Trives i salongen. - Jeg elsker å jobbe med farger og får utløp for min kreativitet i mitt daglige arbeid, sier Ingrid Fossum.
Trives i salongen. - Jeg elsker å jobbe med farger og får utløp for min kreativitet i mitt daglige arbeid, sier Ingrid Fossum.

Med lidenskap for farger

 - Det var utrolig morsomt å vinne kategorien Årets Kolorist. Jeg brenner for fargebehandlinger, det er min lidenskap, sier senior frisør Ingrid Fossum (24) hos Coma Frisør i Trondheim.

 - Det er mange dyktige kolorister med lang fartstid, så jeg visste at konkurransen kom til å bli hard. Men den nye kategorien Årets Kolorist var midt i blinken for meg, så fristelsen ble for stor. Jeg brenner for farger, og ville utfordre meg selv. I og med at dette er en ny kategori, hadde jeg ikke noe å sammenligne med, men jeg liker å følge magefølelsen og gjøre ting jeg selv kan stå inne for. Så får det gå som det går. Det var selvsagt hyggelig at det ble klaff på første forsøk. Det inspirerer meg til å satse til neste år. Jeg har allerede startet prosessen med å tenke på neste års konkurranse, smiler Ingrid Fossum.

På scenen.  - Jeg er egentlig en beskjeden person som ikke søker oppmerksomhet, så det var overveldende å stå på scenen og motta prisen foran bransjekolleger under prisfesten i mars, forteller Ingrid Fossum. 

Støttende miljø

Medarbeiderne i Coma Frisør og Studio Coma har markert seg sterkt innen konkurranser siden de åpnet dørene i 2014, både innen konkurransefrisering, fotokonkurransen Årets Frisør og Årets Frisørbedrift.  Bare i inneværende år ble det syv nominasjoner. Så Ingrid Fossum føler hun hadde en god støtte i teamet rundt seg.

 - Vi er et team som heier på og backer hverandre. I tillegg til gode kolleger, må jeg rette en takk til sjefene mine, Monica og Elisabeth. De har vært gode støttespillere, sier Ingrid og legger til at det er viktig å tilhøre et konkurransemiljø.

 - Jeg har hatt læretiden min i Coma Frisør og ble inspirert til å sende inn bidrag til Årets Lærling to ganger, uten å bli nominert. Da er det lett å miste motet. Men mine arbeidskolleger har gitt meg energi til å prøve igjen. Så hvis jeg skal si noe til andre, må det være: Prøv og prøv igjen. Du lærer noe gjennom prosessen, og før eller siden kan det blir full klaff. 

Inspirasjonskilder

Ingrid jobber med farger fra AVEDA, og har hentet inspirasjon og ideer fra AVEDAs internasjonale team.

 - Jeg vil spesielt trekke frem Antoinette Beenders og Ian Michael Black som inspirasjonskilder. Det har gitt meg mye å oppleve disse live, og jeg elsker å jobbe med AVEDAS farger. Mens noen er gode på styling, er det å jobbe med farger, pushe grenser det som ligger mitt hjerte nærmest, og AVEDA har gitt meg de verktøyene jeg trenger for å utvikle meg videre.

 - Jeg er ganske selvkritisk. Det er alltid noe jeg kan gjøre bedre, men jeg liker å jobbe ut fra magefølelsen. Det å prøve ut ting fra en idé, og se hva som skjer er spennende. Planlegging er kanskje ikke min sterkeste side. Jeg liker å jobbe intuitivt, sier Ingrid.

 - Men det er klart at det krever planlegging å gjennomføre en fotoshoot. Du må sette av tid til å forberede det som skal skje, det være seg valg av modeller, farging av hår på tre modeller og gjøre avtale med fotografen. Alt kan ikke skje på en dag. Jeg brukte tre dager på prosessen, legger hun til.

Motstrøms

Tidligere prisvinnere har poengtert at valg av modeller og fotograf er avgjørende for å skape et flott sluttresultat. Et råd er: Bruk aldri folk du kjenner eller familiemedlemmer. Velg dine modeller med omhu, proffe modeller løfter resultatet, lyder ofte et omkved. Men Ingrid tenkte annerledes.

 - Du får ikke gjøre det du vil på proffe modeller. Jeg har faktisk brukt tre venninner som modeller til fotoshooten. De liker sterke utrykk, som meg selv. De var derfor ikke vanskelige å overtale. Jeg fikk lov til å gjøre det jeg ville, og det fungerte godt.

 - Fotograf Julie Mai Wiseth er også en venn av meg, så jeg visste vi kunne samarbeide godt. Så det ble en god prosess, med et resultat jeg ble fornøyd med, sier Ingrid.

Startet med blanke ark

 - Jeg liker gjerne å starte med en naturlig look eller et bleket hår. Så bygger jeg opp det jeg vil, med farger og effekter. Man tiltrekker seg naturlig nok kunder som liker måten man jobber på og mine signaturuttrykk.  Det morsomme er at det ikke bare er damer som liker dette. Jeg skal straks farge et blått hår på en mannlig kunde, smiler Ingrid.

Artikkelen står på trykk i magasinet FRISØR nr. 3 2022


Se video fra Prisfesten 2022

 

 Bli med på konkurransen Årets Frisør 2023

 

Tilbake
ANNET INNHOLD