Storhamar-elevene Lotte Alexandra Øivindsdotter Luka og Aurora Gran Frankmo har fått innblikk i hverdagen hos Hvil vingene dagspa.
Storhamar-elevene Lotte Alexandra Øivindsdotter Luka og Aurora Gran Frankmo har fått innblikk i hverdagen hos Hvil vingene dagspa.

Opplæring i bedrift: Bedre forberedt på arbeidslivet

Snart blir forhåpentligvis fagbrev i hudpleie en realitet, med tilhørende lærlingordning. Det skaper en god overgang mellom skole og bedrift, slik som det er for frisører, elektrikere og andre etablerte yrkesfag. Noen hudpleiebedrifter tar i dag inn elever fra videregående skoler til en mer kortvarig praksisplass. En av de med erfaring fra dette er Hvil vingene dagspa. Eier Carina Dahl Espeli forteller her litt om sine erfaringer.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2022-04-19T12:58:25.0000000Z

- På onsdager har vi besøk fra Storhamar videregående som har yff. Det er stor etterspørsel om praksisplass på alle trinn hos oss. Vi ønsker derfor en søknad fra elevene om hvorfor de vil være i vår bedrift. Jeg tror det er viktig å få litt innblikk i arbeidslivet, så da starter vi allerede der. Denne gangen var det altså Lotte og Aurora som fikk plass. 

Innblikk og øvelser

 - Aurora har vært hos oss en runde tidligere, og sier hun er nesten sikker på at hun vil bli hudpleier. Lotte var på helsefag sist og ville prøve hudpleie nå. 

 - Vi har avtalt at de skal ha på seg sort tøy, og vi har gått igjennom smittevern og hva som er sånne go-to ting å gjøre hvis de blir ferdig med det som er avtalt av øvelsesoppgaver.  Det er for eksempel vaskekjeller og brette håndklær, det er støvtørking og annet forefallende, for det må gjøres det også! 

 - Ellers øver de på hverandre. Litt håndbehandling, litt ryggmassasje, fotbad og fotmassasje for å få litt feelingen på hvordan det er å jobbe som hudpleier. De lager prosedyrer selv på enkle behandlinger de skal tilby til kunder etter hvert. 

Ekstra kundetjeneste

 - Akkurat nå er det fokus på kroppsproduktene våre til morsdag og valentines. Da skal de gi håndskrubb og håndmassasje som en ekstra service til kundene som er på salongen denne dagen. Vi legger også ut på SoMe at vi har elever, så kan drop-in kunder komme å få denne tjenesten også.

Arbeidslivserfaring

 - Jeg har snakket litt med de om hva de ville synes om å få fagbrev, noe de virkelig ønsker seg.  Det blir litt mer ordentlig da, mer tyngde på utdannelsen. Man er bedre forberedt på arbeidslivet enn nå som det bare er rett fra skole og ut i full jobb. 

 - Jeg som leder av bedrift gleder meg til vi skal ha elever. Det er både givende og bra for rekruttering til bransjen. 


Artikkelen står også på trykk i NFVBs magasin SALONG Hud & velvære nr 1 2022

 

Tilbake
ANNET INNHOLD