Full konsentrasjon med tidspress og publikum. Det er krevende å delta i et norgesmesterskap, men det gir stor mestringsfølelse å gjennomføre en krevende konkurranse.  <br/>
Full konsentrasjon med tidspress og publikum. Det er krevende å delta i et norgesmesterskap, men det gir stor mestringsfølelse å gjennomføre en krevende konkurranse.

NM i hudpleie: Arena for yrkesstolthet og faglig anerkjennelse

 – NM i hudpleie kan inspirere og motivere hudterapeuter til å utvikle seg og lære mer, og dermed bidra til å øke standarden i bransjen. Konkurransen kan også være en viktig arena for utveksling av kunnskap og erfaring mellom hudterapeuter, og dermed bidra til å styrke fagmiljøet og samarbeidet i bransjen, sier Thora Margrethe Hagen, eier og daglig leder av Klinikk Matis. 

Thora Margrethe Hagen var en av årets tre dommere i NM. Hennes meddommere var Carina Dahl Aspeli, hudterapeut og daglig leder i Hvil vingene dagspa, og Kristin Amundsen, tidligere kursholder for Dermanor, og nå hudterapeut hos Hud Asker. Alle med lang og solid erfaring fra bransjen.

Hagen forteller videre at et slikt arrangement som NM også vil kunne være med på å øke interessen for, og oppmerksomhet rundt, hudterapi som fagfelt. Noe som kan bidra til å rekruttere flere til yrket, og dermed sikre et sterkere og mer mangfoldig fagmiljø i fremtiden.

NM-tittel er god markedsføring

Ifølge dommer Carina Dahl Aspeli er det å kunne smykke seg med en norgesmestertittel veldig god markedsføring for bedriften, og ikke minst for hudterapeuten selv. Bedriften får et kvalitetsstempel som kan bidra til å øke anerkjennelsen blant eksisterende kunder, men også bidra til å få nye kunder inn igjennom dørene.

– Hvem ønsker ikke å gå til Norges beste hudterapeut? En slik tittel kan dessuten fremme yrkesstoltheten og motivasjonen hos terapeutene og samtidig gjøre hudterapi mer anerkjent, sier hun.

Dommertrioen Dahl Aspeli, Thora Margrethe Hagen og Kristin Amundsen sammen med konkurranseleder Merethe Christensen. 

Flere kriterier å dømme etter

Under årets norgesmesterskap ble det konkurrert i to kategorier: Hudpleiebehandling på 60 minutter, og form og farge av bryn på 30 minutter. Deltagerne kunne velge om de ville delta i én av disiplinene eller begge, men der sammenlagtvinneren kunne titulere seg som norgesmester i hudpleie. 

Ifølge dommerne, som gikk rundt med notatskjema og observerte deltagerne i aksjon, var det flere kriterier som gjaldt for å finne en vinner.

 – Noe av det sentrale vi la vekt på var blant annet hygiene, orden, tilstedeværelse, kundebehandling, gjennomføring av behandlingen, samt teknikk, forteller Carina og legger til at også faglig kunnskap og selve kundeopplevelsen ble lagt vekt på. 


Utrolig stas for bedriften

Det var Oddveig Aanestad Aase fra Topp til Tå Velvære i Bryne som gikk av med seieren. 

Dommer Thora Hagen hadde følgende kommentar:

 – Presisjon og nøyaktighet er viktig. Det utførte hun utrolig bra. Hun hadde «flyt» i behandlingene, fulgte prosedyrene som var satt, og var tydelig, sikker og trygg i sin utførelse.

Eier og daglig leder av Topp til Tå Velvære, Gro Ravndal Bruarøy, synes det er utrolig hyggelig for bedriften å ha en norgesmester. Hun oppfordrer andre bedrifter til å oppmuntre sine ansatte til å delta neste år. 

 – Vi prøver å følge med på de siste trendene innen produkter og behandlinger, og deltar så ofte vi kan på kurs, både fysisk og på web, for å utvikle oss videre. Seieren til Oddveig har virkelig smittet over på de andre ansatte og gitt dem ekstra inspirasjon og motivasjon. 

 - Ekstra stas var det også at vi fikk omtale i lokalavisen, noe som har gitt oss positiv oppmerksomhet i markedet og blant kundene våre, sier Bruarøy. 


NM i hudpleie 2023

1. Ansiktsbehandling

2 . Farge og forming av bryn

 

Sammenlagt to disipliner   Disiplin  1 -  2  -  Sum

1. Oddveig Aanestad Aase, Topp til Tå Velvære,  87 - 90 - 177

2. Marlene Paulsen, Calma Beauty,  90 - 86 - 176

3. Sina Nor Grosvold, 7. Himmel,  84 - 81 - 165

Tilbake
ANNET INNHOLD