Prisvinner Thomas Mørk, Novoo: Eksperimentell perfeksjon

 - Mitt utgangspunkt er en estetisk og kunstnerisk tilnærming til frisørfaget. Dette er niende gang jeg har vunnet prisen Årets Frisør Avant Garde, og jeg blir like beæret hver gang. Det er utrolig gøy at arbeidet falt i smak hos juryen, smiler Thomas Mørk da vi traff ham i salongen Novoo by Thomas Mørk etter prisfesten.

 - Jeg slutter aldri å bli inspirert til å skape uttrykk som speiler min oppfatning av det jeg definerer som Avant Garde. Dette er en priskategori som appellerer sterkt til meg, fordi man kan skape sine egne rammer. For meg dreier Avant Garde seg om å leke med eksperimentelle ideer og metoder. Være dristig, progressiv og radikal med et perfeksjonert blikk. Designen er et redskap for å perfeksjonere og skape interessante resultater med hår som materiale, sier Thomas Mørk, og legger til følgende; - Jeg skjønner at priskategorien Avant Garde kan være utfordrende for mange, fordi man kan legge ulike perspektiver til grunn. Men det gjør det ekstra spennende å jobbe med akkurat denne priskategorien.

Uklanderlig antrukket på Prisfesten kunne Thomas Mørk velfortjent motta nok en pris som Årets Avant Garde vinner 2023. 

Markant signatur

De nominerte i priskategorien Årets Avant Garde viser ulike tilnærminger. Men det skal ikke mer enn et blikk til for å gjenkjenne Thomas Mørks signatur. 

 - Jeg jobber med ulike teknikker og metoder, men jeg har en tydelig signatur i formgivningen. Den grunnleggende formgivningen må være på plass, skal resultatet bli slik jeg ønsker. Det er helt essensielt for alt jeg gjør, sier Thomas.


Ekstra krevende i år

Thomas har levert bidrag til fotokonkurransen siden 2014, og han deltar gjerne med kolleksjoner i ulike priskategorier. I tillegg til å vinne prisen Årets Avant Garde 2023, ble han nominert i kategorien Årets Kolorist og Årets Damekolleksjon. Man kan spørre seg hvordan han rekker dette, i tillegg til å drive Novoo by Thomas Mørk.

 - Det ble et spesielt år for meg, og i overkant spennende. Jeg hadde planlagt og booket inn fotoshoot for fem kolleksjoner, men på oppløpssiden tikket det inn sykemeldinger fra mine medarbeidere. For å få hjulene til å gå rundt ble det syv dagers uke med lange dager i salongen. Jeg må nok si at jeg hadde et ønske om å bruke enda mer tid på fotokolleksjonene, enn det jeg hadde til rådighet. Så helt fornøyd med meg selv ble jeg ikke denne gangen, tiden strakk rett og slett ikke til, røper Thomas.


Klar for Årets Frisør 2024

 - Faglig lek og moro er min pasjon, og fotokonkurranser er en fin anledning. Det gir meg inspirasjon og overskudd. Når man jobber med en kunstnerisk tilnærming, er ikke dette noe som går over, men å betrakte som et livslangt prosjekt. Så jeg har klare ambisjoner om å presentere mer lek og kreativ moro i form av nye kolleksjoner til Årets Frisør 2024, avrunder Thomas Mørk.

- Jeg har klare ambisjoner om å presentere mer lek og kreativ moro i form av nye kolleksjoner til Årets Frisør 2024.

Søker inspirasjon overalt

 - Jeg finner inspirasjonskilder overalt. Det være seg klær, mote, design, og alt som presenteres på nettet rundt om i verden. Men jeg liker å gjøre ting rent, enkelt og sofistikert, sier Thomas Mørk, som nå trolig kan titulere seg som den mestvinnende deltageren i fotokonkurransen Årets Frisør gjennom tidene. 


Artikkelen står også på trykk i magasinet FRISØR nr. 2 2023

Du kan lese alle utgivelser fra NFVB digitalt HER.

Invitasjon til alle kategorier i Årets Frisør 2024 kommer høsten 2023. Følg med i NFVBs kommunikasjonskanaler.

Prisfesten 2024 arrangeres 9. mars.

 

Tilbake
ANNET INNHOLD