Derfor er alger så viktig i hudpleie

Alger er et verdifullt tilskudd i hudpleieprodukter. De har fuktighetsgivende egenskaper og antioksidantbeskyttelse. De er også betennelsesdempende, og har evne til å stimulere cellefornyelsen. I tillegg har de utrensende egenskaper.  

Alger har i tusenvis av år blitt benyttet for å pleie huden. I antikkens Egypt brukte folk tang fra Rødehavet som en del av sine skjønnhetsrutiner. I Asia brukes alger som nori, kombu og wakame både i kosthold og hudpleie. Moderne forskning har også bekreftet mange av fordelene ved bruk av alger i hudpleieprodukter. 


Pioneren innen bruk av marine ingredienser er det franske spa- og hudpleiemerket Thalgo. I 60 år har selskapet vært en ledende aktør i bruk av ingredienser fra havet, og de har investert betydelige ressurser i forskning og utvikling for å identifisere de mest effektive og innovative måtene å bruke alger på i sine hudprodukter og kosttilskudd.

Algenes kraft

Under Beauty is Business på Lillestrøm 9. mars, holdt Ann Kristin Hellerslien, daglig leder og eier i Skinthal AS, foredrag om algenes kraft. Hun har i 25 år jobbet med Thalgo i Norge, og er ekspert på alger og deres positive innvirkning på huden og kroppen vår.

– Alger er populære som ingredienser i hudpleieprodukter. Men det er ikke bare å putte en alge i krem og tro at den kan gjøre underverker, sier hun.


– Det finnes cirka 30 000 forskjellige algearter og algefamilier. De har helt spesielle egenskaper, avhengig av hvor de vokser og hva slags tilstand de vokser under. Thalgo bruker bare 45 av de 30 000, sier hun og forklarer at gjennom nitid forskning over mange år, har de klart å utnytte forskjellige molekyler av de spesifikke algene til forskjellige typer behandlinger og hudtilstander. 


– Ett molekyl av algen kan ha fuktgivende effekt, mens et annet kan være avgiftede, og et annet igjen brukes til anti age, forteller hun og legger til at Thalgo har en holistisk tilnærming til hud og kropp. De bruker alger både i produkter til ulike hudtyper og hudtilstander, men også i kosttilskudd, te, utrensende drikker, og ikke minst; drikkende kollagen som de lanserte allerede i 2011.


  7 grunner til at alger er så bra for huden:  

→ Rik på næringsstoffer: 

Alger er naturlig rike på en rekke essensielle nær--i-ngs--stoffer som vitaminer, mineraler og antioksidanter. Disse næringsstoffene, inkludert vitamin A, C, E og B12, samt mineraler som jern, kalsium og magnesium, bidrar til å opprettholde hudens sunnhet og glød.

 

→ Fuktighetsgivende: 

Alger har en naturlig evne til å binde fuktighet, noe som gjør dem ideelle for å fukte og mykgjøre huden. 

 

→ Antioksidantbeskyttelse: 

Med sin høye konsentrasjon av antioksidanter bidrar alger til å beskytte huden mot frie radikaler som kan forårsake tidlig aldring og skader på hudcellene. Dette kan bidra til å redusere synlige tegn på aldring, som fine linjer, rynker og pigmentering.


→ Anti-inflammatorisk: 

Noen typer alger, som for eksempel spirulina og grønn-alger, har betydelige anti-inflammatoriske egenskaper. Dette kan være til stor fordel for personer med sensitiv hud eller hudtilstander som rosacea eller akne, da det kan bidra til å redusere betennelse og berolige irritert hud.

 

→ Stimulerer cellefornyelse: 

Flere studier har vist at visse typer alger kan bidra til å stimulere cellefornyelsen i huden. Dette kan resultere i en jevnere hudtone, forbedret tekstur og reduksjon av hyperpigmentering og ujevnheter.

 

→ Avgiftende: 

Takket være sine naturlige avgiftende egenskaper kan alger bidra til å rense huden ved å trekke ut urenheter og giftstoffer fra porene. Dette kan forebygge kviser og hudormer, samtidig som det gir en frisk og klar hud.

 

→ Miljøvennlig og bærekraftig: 

Bruken av alger i hudpleieprodukter er ikke bare gunstig for huden, men også for miljøet. Alger dyrkes ofte bærekraftig, de vokser raskt, og kan være et mer miljøvennlig alternativ til andre ingredienser som brukes i kosmetiske produkter.


Artikkelen står på trykk i magasinet Hud & velvære nr. 2 2024.

 

Tilbake
ANNET INNHOLD