Norgesmester i hudpleie 2021, Anne Rebecca Møller, Lille Hudklinikk.  <br/>
Norgesmester i hudpleie 2021, Anne Rebecca Møller, Lille Hudklinikk.

Norgesmester som elsker utfordringer

NM i hudpleie ble i år gjennomført som en digital konkurranse. Det satt store krav til dokumentasjon, men deltakerne leverte veldig gode arbeider.  - Det føles fortsatt litt uvirkelig, men det var utrolig gøy, sier norgesmester Anne Rebecca Møller.

Koronapandemien gjorde at fjorårets NM ble avlyst, mens årets NM ble digitalt. Konkurransen blir kanskje ikke like nervepirrende som når man er «live» på en arena, men kravene til dokumentasjon blir større.

 - Det var krevende, men på en god måte. Det er tidkrevende å samle all dokumentasjon, og ikke minst formulere seg og filme behandlinger, få med alle detaljer. Men det er også gøy og lærerikt, sier Anne Rebecca Møller fra Lille Hudklinikk på Rykkinn i Bærum. 

Fra dokumentasjon til NM i Hudpleie. Bildet viser ETTER behandling.

Skape ny bevissthet

Anne Rebecca mener NM-deltakelse gir god nytteverdi til hverdagen i klinikken.

 - Man gjør etter hvert mye på rutine i bedriften. NM-forberedelsene krever at man frisker opp kunnskap og blir bevisst på hvordan og hvorfor man utfører ulike typer arbeid. Denne bevisstheten gjør at det også blir mer gøy å jobbe, sier hun.

 - Dette er et yrke der man aldri blir ferdig utlært. Man må følge med, ta til seg ny kunnskap og ikke gå i «rutinefella». Vi har forventningsfulle kunder som ønsker både resultater og gode behandlinger, og vi må være «på» hele tiden.

  - Det var gøy å vinne, men forberedelsene til konkurransen har skapt mer glede også i det daglige arbeidet, sier Anne Rebecca Møller.  Hun har deltatt «live» tidligere, men synes fordelen med digital konkurranse er at man får vist og dokumentert mer.

 

Prioriteringer i hverdagen

Anne Rebecca har fire barn i alderen syv til tretten år. Det er krevende nok, og da samtidig drive egen virksomhet setter store krav til tidsplanlegging og prioriteringer.

 - Jeg er tilstede på det meste av skolearrangement og barnas aktiviteter, bare jeg får vite om det tidsnok. Fordelen med å drive egen bedrift er også muligheten til fleksibilitet.

I januar i år brakk hun benet, noe som vi kan si er ganske uheldig for en som jobber som hudpleier.

 - Jeg ble «låst» til sofaen i åtte uker, og har blant annet lært ett og annet om forsikringer. Men jeg brukte også tiden til å melde meg på det jeg kunne av kurs og webinarer. Gjennom NFVB og Bransjeprogrammet tok jeg blant annet hudpleiekurs med inciDerm og andre kurs i forretningsdrift. Jeg har uansett mål om minst to kurs i halvåret, enten det er om behandlinger, produkter, ernæring, sykdommer, HMS etc.

God oppmerksomhet

Det å bli norgesmester går ikke upåaktet hen. Anne Rebecca kan fortelle om mye energigivende oppmerksomhet.

 - Det har kommet gratulasjoner fra alle kanter, med blomster fra leverandører. Det var virkelig gøy å vinne. Det gir energi.

Lille Hudklinikk ligger i tilknytning til Rykkinn senter. Det vil si at de er i samme bygg, men med en annen inngangsdør. Det gjør at de også kan styre sin åpningstid uavhengig av senterets tider, samtidig som senterkundene bokstavelig talt er rett utenfor døren. 

 - Jeg er godt fornøyd med beliggenheten, som gir mange muligheter, smiler norgesmesteren. 


  

Digital prisaften. Normalt hadde norgesmesteren blitt kåret og feiret under en stor prisfest. Årets digitale prisutdeling var koronatilpasset, der deltakerne satt hjemme i hver sin kohort.

 

  • Les magasinet SALONG Hud & Velvære nr. 2 2021 digitalt HER
  • Les NFVBs magasiner digitalt HER
Tilbake
ANNET INNHOLD