De nye læreplanene ligger på Utdanningsdirektoratets nettside - udir.no
De nye læreplanene ligger på Utdanningsdirektoratets nettside - udir.no

Nye læreplaner: Helhetlig fagopplæring

Nå er også den nye læreplanen for Vg3 publisert. Med det så har Utdanningsdirektoratet fullført løpet med nye læreplaner for både Vg1, Vg2 og Vg3.  NFVB har vært godt med i prosessen og sikret innspill fra bedriftshverdagen.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2022-08-03T07:54:14.0000000Z

Læreplanen for Vg3 som ble vedtatt i mai vil gjelde fra høsten 2022. De nye læreplanene ligger kun ute for digital visning på Udirs nettside. Grunnen er at det er en rekke digitale verktøy knyttet til læreplanen. Det skal gi praktiske forklaringer og overganger til kunnskapsfordypning. 

Det er viktig at man har et helhetsperspektiv når man leser læreplanen, og ikke bare ser på kompetansemålene. Alle delene i læreplanen må sees samlet, slik at eleven får en helhetlig opplæring.

Næringslivets behov

NFVB inviterte alle bedriftene til å gi innspill til Utdanningsdirektoratets høring sist høst. Det er viktig at læreplanene skal være utformet for en fremtidsrettet utdanning, og tilfredsstille næringslivets behov for kompetanse.  Det har vært en krevende prosess, og alle representantene i læreplangruppene har gjort en formidabel jobb på vegne av bransjene. Det har vært lagt ned et stort stykke arbeid for å få en læreplan som tilfredsstiller næringslivets behov for kompetanse for framtiden.

Læreplaner på nett

De nye læreplanene ligger på Utdanningsdirektoratets nettside - udir.no. 

 

 

Artikkelen står også på trykk i NFVBs magasiner FRISØR og SALONG Hud & velvære nr. 2 2021

Les også: Fullføringsreformen vedtatt på Stortinget

NFVB er godt tilstede i arbeidet med utforming av læreplaner for våre fag. Jan Kristian Pettersen sørger for at næringslivets behov blir lagt frem. 

 

Tilbake
ANNET INNHOLD