Smittevernkurset fra OsloMet anbefales av NFVB og FFF og er gratis for alle medlemmer.
Smittevernkurset fra OsloMet anbefales av NFVB og FFF og er gratis for alle medlemmer.

e-læring i smittevern

Godt smittevern er en forutsetning ved gjenåpning av frisør- og velværebransjen.  NFVB har i samarbeid med Fagforbundet Frisørenes Fagforening (FFF) og OsloMet utviklet et e-læringskurs i smittevern. Trygg bedrift skapes gjennom kunnskap og forståelse.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2020-12-09T13:26:41.0000000Z

Frisør- og velværebransjen kan gjenoppta sin virksomhet under forutsetning av at de oppfyller bransjestandarden for smittevern.  Forståelse og kunnskap om smittevern er viktig for å skape trygghet for både ansatte og kunder. 

e-læringskurset er et viktig smitteverntiltak og inngår som en del av NFVBs standard for TRYGG SALONG.  Det utstedes diplom til den enkelte etter gjennomført bestått kunnskapstest. 

Kompetanse gir trygghet

 - Dette er ikke et påbudt kurs fra NFVBs side, men sterkt anbefalt av NFVB og FFF, da det vil gi kompetanse som gir trygghet for den enkelte i arbeidshverdagen. Kurset vil være tilgjengelig for bransjen minst frem til sommeren. Vårt mål er at alle i bransjen skal ha tatt det i løpet av de kommende ukene, sier NFVB-direktør Anne Mari Halsan.
 - Dette er et smittevernkurs som kompletterer helsemyndighetenes webinar fredag 24/4. Det beste er å ta begge deler. Man får aldri for mye kunnskap, sier Halsan.


Kompetanseutvikling med kunnskapstest

e-læringskurset kan gjennomføres på PC eller mobil.  E-læringen tar ca 1 time, med 5-15 minutter per tema. Kurset vil bli tilgjengeliggjort med mulighet for utskrift av kursbevis fra og med fredag 24/4.  
Kurset kan gjennomføres i sin helhet med avsluttende kunnskapstest.  Det er også mulig å ta ett tema av gangen, med avsluttende kunnskapstest etter å ha gjennomført alle tema. Diplom for bestått utstedes automatisk ved 80 % måloppnåelse.

 

Kurset er delt i 5 områder med avsluttende kunnskapstest 

1. Smittekjeden 

2. Håndhygiene 

a. Teknikk
b.
Når utføre håndhygiene 
c.
Hansker 

3. Andre smitteforbyggende tiltak 

a. Avstand 
b. Hostehygiene
c. Munnbind 

4. Renhold 

a. Utstyr 
b. Tekstiler
c. Arbeidsstasjoner 
d. Avfall 

5. Fra teori til praksis 

a. Anbefalinger til frisør og velvære  
b. Anbefalinger til kundene 

 

Hvordan komme i gang 

Påmelding til smittevernkurs skjer ved at den enkelte registrerer seg på linken under.
Kursbevis bli sendt din e-post nå du har gjennomført og bestått testen.


Her er link til e-læringskurset i smittevernTilbake
ANNET INNHOLD