- Jeg opplever nå at bransjen endelig er friskmeldt fra korona. Det er deilig med mer varme og nærhet blant folk. Jeg har savnet å klemme noe voldsomt, sier Carina Dahl Aspeli.
- Jeg opplever nå at bransjen endelig er friskmeldt fra korona. Det er deilig med mer varme og nærhet blant folk. Jeg har savnet å klemme noe voldsomt, sier Carina Dahl Aspeli.

Hudterapeut - et yrke med varme og nærhet

- Det jeg merker meg mest nå om dagen, er at vi er i et så takknemlig yrke. Jeg har samtaler daglig som rører meg til tårer, hvor vi får tilbakemelding om hvor mye vi betyr for kundene og hverdagen deres. Det ER mye ensomhet. Det ER mange enslige. Og de finnes i alle aldre. Dette fikk vi tall på under et foredrag på landskonferansen til NFVB. Vi som hudterapeuter og frisører kan bidra med mye mer enn pleie - Vi er også medmennesker, sier Carina Dahl Aspeli, Hvil vingene dagspa.

Sol, sommer og pleie

Nå skal kundene gjøre seg klar til sommeren! Det vokses mer enn vanlig, det er mye pedikyr og farging av vipper og bryn.  Brynslaminering og vippeløft/vippeextentions gjør hverdagen enklere for mange på sommeren. 

Ellers merker jeg at markedet er opptatt av å beskytte huden, beholde den fin og reparere gamle skader som pigmenteringer og linjer. Solfaktor og c- vitaminprodukter står høyest på lista over prioriteringer, og behandlingene er fuktighetsgivende og oppbyggende.  Vi legger allerede nå en plan for høsten hvor vi skal jobbe mer aktivt med for eksempel pigmenteringer.

Verktøy som virker

Lederkurset til NFVB har vært en så stor inspirasjon for meg. Målet var å bli en tryggere og tydeligere leder,  og med disse verktøyene vi har fått og lært om blir det mye enklere å motivere både mine ansatte og meg selv.  Jeg merker stor forskjell alt nå, både på samhold, engasjement og på salg. Jeg tror forventningssamtaler og verdiavklaring er de to verktøyene som gjorde mest utslag hos oss. I hvert fall til nå!

Kurset er ferdig - og nå begynner den virkelige jobben! Nemlig å opprettholde gode, nye vaner og huske at dette må vi gjøre sammen.  Anbefaler alle som skal lede å melde seg på NFVB Lederprogram. 

Sertifisert leder. Carina deltok på NFVB Lederprogram kull 5. Kull 6 starter etter sommeren.

 Carina Dahl Aspeli er varamedlem i NFVBs styre. 

Hvil vingene dagspa AS er medlemsbedrift i NFVB.


Artikkelen står på trykk i magasinet SALONG Hud & velvære nr 2 2022.

Du kan lese alle NFVBs utgivelser digitalt HER

Tilbake
ANNET INNHOLD