Massasje spiller en viktig rolle i å støtte kroppens naturlige helingsprosesser.
Massasje spiller en viktig rolle i å støtte kroppens naturlige helingsprosesser.

Forskningsdokumentert: Massasjeterapiens mange
helsefordeler

Massasjeterapi er en anerkjent metode for å fremme både fysisk og mental helse. De mange fordelene ved massasje har gjennom årene blitt bekreftet av forskning, og flere eksperter har uttalt seg om massasjens mange helsefremmende effekter. 

Den nylig avdøde britiske TV-legen Dr. Michael Mosley er en av ekspertene som har snakket om de helsefremmende effektene ved massasje. Han påpekte at massasje kan forbedre sirkulasjonen, redusere stressnivåer og fremme restitusjon etter skader. Han mente også at massasje kan fremme bedre søvn og bidra til smertelindring, noe som gjør det til et viktig verktøy i moderne helsepleie med en holistisk tilnærming.

Dr. Tiffany Field, som leder Touch Research Institute ved University of Miami, har gjennomført omfattende forskning som viser at massasje kan redusere nivåer av stresshormonet kortisol, samtidig som det øker nivåene av serotonin og dopamin, som er viktige for følelsen av velvære.

Kan styrke immunforsvaret

Dr. Tiffany Field, som leder Touch Research Institute ved University of Miami, har gjennomført omfattende forskning som viser at massasje kan redusere nivåer av stresshormonet kortisol, samtidig som det øker nivåene av serotonin og dopamin, som er viktige for følelsen av velvære. Hennes studier har vist at regelmessig massasje kan styrke immunforsvaret og forbedre kroppens evne til å håndtere smerte og stress.

Dr. Mark Hyman, en kjent amerikansk lege og forkjemper for funksjonell medisin, understreker at massasje spiller en viktig rolle i å støtte kroppens naturlige helingsprosesser. Ifølge Hyman kan massasje bidra til å redusere betennelser, forbedre muskelhelse og lindre kronisk smerte.


Oppsiktsvekkende ny metode 

Rachael Phiri Lindhom er hud- og spaterapeut som holder til på Jæren. Hun har alltid vært opptatt av massasje og massasjens helbredende effekter, og har reist verden rundt for å lære teknikker fra forskjellige kulturer. Nå har hun utviklet en metode som kombinerer dyp bindevevsmassasje med lymfedrenasje. Resultatene er oppsiktsvekkende.

Rachael forteller at metoden, som skreddersys hver enkelt klient, er designet for å støtte kroppens naturlige prosesser for å fjerne giftstoffer, samtidig som den bidrar til å forme og tone kroppen. 

Behandlingen oppleves som svært avslappende for klienten, og ikke minst; fører til økt energi. Massasjen bidrar også til å motvirke væskeansamlinger, stimulere blodsirkulasjonen, eliminere giftstoffer, rense og regulere tarmen, redusere stress, forbedre generelt velvære og gi bedre nattesøvn, i tillegg til at huden blir myk og glatt.

 – Flere klienter har, etter kun tre behandlinger, gått ned i klesstørrelse, redusert forekomsten av cellulitt, og blitt kvitt migrene, legger hun til og understreker at det er viktig å tilpasse behandlingen til hver enkelt klients behov. 

 – Vurder alltid klientens helsehistorie, nåværende tilstand og eventuelle spesifikke mål for behandlingen, sier hun.


Er du interessert i å lære deg Rachael Phiri-metoden? 

Rachael P. Lindhom holder kurs i teknikken og leier seg også ut til klinikker for å gjøre behandlinger. Kontaktinfo:  post@jaerenspa.com / tlf. 482 93 525.


  • Artikkelen står på trykk i magasinet Hud & velvære nr. 3 2024. Les det digitalt HER

  • Les andre magasiner fra NFVB digitalt HER 

Foto: Studio Hjelm
Tilbake
ANNET INNHOLD