Øverst på pallen. Oddveig Aanestad Aase fra Topp til Tå velvære er årets norgesmester i hudpleie.<br/>
Øverst på pallen. Oddveig Aanestad Aase fra Topp til Tå velvære er årets norgesmester i hudpleie.

Ut av komfortsonen og opp på pallen

 - Det var veldig gøy å være med på konkurransen. Det var utfordrende, men de fantastiske kollegaene mine heiet meg frem. Prisfesten på kvelden var helt fantastisk, sier årets norgesmester i hudpleie, Oddveig Aanestad Aase fra Topp til Tå velvære. 

- Det var litt uvant setting å gjøre behandling i. Vanligvis har vi en rolig og avslappende atmosfære rundt oss når vi gjør behandlinger i salongen, mens her skulle vi beholde ro og flyt i behandlingen selv om det skjedde mye rundt oss.

Norgesmesterskapet i hudpleie er definitivt utfordrende. Mange vurderingskriterier og tidspress, med jury og publikum tett på. Oddveig mestret utfordringene, og kan nå smykke seg med en tittel som virkelig forteller noe om fagutøveren. Norgesmester i hudpleie – det er en god attest.


 - Ikke vær redd for å melde deg på til neste NM. Det var en fantastisk opplevelse å få være med på.

To disipliner, mange behandlinger

NM i hudpleie skal fortelle noe om en ekstraordinær utøv­er, både om fagkunnskap og utøvelse. 

 - For å bli årets norgesmester i hudpleie måtte jeg bli sammenlagtvinner i to disipliner. Den første disiplinen var ansiktsbehandling. Der skulle vi bruke rens, mekanisk peeling, massasje, maske og avsluttende produkter. Den andre disiplinen var farging og voksing av bryn. Det var også mulig å bare delta i en av disiplinene hvis en ønsket det. Til senere år kunne det gjerne vært enda flere disipliner å konkurrere i, sier Oddveig.  Fagområdet er stort, og NM må ha disipliner som passer inn i arenaformatet. NM er i utvikling, og NFVB tar gjerne imot alle innspill.


Godt forberedt

Oddveig kom ikke uforberedt til NM. Gode resultater krever gode forberedelser. God fagkunnskap må alltid ligge i bunn, men til NM må man jobbe med perfeksjonering.

 - Jeg hadde lest meg opp på vurderingskriteriene på forhånd for å vite hva jeg måtte fokusere ekstra på. Øvet også litt på kollegaer som kunne gi meg tilbakemeldinger slik at jeg kunne gjøre mitt beste på konkurransen, forteller Oddveig.  


Oddveig Aanestad Aase, Topp til Tå velvære, ble årets norgesmester i hudpleie. 

Konkurransekraft til glede og nytte

NM-deltakelse gir god kompetanseheving for utøveren, og med skinnende pokal som bevis for god fagkunnskap får også salongen reklame.

 - Det har vært veldig positivt for både meg og salongen at jeg har vært med på NM. Jeg måtte gå ut av komfortsonen og utfordre meg selv. Jeg setter stor pris på de fantastiske kollegaene mine som heiet meg frem til konkurransen. 

 - At det ble seier var ekstra kjekt. Det er jo veldig god reklame for både meg og salongen. Kjekt å få bekreftelse på at det du gjør er bra. Jeg har også fått mange gratulasjoner fra både kunder, kollegaer og venner etter NM. Det har også vært en artikkel i lokalavisen, forteller Oddveig. Topp til Tå velvære har jo et veldig godt firmanavn, som sier noe om bredden i tilbudet. Nå toppes det med et kompetansebevis utenom det vanlige. 

 - Ikke vær redd for å melde deg på til neste NM. Det var en fantastisk opplevelse å få være med på, avrunder Oddveig. 


Jubel på pallen. Oddveig Aanestad Aase fra Topp til Tå velvære ble sammenlagtvinner og norgesmester. Hun vant også disiplinen Farge og forming av bryn. Marlene Paulsen fra Calma Beauty vant disiplinen Ansiktsbehandling, og ble nummer to sammenlagt. Sina Nor Grosvold fra 7. Himmel ble bronsevinner i begge disipliner og sammenlagt.

Tilbake
ANNET INNHOLD