NFVB Bransjestandard er en kvalitets­norm tilgjengelig for NFVBs medlemsbedrifter. Fase 1 ble lansert rundt nyttår. Fase 2 lanseres ved neste årsskifte.
NFVB Bransjestandard er en kvalitets­norm tilgjengelig for NFVBs medlemsbedrifter. Fase 1 ble lansert rundt nyttår. Fase 2 lanseres ved neste årsskifte.

Har du orden på driften?

Salonghverdagen er hektisk for de fleste, med kunden i fokus. Det kan lett bli litt lite tid til mer administrative oppgaver. Med gode rutiner vil salongdriften ikke bli et ork, men heller en konkurransefordel.  NFVB Bransjestandard ble innført for å sikre god kvalitet i driften, med bruk av medlemsfordeler som arbeidsgiververktøyet Arbinn og NHOs advokatbistand.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2023-12-20T15:25:49.0000000Z

Blant bedriftene som har gjennomført NFVB Bransjestandard fase 1 er Hairport frisør. Daglig leder Julie Rismoen forteller at det både var ganske enkelt, men samtidig ga det noen aha-opplevelser.

 - Vi har gjennomført arbeidet med NFVB Bransjestandard i alle våre selskaper. Det vil si vi har sju selskaper med til sammen nitten salonger.  Bransjestandard fase 1 omhandler jo å ha orden på det lovpålagte. Det har vi og vel de fleste, men det gjelder å vite hvor man har all dokumentasjonen. Før var ting i permer, men nå er alt på digitale steder. Så gjelder det fortsatt sånn med å kunne finne det frem når man trenger det.

 Daglig leder i Hairport frisør, Julie Vålberg Rismoen, har gjennomført fase 1 av kvalitetsstandarden i dere 19 salonger.   

Sikkerhet på mange plan

 - Kontrakter og personalopplysninger skal man ha god sikkerhet rundt, og i senere tid har også GDPR-aspektet gjort seg gjeldende. Vi har fått litt ny bevissthet for eksempel med bruk av fødselsnummer etc. Vi har gått gjennom alle våre rutiner for å sikre at det ikke glipper.

 - Så er det en utfordring med delingskultur versus lederansvar. Noe er veldig lurt å dele, mens andre saker må leder ha et spesielt sikkerhetsansvar. Samtidig kan noe inntreffe med leder, så andre må også ha sikkerhetsklarering som back-up.

Gjør det – bare gjør det!

 - Folk må bare kaste seg på og ta arbeidet med NFVB Bransjestandard fase 1.  Det er ikke noe skummelt, og arbeidet gir deg fornyet bevissthet og gode rutiner. Alle NFVBs medlemsbedrifter har jo fått en veileder, men de må gjerne ta kontakt med meg hvis de lurer på noe, smiler Julie.


Veileder fase 1: 

Lovpålagt forretningsdrift

Alle medlemsbedrifter har fått tilsendt en veileder som enkelt forklart tar opp følgende tema:

1 Registrering i mva-register og hos Skatteetaten

2 Krav til salongdrift

3 Arbeidsavtale med alle ansatte

4 Obligatorisk tjenestepensjon (OTP)

5 Personalliste

6 GDPR – dokumentert personvern

7 Rutiner for sykefraværsoppfølging

8 Kompetanseutvikling og kompetansebevis


NFVB Bransjestandard og NFVB Autorisasjon

Det vil gjennomføres tre faser med NFVB Bransjestandard før innføring av NFVB Autorisasjon:

Bransjestandard fase 1:  Lovpålagt forretningsdrift

Bransjestandard fase 2:  HMS og Bærekraft

Bransjestandard fase 3:  Interne rutiner

Ved gjennomført kvalitetskrav for alle tre faser av NFVB Bransjestandard vil bedriften bli NFVB Autorisert.

 

Tilbake
ANNET INNHOLD