- Jeg trives med å jobbe med kunder i salongen. Ikke minst blir jeg inspirert av mine kolleger, som har backet og oppmuntret meg til å fortsette med fotoshoot, sier Ingrid Fossum.  <br/>
- Jeg trives med å jobbe med kunder i salongen. Ikke minst blir jeg inspirert av mine kolleger, som har backet og oppmuntret meg til å fortsette med fotoshoot, sier Ingrid Fossum.

Prisvinner Ingrid Fossum, Coma Frisør: Brenner for fargebehandlinger

Ingrid Fossum fra Coma Frisør i Trondheim har vunnet prisen Årets Frisør Kolorist to år på rad. Ikke overaskende planlegger hun nå for å delta i kategorien Kolorist også i 2024. 

Følger magefølelsen

 - Jeg brenner for fargebehandlinger, så det var fantastisk inspirerende at det ble laget en egen pris for kolorister i fotokonkurransen Årets Frisør. Men det at jeg vant prisen både i år og i fjor har vært mer enn jeg kunne forestille meg. Det er mange superflinke kolorister, så konkurransen er hard, sier Ingrid Fossum beskjedent.

 - Men jeg liker å utfordre meg selv, så det er bare å kjøre på.  Prosessen med å pushe grenser og utfordre seg som fagperson er noe som trigger meg. Jeg tenker ikke på å kreere «vinneruttrykk», men følger magefølelsen og lager uttrykk som jeg kan stå inne for - og som jeg føler har min signatur. Det har vist seg at juryen har likt dette, og jeg er selvsagt beæret over å ha laget uttrykk som høster anerkjennelse, legger hun til.

Blanke ark og fargestifter

Ingrid liker å starte å jobbe ut fra et naturlig utgangspunkt. Så bygger hun opp looken med farger og effekter.

 - Jeg jobber intuitivt og prøver ut ting ut fra en idé, så ser jeg litt hva som skjer. Det er en interessant prosess, som kan gi overraskende resultater. Det inspirerer meg. Men jeg er ganske selvkritisk, og tenker hele tiden på hva jeg kan gjøre bedre. 

I motsetning til de fleste andre konkurransedeltagere, bruker Ingrid ikke proffe modeller.

 - Modellene jeg jobber med på fotoshoot er venninner og kunder. Jeg liker å bruke folk rundt meg. Jeg har kunder som liker min signatur, de gir meg spillerom til å lage sterke, fargerike uttrykk.  I år, som i fjor, har jeg samarbeidet med fotograf Julie Mai Wiseth.  Det har vært en god prosess, og hun har løftet frem kolleksjonen på en måte jeg har vært fornøyd med, sier Ingrid.


Ingrids tips: Prøv og prøv igjen!

- Jeg sendte inn kolleksjoner til Årets Lærling to ganger, uten å bli nominert. Men la ikke det avskrekke deg om du ikke når opp på første forsøk. Du får verdifull erfaring, og man må gå i gradene for å bli god.

 Senior frisør Ingrid Fossum (25) har ettertrykkelig plassert seg i frisørbransjens elitedivisjon gjennom å vinne priskategorien Årets Frisør Kolorist to ganger på rad.  - Mens noen er gode på styling, ligger farger mitt hjerte nærmest. Så det blir nok til at jeg deltar med innsendelse i denne priskategorien til neste år også.  

Artikkelen står også på trykk i magasinet FRISØR nr. 3 2023

Du kan lese alle utgivelser fra NFVB digitalt HER.

Invitasjon til alle kategorier i Årets Frisør 2024 kommer høsten 2023.

Følg med i NFVBs kommunikasjonskanaler.

Prisfesten 2024 arrangeres 9. mars.

Tilbake
ANNET INNHOLD