Hår har alltid vært en viktig ting i motebildet, men også for selvfølelsen vår.
Hår har alltid vært en viktig ting i motebildet, men også for selvfølelsen vår.

Fantastiske muligheter med alternativt hår!

Hva betyr egentlig det å ha et bra hår? Har vi egentlig sett på mulighetene som ligger der ute? Eller er det litt skummelt å snakke om?  

Vi snakker hele tiden med kundene våre om hva vi kan gjøre for dem og hvordan de vil være på håret. For noen frisører så er det nesten verst når kundene kommer med et bilde eller et ønske om noe som vi føler ikke er mulig å oppnå.  Jeg tenker at vi får til det meste for våre kunder, men må se litt på alternative løsninger innimellom. Det finnes et utrolig stort og flott utvalg for oss frisører å jobbe med, om vi bare har lyst å utfordre oss selv litt. 

Alle kan få en hårpryd å være stolt av

Hår har jo alltid vært en viktig ting i motebildet, men også for selvfølelsen vår. Har vi et hår som ikke vil oppføre seg slik vi ønsker, så får vi fort en «dårlig hårdag».  Det er jammen ikke lett å pynte seg i fine antrekk om vi ikke får håret med på laget.  Mange kunder ønsker seg en hårpryd de kan være stolt av, men synes det er vanskelig å oppnå dette.  Mange sliter også med problemer med mye håravfall, som gjør at pryden virker uoppnåelig. Eller så har de har vært igjennom sykdom som gjør at håret har måttet lide. Men som sagt, det finnes jo fantastiske hjelpemidler i dag. Vi frisører kan tilby våre kunder at alle kan få en hårpryd å være stolt av. 

Terje Leivseth er eier og gründer av salongen «Sax & Kam» i Sortland. Han jobber også som educator for Everyhair og Keune. Han bruker gjerne seg selv som modell for alternativt hår. 

Mange valg med ekstra hår

Jeg elsker å hjelpe mine kunder slik at de oppnår ønsket om hårpryd, selv når det er noen utfordringer. Vi kan for eksempel bruke noen av de fantastiske metodene vi har med hair extensions i mange varianter. Jeg bruker dette veldig mye for å skape den fyldige manken som de fleste ønsker seg. Dette funker fantastisk for de fleste kunder som har hår, men som ønsker å forbedre på det eksisterende. Min favorittmetode for tiden er en «handtied» teknikk som er super å jobbe med, både på langt og litt kortere hår for mere fylde og lengde. Jeg bruker også mye tape extensions hvis det bare er små partier som trenger litt utbedring. 

Om kunden mangler hår eller har fått skader som gjør at de har mistet det, så er parykk og hårdeler en veldig god løsning. Her er det virkelig fantastiske muligheter til å hjelpe å få drømmehåret. Det å jobbe med parykk og hårdeler kan virke veldig fremmed for mange frisører, men det er virkelig med på å berike hverdagen vår. Det er en utrolig fin måte å jobbe på både for å hjelpe kunder, men også for å hjelpe oss selv. 

Et personlig eksempel

Etter at jeg selv begynte å bruke alternativt hår så har kundene følt at det er mye lettere å snakke om det, og spørre meg om mulighetene som finnes.  Personlig så følte jeg aldri at jeg hadde problemer med hårtap, men følte nok innimellom at jeg ikke kjente meg selv igjen. Jeg fant virkelig tilbake til meg selv da jeg tok steget og skaffet meg hår igjen. Og tilbakemeldingene jeg får er jo helt fantastiske og positive fra alle kanter. Jeg ønsker virkelig å få fokus på hvor mye vi kan gjøre i dette feltet, selv om vi bare er en «vanlig salong». 

Hva er vel bedre enn fantastisk drømmehår for unge som gamle, gutter og jenter. Vi skal ikke heller glemme at det også er veldig gøy med så mange muligheter. Å se bra ut og føle oss bra gjør noe med vår mentale helse og velvære. Hår er viktig for alle! 


Artikkelen står også på trykk i magasinet FRISØR nr 4/2022.

Du kan lese alle NFVBs magasiner digitalt HER.

Tilbake
ANNET INNHOLD