May-Liss Westermann er rektor ved 7. Himmel Akademiet og har høye mål for utdanningen til en bransje med store faglige behov.
May-Liss Westermann er rektor ved 7. Himmel Akademiet og har høye mål for utdanningen til en bransje med store faglige behov.

Norgesmester ut av komfortsonen

 - NM i hudpleie var en skikkelig boost! Spennende, mye adrenalin og kjenne på det å gå ut av komfortsonen. Gøy og lærerikt, sier May-Liss Westermann fra 7. Himmel i Bodø.

 - Jeg hadde ikke noe mål om å vinne. Mitt mål var å utfordre meg selv, noe som jeg gjorde ved å delta. Å vinne var kjempestas, men også at mine kollegaer Amanda tok 2. plass og Tora tok 3. plass i disiplinen ansiktsbehandling. Kjenner på en stolthet over kvaliteten som bedriften 7. Himmel har. Dette var det beste med hele konkurransen, sier årets norgesmester. Se video

- Disiplinene var veldig greie. Dette er jo mye av det hverdagen til hudterapeuten består av, både hudpleie og bryn. På sikt hadde det vært gøy med flere disipliner, som for eksempel vokseteknikk.

NM-disipliner fra hverdagen

Årets norgesmesterskap i hudpleie besto av to disipliner: Ansiktsbehandling og farge og form av bryn. Deltakerne kunne velge å delta i en av disiplinene eller begge, men norgesmesteren kåres ut fra sammenlagtresultatet. May-Liss mener det er bra at konkurransen har kriterier fra salonghverdagen.

 - Disiplinene var veldig greie. Dette er jo mye av det hverdagen til hudterapeuten består av, både hudpleie og bryn. På sikt hadde det vært gøy med flere disipliner, som for eksempel vokseteknikk.  Konkurransen var ellers veldig bra gjennomført. Godt med info om hva som skulle skje, hva som var kriterier og reglement.  

 - Det ble ikke så mye tid til forberedelse. Jeg valgte ut produkter ut ifra modellens behov, og laget en sjekkliste på hva jeg skulle ha med meg. Ellers bestemte jeg meg å gjøre akkurat slik jeg gjør i hverdagen min på kabinettet, sier May-Liss.

NFVB arrangerer NM i hudpleie med formål om å skape en arena som stimulerer til faglig utvikling.

Motiverende og bekreftende

May-Liss Westermann er lærer og rektor ved 7. Himmel Akademiet. Det betyr mindre kundebehandling enn i klinikk, men hun er særdeles engasjert i faget. 

 - NM-gullet ble en stor bekreftelse for meg, spesielt når jeg ikke har jobbet som terapeut på flere år. Jeg startet som ferdig utdannet hudterapeut i 2008, og har jobbet de siste fire årene som faglærer og rektor ved 7. Himmel Akademiet. Da det dessverre ikke ble skole i år på grunn av lavt søkertall jobber jeg som terapeut tre dager i uken. Det å kjenne på kundekontakt igjen og gjøre det jeg elsker, og samtidig få bekreftelse på god jobb, er helt fantastisk!

Kjenner på en stolthet over kvaliteten som bedriften 7. Himmel har. Dette var det beste med hele konkurransen, sier årets norgesmester. 

Tidlig karrierevalg

At May-Liss ble hudterapeut var nærmest selvsagt. 

Karriereveien ble lagt tidlig.

 - Fra jeg var lita har jeg hørt at jeg har gode hender, flink til å massere og alltid hatt omsorg for mennesker. Jeg var ung da jeg valgte karriere, men det dro meg til hudpleie­linja i Mosjøen. 16 år gammel flyttet jeg fem timer unna hjemplassen min for å studere. 

God energi

May-Liss føler at jobbhverdagen er svært givende, både som lærer og terapeut. 

 - Akkurat nå jobber jeg to dager i uken med prosjekter og planlegging av neste skoleår ved vårt akademi. Så jobber jeg tre dager som terapeut. Hverdagen består av fantastiske kollegaer, teambuilding, masse kunder og god energi! 

Hun forteller at god kundebehandling også er god motivasjon og en drivkraft.

 - Det å kunne få veilede, hjelpe kundene med hudhelse, velvære, et pust i bakken i en ellers så travel og hektisk hverdag, takknemligheten og kundeforholdet! Helt fantastisk! 

Personlige favoritter

Hudpleiefaget byr på mange muligheter, både innen behandlinger og produkter. Vi spurte selvfølgelig om norgesmesterens favoritter.

 - Ansiktsbehandling med massasje er min favorittbehandling!  Vår signatur 7. Himmel Elemis ansiktsbehandling er helt fantastisk! Jeg gjør en del massasje også, både velvære og fysikalsk.  Mine favorittprodukter er Elemis, Skinbetter Science og Dr. Schrammek.

 - Akkurat nå holder jeg på å sette meg inn i elektrolyse. Jeg vil jobbe med dette siden vi har stor etterspørsel på behandlingene. Har jobbet med dette tidligere, men trenger å friske opp teknikken.

NM utvikler fagkunnskap

NFVB arrangerer NM i hudpleie med formål om å skape en arena som stimulerer til faglig utvikling. May-Liss har en klar oppfordring til andre som vurderer å konkurrere i NM.

 - Kjør på! Det er fort gjort å havne i den trygge komfortsonen. Mye læring, og bare det å være med er jo en seier i seg selv! Møte andre kollegaer, utveksle fagkunnskap og bygge nettverk er jo en kjempefordel!


Artikkelen står på trykk i magasinet SALONG Hud & velvære nr 2 2022.

Du kan lese alle NFVBs utgivelser digitalt HER

Tilbake
ANNET INNHOLD