Skole-NM 2023: Prestasjonsfremmende innsats

30. mars var det duket for finalen i skole-NM. Seansen gikk av stabelen på Edvard Munch Vgs. på frisørlinjen Studio E i Oslo og samlet konkurransedeltagere fra syv videregående skoler. De fikk en fantastisk erfaring til neste trinn i sin utdanning og yrkeskarriere.

Dommerne og NM-veteranene Marthe Blystad og Maria Bak Sørensen likte det de så.

 - Jeg synes det er et høyt nivå på arbeidene. Elevene hadde løst oppgaven god måte, og de hadde alle et helhetlig blikk på oppgaven. Som dommere ser vi ser på farge, form, tekstur og hvordan frisyren gjenspeiler temaet. Dette var fint løst, sier Marthe Blystad. 

 - Det var et høyt nivå, og jeg ble imponert over vinnerens prestasjoner. Vinneren løste oppgaven på en gjennomtenkt, flott måte, istemmer dommer Maria Bak Sørensen.

 Konsulent og prosjektleder Jan Kristian Pettersen fra NFVB sammen med Oslos byråd for Utdanning og oppvekst, Sunniva Holmås Eidsvold (SV) besøkte skole-NM, som foregikk på Studio E i Oslo. 

Puster ut

Faglærer Camilla Håkegård gledet seg over å kunne invitere til NM konkurransen i Studio E, Edvard Munch Vgs. i Oslo.

 - Vi har vært et kollegium av syv faglærere fra de andre skolene som har samarbeidet godt med å legge til rette for konkurransen. Vi gleder oss alle over å se elevenes engasjement og prestasjoner, smiler hun.

Entusiastiske faglærere var fornøyd med elevens prestasjoner.  

Verdifullt springbrett

 - Et viktig element i både skole-NM og Pivot Point Cup er at forberedelsene til begge konkurransene skal være en del av den daglige undervisningen til elevene. De får blant annet trent på utviklingen av en frisyre fra idé til ferdig resultat. Dette er viktig kunnskap som de tar med seg videre i utdanningen og det daglige arbeidet som frisør, forklarer prosjektleder Jan Kristian Pettersen fra NFVB, som var til stede under gjennomføringen av Skole-NM på Studio E i Oslo.

 - Under konkurransen ser man at elevene jobber systematisk og målbevisst. Det er tydelig at det de har lært og erfart under forberedelsene og gjennomføringen av konkurransen gjør dem bedre forberedt til neste trinn i sin utdanning og yrkeskarriere enn dem som ikke har deltatt i konkurransen, legger han til.

Og vinneren er… Julie Olsvik fra Lørenskog ble vinner av konkurransen. På annen plass kom Peyma Rub og tredjeplassen gikk til Maggie Relbo-Knudsen. 

Foto: Peter D. Hypher.

Tilbake
ANNET INNHOLD