NFVB og Fagforbundet Frisørenes Fagforening er klare på at TRYGGE SALONGER er det aller viktigste ved reåpning.
NFVB og Fagforbundet Frisørenes Fagforening er klare på at TRYGGE SALONGER er det aller viktigste ved reåpning.

Salongåpning 27. april

Regjeringen har satt som betingelse for reåpning av frisør- og velværebedriftene at det skal utarbeides en bransjestandard for smittevern. Bransjeorganisasjonene Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB) og Fagforbundet Frisørenes Fagforening (FFF) er veldig klare på at ALLE salonger skal være TRYGGE.  Både arbeidsgivere og arbeidstakere må være 100 % inneforstått med den nye bransjestandarden, og NFVB og FFF mener derfor at tidligste dato for reåpning er 27. april. 


Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2020-04-08T16:13:08.0000000Z

Det er Folkehelseinstituttet som utarbeider denne standarden, med innspill fra bransjens organisasjoner. NFVB og Fagforbundet Frisørenes Fagforening  jobber nå sammen med FHI for å ferdigstille bransjestandarden, og målet er å ha den klar 20. april.  Alle må være trygge på at den er godt innarbeidet i salongen, så både arbeidsgiver- og arbeidstakersiden må bruke tiden godt fra fremleggelse til salongåpning den 27. april.

Trygg salong

Konsekvensene av å åpne salongene uten at smittevernstiltakene er godt innarbeidet kan være lite hyggelige.  Ingen ønsker at salongene skal være smittefarlige og risikere en ny lockdown. Det er derfor mange hensyn som må tas med i bransjestandarden.  Hva som ligger i begrepet "Trygg salong" må kommuniseres tydelig til både fagutøverne og deres kunder.

Sikre kilder

I mange sosiale medier spekuleres det veldig på både reåpningsdato, reåpningsbetingelser og konsekvenser for permitteringer med mere.  NFVB er tett på både myndigheter og bransjeorganisasjoner.  På nfvb.no og nhosh.no vil du finne aktuell informasjon.  Bruk disse sidene hvis du lurer på noe om koronasituasjonen. 

Tilbake
ANNET INNHOLD