Som vinner av motekombinasjonen med kategoriene kommersiell salongfrisyre og langthårsoppsetting kan Kamila Janecka-Skalska smykke seg med norges­mestertittelen.
Som vinner av motekombinasjonen med kategoriene kommersiell salongfrisyre og langthårsoppsetting kan Kamila Janecka-Skalska smykke seg med norges­mestertittelen.


Norgesmester Kamila Janecka-Skalska:
- En drøm er gått i oppfyllelse!

 - Jeg er veldig stolt av meg selv, fordi jeg har drømt om å bli norgesmester siden jeg kom til Norge i 2011, sier polskfødte Kamila Janecka-Skalska fra Camilla.frisør Salong & Academy AS.

 - Før prisutdelingen var jeg veldig spent. Jeg hadde ventet så mye på denne dagen, fordi jeg også var nominert til Årets Herrefrisør. Dessverre vant jeg ikke den konkurransen også, men jeg er fornøyd med resultatene fra både NM og Årets Frisør, smiler Kamila.

Tøff opplading

Koronaen forstyrret Kamilas forberedelsene til NM, men hun er både rutinert og dedikert, og resultatet taler for seg.

 - Da jeg forberedte meg til NM hadde jeg Covid-19. Det var vanskelig å konsentrere seg, men alt gikk bra. 

NM-disiplinen består av kombinasjonskategoriene kommersiell salongfrisyre og langthårsoppsetting. Her tok Kamila henholdsvis første og andre plass, og altså en sammenlagtseier.

Brukte tiden godt

NM er normalt en live-konkurranse, men Kamila fikk vist at hun vist presentert frisyren godt med fotodokumentasjon.

 - Jeg synes det er mye vanskeligere på arenaen, fordi der vi har en bestemt tid på ca. 30 minutter til å bli ferdig med frisyren. Digital kan vi bruke mye mer tid.  Digitalt er det også arbeid med en fotograf, som trenger å ta et gode bilder. Og vi kan ikke bruke Photoshop, poengterer Kamila.

Til glede for kundene

Kamila bruker sin kompetanse fra konkurransefrisering også i bedriften.

 - Konkurransene oversettes til mitt daglige arbeid med kundene. Jeg trener mye klipp på øvelseshoder, og kan bruke flere farger som utvikler meg. Det gjør meg mer nøyaktig og kreativ.  Kundene stoler på meg, og er mer villige til å gå for mine idéer til hår, forteller hun. Kamila forteller også om mange hyggelige tilbakemeldinger på at hun ble norgesmester.

 - Alle kundene mine og venner gratulerte meg med mesterskapet. De ga meg også blomster, som jeg takker så mye for.

Elsker frisøryrket

Konkurransefrisering betyr mye for Kamila.

 - Det er mitt springbrett fra arbeidshverdagen. Det gir meg mye glede, og jeg kjeder meg aldri i yrket mitt, som jeg elsker.

Kamila har sine inspirasjonskilder blant venner og frisører fra hele verden. I salongen hennes er veggene fulle av diplomer og på hyllene står det mange pokaler fra både norske og internasjonale konkurranser. Kundene hennes kan ikke unngå å se at de går til en dedikert og dyktig fagutøver. Hun har også tanker om å åpne et akademi og formidle sin erfaring til andre frisører.

Priskveld med familien

Under den digitale prisutdelingen var hun sammen med familien sin. Det er jo en bonus i forhold til den vanlige prisfesten. Kamila synes også det hadde noen andre spenningsmomenter.

 - Det var en ny erfaring med digitale prisutdelingen, fordi alle deltakere var sammen på Zoom, og vi kunne se alle reaksjoner på ansiktene når de begynte med prisutdelingen, smiler hun.

 Kamila Janecka-Skalska har drømt å bli norgesmester siden hun kom til Norge. Nå har drømmen gått i oppfyllelse.

 

Tilbake
ANNET INNHOLD