Kamila Janecka-Skalska vant to kategorier, Street Cut and Style og Creative Hair Color & Style under årets NM. Nå i oktober reiser hun til VM for å konkurrere i de samme kategoriene.
Kamila Janecka-Skalska vant to kategorier, Street Cut and Style og Creative Hair Color & Style under årets NM. Nå i oktober reiser hun til VM for å konkurrere i de samme kategoriene.

Med lidenskap for klipp og farger

Mange drømmer om å bruke kreative ferdigheter til å skape oppsiktsvekkende frisyrer, eller bli kundenes beste rådgiver for personlige frisyrer. Prisvinner Kamila Janecka-Skalska lever ut frisørdrømmen.
- Jeg elsker frisørfaget, men vil også hjelpe andre til å forfølge sine drømmer og overgå sine grenser, sier hun.

- Jeg vant to førsteplasser i norgesmesterskapet i kategoriene Street Cut and Style og Creative Hair Color & Style. Da jeg skapte fargene, ble jeg inspirert av dyremotiver, som lot meg kombinere naturlige mønstre og vill kreativitet med moderne fargeteknikker. Hvert prosjekt er et resultat av en kombinasjon av presis teknikk og dristige, utradisjonelle løsninger, noe som førte meg til seier.

Farger som fremhever

 - Når det gjelder dameklipp, valgte jeg å kombinere en klassisk bob med en delikat, rosa-ferskenfarget nyanse. Denne frisyren kombinerer elegansen og det tidløse preget av en bob med et moderne, subtilt fargeinnslag. Lyse pastelltoner av rosa og fersken gir frisyren letthet og friskhet, og fremhever både kvinnelighet og individuell stil.


En reise i faglig glede

Kamila har representert to landslag i frisering. Hun er virkelig dedikert til faget, og konkurransefrisering har gitt henne både utfordringer og dybdekompetanse.

 - Jeg har 23 års erfaring som frisør, noe som har gitt meg omfattende kunnskap og ferdigheter i bransjen. Siden 2017 har jeg jevnlig deltatt i frisørkonkurranser som norgesmesterskapet, polske mesterskap, verdensmesterskapet / OMC Hairworld og fotokonkurransen Årets Frisør.  Jeg begynte min reise med Team Poland, men de siste to årene har jeg representert det norske landslaget, noe som er en stor ære for meg. 

Kamilas datter Veronika vil også bli frisør og delta i norgesmesterskapet. 

Drevet av lidenskap

 - Frisøryrket er min store lidenskap og personlig utvikling er noe som stadig driver meg fremover. Deltakelse i konkurranser gir meg styrke, inspirasjon og motivasjon, og hjelper meg til å stadig forbedre mine ferdigheter og bli enda bedre i det jeg elsker å gjøre. Gjennom konkurransene har jeg møtt mange fantastiske og inspirerende mennesker fra hele verden, forteller hun.


Søker inspirasjon – deler kunnskap

 - Mine inspirasjonskilder er mange og varierte, og inkluderer å bla gjennom mange magasiner samt utforske sosiale medier. Jeg deltar jevnlig på kurs ledet av personer som inspirerer meg, noe som gjør at jeg kan følge med på nye trender og teknikker. I tillegg maler jeg på lerret, og deretter overfører jeg disse kunstneriske visjonene til håret på dukker. Jeg vet at et godt prosjekt krever tid og engasjement, derfor prøver jeg å bruke tilstrekkelig tid på hvert prosjekt for å oppnå best mulige resultater.

Selvfølgelig, hvis du ønsker å lære hvordan du forbereder dukker for farging eller klipping, vil jeg gjerne dele denne kunnskapen under et individuell kurs med meg. Dette er en utmerket mulighet til å få detaljerte råd og veiledning tilpasset dine behov.


Et nytt kapittel

Inntil nylig drev Kamila egen salong i Sandvika, men nå har hun blitt ansatt i en større frisørbedrift som jobber dedikert med faglig utvikling.

 - I 10 år drev jeg med suksess min egen salong, Camilla.frisør, noe som var en svært verdifull erfaring både profesjonelt og personlig.  I september startet jeg et nytt, spennende kapittel i min karriere ved å bli med i teamet hos PÅHÅRET Høvik . Jeg er utrolig begeistret over dette, da det gir meg nye muligheter for både utvikling og kreativ utfoldelse, sier Kamila.


Lidenskapen skal også deles

 - Min neste drøm er å oppnå tittelen som internasjonal dommer, samt vie meg fullt og helt til å trene andre som ønsker å konkurrere i frisørkonkurranser.  Jeg vil gjerne dele min kunnskap og erfaring for å hjelpe fremtidige deltakere med å utvikle sine ferdigheter, oppdage sitt potensial og oppnå suksess. Å jobbe som mentor og trener ville gitt meg stor tilfredsstillelse, for jeg elsker ikke bare frisørfaget, men også det å inspirere andre til å forfølge sine drømmer og overgå sine egne grenser, smiler Kamila.

Kamila har tidligere representert Polen i VM, men har nå gått over til det norske landslaget. Det er en gjeng med svært dedikerte frisører, som Kamila setter stor pris på.  

På vei til VM

Kamila har tidligere representert Polen i VM, men har nå gått over til det norske landslaget. Det er en gjeng med svært dedikerte frisører, som Kamila setter stor pris på.  Men hun ønsker også å gi av seg selv både til familien og i en ny jobb. Det er en krevende balansegang.

 - For tiden forbereder jeg meg til verdensmesterskapet / OMC Hairworld i to kategorier, de samme som jeg vant med i norgesmesterskapet. Hvordan jeg gjør det, forblir en hemmelighet – konkurransen sover aldri, haha! Men for å være ærlig, er det ikke lett for meg i år. Til daglig er jeg kone og mamma til fantastiske barn, og i tillegg har jeg startet i en ny jobb hvor jeg har mye å lære. Derfor har jeg svært lite tid til trening.

- Forventningene jeg har til meg selv er som alltid store. Jeg prøver som regel å finne på noe nytt og innovativt, men det er ikke så enkelt. Jeg håper at jeg klarer å forberede meg ordentlig, sier Kamila Janecka-Skalska. 

 

Tilbake
ANNET INNHOLD