Magasinet SALONG Hud & velvære nummer 4/22 er ute hos salonger og klinikker nå.
Magasinet SALONG Hud & velvære nummer 4/22 er ute hos salonger og klinikker nå.

Faget i fokus – men hva så?

Det er viktig å ha et klart bilde av hva som er bedriftens kjernevirksomhet. Det er der du skal bygge soliditet, det kundene vet at du er skikkelig god på. Men glem ikke at ledelse også er et fag, økonomi er et fag, markedsføring er et fag.  Det er mange fagområder man må være god på for at bedriften skal være en trygg arbeidsplass og kundens foretrukne behandlingssted.

Dette er mye av hva SALONG Hud & velvære handler om: fagkunnskap på mange plan. Først og fremst handler det om hudpleiefaget og de tjenestene salongene og klinikkene tilbyr.  Som bedrift må du bli kjent for noe for kunden. Du må ha de tjenestene kundene etterspør, og du må være faglig sterk. Du må møte behov og etterspørsel på beste måte, så enkelt.

 

Men så begynner det vanskelige. Hvordan få kunnskap om kundens behov? Hvordan få oppdatert fagkunnskap? Hvordan gjøre kundene oppmerksom på at du har den kompetansen de kan være trygge på?  Hvordan skal du prissette tjenestene dine, når du også må beregne ikke bare lønn, men alle de kostnader som hører med til en seriøs bedrift?

 

Det er når du begynner å stille disse spørsmålene at du forstår at det ikke er lett å starte en suksessfull bedrift rett fra skolebenken. Du må bygge kunnskap og kompetanse stein på stein. Du må få inn under huden, om man kan si det sånn, en bevissthet om alt som skal til for å skape den bedriften og arbeidsplassen du drømmer om. 

 

NFVB kan være det bransjefellesskapet som er med på å skape denne bevisstheten.  Gjennom blant annet magasinet SALONG Hud & velvære møter du mennesker som virkelig brenner for fag, bedrift og bransje.  Folk som kan gi deg inspirasjon og noen forløsende råd.  Du får også kunnskap om hva en solid bransjeorganisasjon som NFVB kan bistå sine medlemmer med. Det er mange små faktorer som i sum blir veldig betydningsfullt.

 

Jeg håper SALONG Hud & velvære nummer 4 2022 kan være en av disse små kildene til kunnskap og inspirasjon, at hver eneste side med artikler, omtaler og annonser kan skape en lyst til å ta noen små grep som gjør deg og bedriften din enda mer konkurransedyktig.


Redaktør Jarl Martin Garder i magasinet SALONG Hud & velvære.

 

Tilbake
ANNET INNHOLD