- Jeg mener det er avgjørende at frisørene har spisskompetanse på farger, smiler fargeekspert Inger Oddveig Kjøl.
- Jeg mener det er avgjørende at frisørene har spisskompetanse på farger, smiler fargeekspert Inger Oddveig Kjøl.

Fargespesialist Inger Oddveig Kjøl: Fagkompetanse er et konkurransefortrinn

 - Som fargespesialist gjennom 25 år er min erfaring at gjestene raskt legger merke til frisørens kompetanse allerede under konsultasjonen. Og fornøyde gjester kommer tilbake, det er også min erfaring, smiler Inger Oddveig Kjøl, president i Haute Coiffure Francaise avd. Norge.

- I dagens konkurransesituasjon mener jeg det er avgjørende at frisørene har spisskompetanse på farger. Det betyr at frisøren blir en fargespesialist og sørger for at hver enkelt kunde får spesialtilpasset hårfarge til sin hudtone og øyenfarge, og at fargeteorien og kjemikompetansen er på plass. Leverer man mer enn det gjesten forventer, og resultatet blir strålende, kommer de tilbake. Dette er en positiv sirkel vi må strekke oss etter å innfri, mener Inger Oddveig Kjøl.

 - En effekt av økt fagkompetanse er også at respekten for faget og vår kunnskap heves ytterligere. I så måte hilser jeg NFVBs Bransjeprogram med kompetansebygging gjennom Fagskolen i Viken velkommen, legger hun til.

Trygge og bærekraftige valg

 - For alle engasjerte utøvere i frisøryrket mener jeg det er helt naturlig å holde seg oppdatert kreativt, teknisk og kjemisk. Vi må etterstrebe en mest mulig skånsom behandling for å opprettholde et sunt, glansfullt hår for våre gjester. Samtidig mener jeg vi må tillegge miljøaspektet større betydning. Alle virksomheter har et ansvar for miljøtilpasninger og gjøre sitt beste for å redusere klima-avtrykket, påpeker Inger Oddveig Kjøl.

 - Det er også verd å merke seg at i det nye svennebrevet skal kandidaten også være ansvarlig for å ta trygge, miljøbevisste og bærekraftige valg, legger hun til.

Klar for Paris

Som president i Haute Coiffure Francaise avd. Norge tilhører Inger Oddveig Kjøl «frisøreliten». HCF er en verdensomspennende frisørorganisasjon der medlemmene blir håndplukket og invitert inn basert på faglig, kreativ og dyktig innsats i faget. HCF presenterer de eksklusive linjene fra Paris, og representerer den franske moten Haute Coiffure i Norge. Den norske avdelingen teller i dag 18 medlemmer.

 - Medlemmene i HCF Norge kommer fra Hammerfest i nord til Kristiansand i sør. Vi er som en flott storfamilie, som deler kreativitet, fag og forretningsmessige aspekter. Vi støtter hverandre og gir råd og innspill. Sammen med mitt styre, som består av Doan Tran og Martine Langseth, flyter skuta fint, forteller Inger.

 - Frisørene i HCF Norge utmerker seg internasjonalt, og vi blir lagt merke til. Blant annet er det flere medlemmer, sammen med sine kolleger i salongene, som deltar internasjonalt med sine Creative Colorist bilder. HCF har også en konkurranse, Trophée, der flere av våre medlemmer deltar. Nå gleder vi oss til visning i Paris 22. oktober i det ærverdige Folies Bergère sammen med HCF medlemmer fra 40 land, avrunder Inger Oddveig Kjøl. 

La CAPSULE by LE LAb 

Gjennomføring: Damien Dussert

Kreativ leder: Christophe Gaillet

Foto: © Maros Belavy

Make-up: Martyna Molenda 

Artikkelen står også på trykk i magasinet FRISØR nr. 3 2023 som blant annet har tema fargebehandlinger.

Tilbake
ANNET INNHOLD