- Jeg er en ukuelig optimist for at 2023 blir et knakende godt år for hele bransjen.  Det er mange muligheter som ligger åpne, sier NFVB-president Espen Sævold.
- Jeg er en ukuelig optimist for at 2023 blir et knakende godt år for hele bransjen. Det er mange muligheter som ligger åpne, sier NFVB-president Espen Sævold.

Ukuelig optimist

Det har vært et spennende år, og strømpriser, rentehevinger og inflasjonen har kanskje gjort det litt i overkant spennende i senere tid.  Vi skulle jo liksom få litt ro og glede etter koronaen nå…

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2023-03-27T09:02:03.0000000Z

Beauty is Business

Det er et treffende navn på NFVBs arrangement i mars.  Skjønnhetsbransjen er en svært levende bransje.  Uansett hvor galt det måtte gå, så vil det være et marked her.  Frisør og velvære vil alltid være en fremtidsbransje.  Men vi må utvikle den så vi kan drive lønnsomt og godt også når det lugger litt.  Det vil alltid være fag i fokus, men det må gå hånd i hånd med sunn og god bedriftsledelse. Det er fagfolkene som skaper de gode kundeopplevelsene, men salongeierne må gi alle ansatte kunnskap om de mange sammenhenger det er mellom personalledelse, markedsføring, kundebehandling, salg og økonomi. Dette ansvaret kan aldri lederen løpe fra, men som NFVB-medlem har du tilgang på kunnskap og verktøy gjennom et fantastisk nettverk.  Det er noe vi vil bevisstgjøre under Beauty is Business.

Lørdag 25. mars er altså datoen du må sette av i kalenderen.  NFVB vil sørge for at du denne dagen får nok av impulser, informasjon og inspirasjon til salong- og medarbeiderutvikling.

Seminarer, konkurranser, nettverksbygging – og Prisfest!

Lørdag 25. mars er altså datoen du må sette av i kalenderen.  NFVB vil sørge for at du denne dagen får nok av impulser, informasjon og inspirasjon til salong- og medarbeiderutvikling. Norgesmesterskapene setter virkelig faget i fokus, og er bokstavelig talt en arena som viser fingerferdigheter og hva man kan oppnå hvis man bruker litt ekstra tid på å trene i faget sitt.

Seminarene er nå under utarbeidelse.  Vi skal jo prøve å være så tidsaktuelle som mulig.  Har du innspill til temaer så må du gjerne spille dette inn til styret eller administrasjonen. Vi vil uansett kunne love at programmet vil være givende.

Nettverksbyggingen som skjer når dedikerte bransjefolk møtes er rent gull.  Vi fikk vel en veldig påminnelse under koronaen hvor viktig det er med fysiske møteplasser. Du oppnår ikke samme kjemien gjennom en skjerm.

Prisfesten og den boosten den gir til både prisvinnere og samtlige deltakere behøver jeg ikke si så mye om.  Prisfesten er virkelig unik i bransjen vår. Billettsalget starter i februar, så følg med i våre kommunikasjonskanaler.

- Prisfesten og den boosten den gir til både prisvinnere og samtlige deltakere behøver jeg ikke si så mye om.  Prisfesten er virkelig unik i bransjen vår.

OBS! OBS! OBS! I nye lokaler

De ovennevnte arrangementer vil i 2023 foregå i helt andre lokaliteter enn de vi har benyttet på The Hub i senere år.  Vi tar konseptet ut på Skur 13, som ligger på Filipstadkaia rett ved Aker Brygge. Jeg tror de fleste har sett denne «klossen» når de har vært i Oslo og på Aker Brygge, men de færreste er vel klar over at dette er et av byens kuleste eventsteder. Du kan forvente deg en ganske annen setting enn tidligere år, men vi tenker at tiden er moden for litt fornyelse.


Fokus på rekruttering 

Apropos fornyelse.  Vi trenger ungt blod inn i bransjen.  Det har vært en vedvarende trend at ungdommer velger bort yrkesfag, og vårt fag er intet unntak.  Vi må nå alle sammen fremsnakke faget i enhver sammenheng.  Fortelle at som frisør så åpner det seg mange muligheter, fra faglige fordypninger til salongledelse. Som frisør jobber du også mye med mennesker, og det kan også brukes i mange sammenhenger gjennom karriereløpet. 

