preges av en undersøkelse vi har gjort blant NFVBs medlemmer.  Vi stilte de ganske enkelt fire spørsmål – om bransjens fremtid, fag og rekruttering, behandlinger og produkter, og om hva som er egen salong/klinikks styrke.

Svarene vi fikk er veldig interessant lesning. Noen svarte kort og andre ganske så utfyllende, men alle har klare meninger og gode innspill om det som har så stor betydning for egen hverdag. Hva kan vi så få ut av alle disse svarene?  Først og fremst plukker vi opp et sterkt engasjement for å utvikle og profesjonalisere bransjen, ikke minst hvor viktig det er å få en utdanning som gir elevene et godt faglig grunnlag og et system som løfter nyutdannede raskt inn i rollen som trygge terapeuter og behandlere.

  

De to første spørsmålene er «mat» for NFVB.  Forbundet jobber for utvikling av fag og bransje, og ikke minst at utøvere og ledere skal være mest mulig kompetente, og kunne utvikle seg gjennom hele karriereløpet. Lesere av dette magasinet vet at NFVB har stått i bresjen for utvikling av et fagbrev i hudpleie, og et eget program for lederutvikling. Sammen med NHO har NFVB stor påvirkningskraft, både innen kompetansepolitikk og arbeidslivspolitikk.

  

Den enkle undersøkelsen tar også pulsen på hva kundene etterspør nå. Det er selvfølgelig en smule avhengig av hva salongen tilbyr, men «grønn hudpleie», peeling og needling, og ikke minst bryn er populært. Salongenes styrke er også kanskje nettopp at de har et godt kundefokus. Det å bokstavelig talt være tett på kunden er en suksessfaktor.   

  

Magasinet kan også by på andre artikler som omhandler salong/klinikkdriften på ulike områder. Tjenester og produkter i tiden, salongdrift og bærekraft. Som leder har du rikelig med både ansvar og muligheter. Grunnleggende er at du må brenne for både faget, kundene og bedriften. Deretter må du skaffe deg innsikt og forståelse. Men det vanskeligste er likevel kanskje å utøve alt du kan og vil. Møtet med «virkeligheten» kan by på mange utfordringer.  Gjennom dette magasinet får du derfor en viss basiskunnskap, også hvorfor det er lurt å være medlem av NFVB og NHO.


Les magasinet digitalt HER.   
Se også andre utgivelser fra NFVB

Vi ønsker deg inspirerende lesning.


Redaktør Jarl Martin Garder i magasinet SALONG Hud & velvære.


Tilbake
ANNET INNHOLD