Søknaden har vært behandlet i Faglig Råd for Helse og oppvekst (FRHO) med en positiv anbefaling videre.
Søknaden har vært behandlet i Faglig Råd for Helse og oppvekst (FRHO) med en positiv anbefaling videre.

Fagbrev Hudpleie - Hva nå ?

NFVB har i lengre tid jobbet for å få Fagbrev for Hudpleie. Nå ligger saken til behandling hos Utdanningsdepartementet for beslutning.

Utdanningsdirektoratet mottok i mars søknad fra NHO v/Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB) og LO v/Fagforbundet om å gjøre om hudpleie fra yrkeskompetanseløp (3 år i skole) til lærefag (2+2). NFVB foreslår at vg3 opplæring i bedrift skal bygge på vg2 hudpleie slik det står i dag, og at fagbetegnelse endres til hudterapi og yrkesbetegnelse endres til hudterapeut.

Venter på endelig behandling

Søknaden har vært behandlet i Faglig Råd for Helse og oppvekst (FRHO) med en positiv anbefaling videre. I tillegg har Arbeidsutvalget for Fylkeskollegiet for kompetanse og utdanning (AFKU) gitt sin uttalelse som også er positiv.  Utdanningsdirektoratet sendte i juni forslaget for omgjøring med anbefaling fra FRHO og uttalelse fra AFKU til Utdanningsdepartementet.

Det betyr at saken nå venter på endelig behandling i Utdanningsdepartementet.  Arbeid med læreplan avventes til beslutning knyttet til utdanningsmodell og fag- og yrkesbetegnelse er tatt. De nye læreplanene er allerede tilpasset for å møte et utdanningsløp med læretid på VG3 og vil ikke trenge for store endringer.

Prosjekt Fagbrev Hudpleie har jobbet aktivt med å få på plass en søknad med god dokumentasjon.  Vi er selvfølgelig veldig spente på den endelige avgjørelse, men vi har stor tro på at det vil komme en endelig avgjørelse i løpet høsten og senest innen året.

Vi har stor tro på at vi ved å stå sammen og støtte hverandre skal få en god gjennomføring av denne endringen. Ikke minst vil dette gi oss det vi trenger - flere dyktige fagutøvere.

Trenger opplæringsbedrifter

Vi vil imidlertid allerede gjennom høsten starte arbeid med å forberede NFVBs hudpleiebedrifter til denne endring­en. For å få til et løft for faget med fagbrev er vi avhengig av bedrifter som stiller opp som opplæringsbedrifter. Bedriftene skal få god informasjon og veiledning for å bli lærebedrift.  Vi har stor tro på at vi ved å stå sammen og støtte hverandre skal få en god gjennomføring av denne endringen. Ikke minst vil dette gi oss det vi trenger - flere dyktige fagutøvere.

 

Vi håper å kunne komme med en gledelig nyhet i årets siste utgave av magasinet SALONG Hud & velvære !Tilbake
ANNET INNHOLD