- Min favorittdisiplin er teknisk, og jeg er selvsagt veldig fornøyd med å ha blitt kåret til norgesmester enda en gang, smiler fem ganger NM-vinner Maria Bak Sørensen, PÅHÅRET Huseby.
- Min favorittdisiplin er teknisk, og jeg er selvsagt veldig fornøyd med å ha blitt kåret til norgesmester enda en gang, smiler fem ganger NM-vinner Maria Bak Sørensen, PÅHÅRET Huseby.

Norgesmester Maria Bak Sørensen:
- Konkurransefrisering gjør noe med deg.

 - Konkurransefrisering gjør deg god rent faglig. Du blir disiplinert, venner deg til å jobbe under press, du får bredere kompetanse og du lærer så mye om deg selv, sier norgesmester Maria Bak Sørensen.

- Det er helt fantastisk å vinne, selv om det denne gangen var en spesiell måte å konkurrere på. Vi er vant til å stå på podiet, hvor man kjenner presset og klokken som går. Det er et skikkelig adrenalinkick, som jeg virkelig har savnet denne gangen. Det å jobbe fysisk under oppsyn, dommere som går rundt og vurderer det du gjør, er en helt spesiell opplevelse. Vi jobber vanligvis i 3D, så det var en stor overgang å plutselig skulle jobbe todimensjonalt med foto. Du må tenke helt annerledes, og du må omstille deg mentalt, sier Maria Bak Sørensen og legger til følgende:

 - Vi kjørte løpet på en litt annen måte. Vi måtte løfte frem detaljer i arbeidene, overdrive bevegelsene mer enn vi er vant til, for å få dette til å fungere fototeknisk.  Heldigvis fikk vi masse hjelp fra vår kreative leder i PÅHÅRET, Peter Vonkunz Brun. Han har stålkontroll på foto og ga oss god veiledning.

- Det er helt fantastisk å vinne, selv om det denne gangen var en spesiell måte å konkurrere på.

Et faglig kraftsenter

PÅHÅRET generelt, og avdelingen på Huseby spesielt, har alltid vært et kraftsenter innen konkurransefrisering. Det fikk Maria merke allerede i ansettelsesintervjuet.

 - Sjefen min, Merete Kvestad Eide, er en pasjonert og fantastisk inspirerende frisør, og det var hun som introduserte meg for konkurranser. Hun er min mentor og bonusmamma, for å si det sånn. Jeg har jobbet i PÅHÅRET siden læretiden, og det første jeg fikk se da jeg møtte opp på intervjuet, var en kollega som forberedte seg til VM i Frankfurt. I det sekundet ble jeg helt betatt. Men Merete sa; Nå kan vi ta intervjuet først, så skal du få masse tid til dette etterpå, humrer Maria.

 - Og ansettelse ble det. Nå har jeg jobbet i PÅHÅRET i mer enn syv år, og jeg stortrives, legger hun til.

Vil bygge nye talenter

Maria Bak Sørensen har deltatt i konkurranser i inn- og utland. Nå synes hun det er på tide å gi noe tilbake.

 - Jeg kjenner godt på hvor mye konkurranser har hjulpet meg til å komme dit jeg er i dag. Jeg vil gjøre mitt til at konkurransefriseringen vokser, og jeg vil bidra til at vi tiltrekker oss nye talenter. jeg signerte kontrakt med Pivot Point i fjor, og skal begynne å jobbe som kursleder i Skandinavia. Vi ser allerede at folk er veldig interessert i konkurransefrisering, sier Maria avslutningsvis. 

 - Vi har et aktivt konkurransemiljø i PÅHÅRET-kjeden og heier hverandre frem. Det har gitt resultater, sier Maria Bak Sørensen. Hun mener pokalene som stilles ut i utstillingsvinduet hos PÅHÅRET Huseby gir et viktig signal til kundene om teamets faglige ferdigheter.  - Dette er noe kundene spør om, og følger med på. De synes det er kjempespennende. 

 

Tilbake
ANNET INNHOLD