NFVB vil nå i et unikt samarbeid med Frisørenes fagforening, frisørleverandørene, opplæringskontor og andre sette fokus på rekruttering til faget.  Vi skal i tiden fremover være tilstede på flere arenaer, utvikle markedsføringsmateriell og fortelle om fagets fortreffeligheter. Men hver og en av oss har som sagt et eget ansvar for gjennom sitt nettverk snakke varmt og godt om de unike muligheter man får som frisørutdannet.

Dagen før Beauty is Business vil NFVB ha sitt landsmøte, der man diskuterer bransjesatsninger og velger forbundets fremste representanter for å iverksette arbeidet med våre målsettinger. 

Landsmøtet – der de viktige valgene skjer

Dagen før Beauty is Business vil NFVB ha sitt landsmøte, der man diskuterer bransjesatsninger og velger forbundets fremste representanter for å iverksette arbeidet med våre målsettinger.  Forbundets vedtekter (som du kanskje ikke har lest på en stund…) forteller hva NFVB står for og hva som er våre hovedarbeidsområder, men hva som er tidens prioriteringer besluttes av Landsmøtet og styret. Du har alle muligheter til å la din stemme bli hørt, enten ved deltakelse eller gjennom fullmakter.  Det er gjerne ikke mangel på meninger, men skal de bli hørt og gjennomført må du bruke de rette kanalene og foraene. Om du brenner for noe, så ikke brenn inne med det.

Uten å foregripe debatten alt for mye, så vil det nok bli diskusjoner rundt bransjestandarder, svenneprøver og prøvenemnder, samt utforming av fremtidens bransjeorganisasjon.  Hvordan skal vi sørge for at medlemmenes interesser ivaretas på beste måte også i fremtiden.

Fredag 24. mars 2023 altså, og stedet er Felix Konferansesenter på Aker Brygge i Oslo.


Regionsatsning – et betydningsfullt nettverk

I 2022 sjøsatte NFVB sin regionsatsning, med dedikerte regionansvarlig i hvert fylke. Vi har kommet godt i gang, med mange særdeles engasjerte folk på plass. Men vi har flere plasser å fylle, og kanskje enda flere hvis fylkene splittes som Regjeringen legger opp til. 

Våre regionansvarlige vil knytte tettere kontakt med NHOs regionforeninger, og utvikle vårt unike nettverk for å nå våre felles mål.  Vi har en jobb å gjøre, og jeg er veldig glad for hver eneste en som gjør en ekstra innsats for å trekke lasset, selv om det som kjent er noe man skal trekke sammen.


2023 – hva vil året bringe?

Ingen kan si hvor lista legges for strømpriser, renter og inflasjon i 2023. Vi må uansett tenke offensivt, samtidig som vi må omstrukturere til en ny hverdag. Vi må være åpne og våkne for nye muligheter, kanskje finne noen nye nisjer. Det er mye psykologi i markedet, men vi må bruke de harde fakta for å bevare kontroll.  Vi skal alltid være fagfolk, som kommuniserer fagkunnskap til kunder.  Vi skal være stolte av faget vårt og kunnskapen vi har.  Vi skal hente ut det beste i oss selv for å gi våre kunder en fantastisk salongopplevelse – også i 2023.


Mengder av muligheter

Kjære alle sammen. Det er virkelig givende å være med i vårt unike bransjenettverk.  Jeg er en ukuelig optimist for at 2023 blir et knakende godt år for hele bransjen.  Det er mange muligheter som ligger åpne.

Som den bergenser jeg er må jeg på tampen bruke noen linjer til å snakke litt varmt om Bergensmesterskapet 28. januar.   Det er en fin oppvarming til NM i mars.

Vi ses, og jeg gleder meg.


Artikkelen står også på trykk som leder i Magasinet FRISØR nr. 4 2022.
Du kan lese NFVBs magasiner digitalt HER.

Tilbake
ANNET INNHOLD