Under Yrkesfagdagen i Trondheim ble det vist en film laget av NFVB spesielt for denne dagen.
Under Yrkesfagdagen i Trondheim ble det vist en film laget av NFVB spesielt for denne dagen.

Synliggjør verdens beste yrke!

Yrkesfagene sliter med rekruttering i kamp med den «vanlige» studieveien.  NFVB har løftet dette høyt på agendaen, og det vil bli en økt innsats for å få ungdommen til å velge verdens beste yrke. Både laug og NFVBs regionansvarlige vil jobbe lokalt for å fremme frisørfaget.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2022-12-16T12:41:25.0000000Z

- Vi hadde en fantastisk dag på torget i Trondheim den 18. juni. Yrkesfagdagen ble enda bedre enn forventet, både værmessig og med tanke på besøksmengde, sier Karin Krigsvoll Stenersen fra Jakobsli Hårstudio og Trondheim Frisør- og velværelaug.

 - Vi var så heldige å få tilsendt tre flotte roll-up med tema BLI FRISØR! fra NFVB.  I tillegg til de tre vi hadde fra før med laug og opplæringskontor, ble vi veldig synlige.  Vi delte ut flotte flyers fra NFVB med samme tematikken: BLI FRISØR!  En film laget spesielt for denne dagen rullet på TV-skjermen, mens elever og lærlinger på standen viste hvorfor de hadde valgt å bli frisører.

BLI FRISØR!  NFVB har laget et enkelt og godt budskap, basert på frisørelevers egne utsagn. 

Godt samarbeid om viktig valg

Det var utrolig fint å kjenne på samarbeidet på tvers av instansene innenfor frisørfaget, forteller Karin. Både laug, opplæringskontor, skoler og bedrifter var representert på standen. NFVB bidro med informasjonsmateriell og leverandørene med goodiebags.

 - Lærlingene viste en utrolig innsats og inspirerte nok alle de nysgjerrige og forventningsfulle ungdommene som kom innom. Det ble utført både styling og make-up, samt at vi hadde en konkurranse der de som kom innom kunne style hverandre med påfølgende premiering.  Våre leverandører var med og sponset masse goodiebags og premier fra L’Oréal, Hufs, Cutrin, GHD, Frends, Verdant og Tendenz.

 - Prikken over i-en ble da Morten Hegseth kom på vår stand for å bli klippet av vår lærling. Vegard Harm stylet en dukke og holdt show.  De to gjorde en super jobb som konferansierer. Da var det fullt trykk på vår stand, og Hufs kom med 250 bokser wax som vi delte ut gratis på 10 min!

Morten Hegseth fikk god behandling på frisørstanden under Yrkesfagdagen.

Superviktig oppmerksomhet

Evalueringen etterpå ble veldig enkel, mener Karin.

 - Det ble en super dag langt over forventningene. Det eneste vi kunne tenkt oss annerledes var å ha yrkesfagdagen FØR skolene sluttet, ikke etterpå, da vi tenker at en god del hadde rukket å dra på ferie. Et større telt hadde også vært fint.

  - Tusen takk for kjempegod støtte fra NFVB, som også betalte leie av telt og strøm.  Vi ser fram til flere gode samarbeider i framtiden. Rekruttering en superviktig, sier Karin Krigsvoll Stenersen, som for øvrig er vararepresentant i NFVB-styret.  


Artikkelen står på trykk i magasinet FRISØR nr 3 2022.

Tilbake
ANNET INNHOLD