- Det er veldig hyggelig å få en utmerkelse som påminner om at man faktisk har vunnet prisen Årets Frisør. Diplomet vil nok henge på veggen i Adam og Eva Grünerløkka, som nettopp har åpnet dørene, sier Natalie.
- Det er veldig hyggelig å få en utmerkelse som påminner om at man faktisk har vunnet prisen Årets Frisør. Diplomet vil nok henge på veggen i Adam og Eva Grünerløkka, som nettopp har åpnet dørene, sier Natalie.

Årets Frisør 2021 Natalie Beckford: - Fikk nærmest gledessjokk

 - Det var en utrolig opplevelse, faktisk ikke til å tro. Det er fantastisk å bli kåret til Årets Frisør. Jeg ble helt målløs da juryens beslutning ble offentliggjort, smiler Natalie Beckford, Adam og Eva Grensen.

 - Jeg burde kanskje ha forberedt meg på at jeg kunne vinne Årets Frisør 2021. Jeg var tross alt blant fire nominerte i region 4. Men jeg har så stor respekt for de øvrige tre nominerte at jeg ikke kunne forestille meg resultatet. Det preget kanskje min reaksjon da juryens begrunnelse ble lest opp, smiler Natalie Beckford.

 - Utrolig gøy, et emosjonelt øyeblikk av de sjeldne for min del. Jeg ble satt ut. Det varmet også å motta så mange positive tilbakemeldinger fra bransjekolleger og kunder. Jeg har fått «en million» tilbakemeldinger på sosiale medier. Dette er virkelig årets store begivenhet for meg, oppsummerer Natalie.

Hun legger til, at resten av Adam og Evas kreative team har bidratt med sitt.

 - Adam og Eva ble også kåret til Årets Kreative Team, så jeg har et fantastisk miljø rundt meg. Selv er jeg med i Adam og Evas talent-team, som teller 10 personer. Men først og fremst vil jeg trekke frem Eirik Thorsen som en mentor, som har betydd mye for min faglige og kreative utvikling. Faglig leder Inger Lise Moa må også nevnes. Ikke minst har avdelingsleder Celine Berge vært en kjempeviktig person, som har gitt meg muligheten til å spandere tid på ting utenfor salongen. She is my rock. 

 - Miljøet i Adam og Eva Grensen i Oslo er utrolig bra. Vi gjør mange oppdrag utenom salongen, det være seg på kurssiden og på kreative oppdrag. Jeg gleder meg til å fortsette i systemet, og blir nå med til Eiriks nye salong på Grünerløkka i Oslo, der vi skal bygge opp et nytt tilskudd til Adam og Eva familien, forteller Natalie.

- Jeg burde kanskje ha forberedt meg på at jeg kunne vinne Årets Frisør 2021. Jeg var tross alt blant fire nominerte i region 4. Men jeg har så stor respekt for de øvrige tre nominerte at jeg ikke kunne forestille meg resultatet.

Lekent og dristig

Som vinner av prisen Årets Frisør 2021 har Natalie toppet sin kreative merittliste. Det å bli bedømt og løftet frem til en topplassering av internasjonale superstjerner som Angelo Seminara, Ken Picton og Joakim Roos viser at Natalie har truffet blink. Men hvordan gikk hun frem for å skape kolleksjonen?

 - Jeg liker ikke å sette forhåndsdefinerte rammer på det jeg skal gjøre, og jobber egentlig ganske intuitivt. Det blir som å sette opp et lerret og gyve løs, uten en helt fastspikret plan. Mitt motto er å være åpen for endringer, gå løs på oppgaven med et åpent sinn, og kanskje lande den på en måte jeg egentlig ikke hadde tenkt meg i utgangspunktet. Jeg vil at det skal skje noe i prosessen. Da blir det litt dristigere, med en mer leken touch, forklarer Natalie.

- Rent praktisk starter jeg alltid med å finne modeller jeg liker, som har et sterkt uttrykk, uten egentlig å ha bestemt meg for hva jeg skal gjøre. Jeg kan også spille ball med modellen, finne frem til ideer og løsninger som vi begge synes er spennende. Modellene kan jeg finne på nett, blant kunder, eller rett og slett se folk på gaten som jeg synes er kule, forteller Natalie.

Starter med modellene

Men det kreves selvsagt mye planlegging i forkant for å gjennomføre et fotoshoot, erkjenner Natalie.

 - Rent praktisk starter jeg alltid med å finne modeller jeg liker, som har et sterkt uttrykk, uten egentlig å ha bestemt meg for hva jeg skal gjøre. Jeg kan også spille ball med modellen, finne frem til ideer og løsninger som vi begge synes er spennende. Modellene kan jeg finne på nett, blant kunder, eller rett og slett se folk på gaten som jeg synes er kule, forteller Natalie.

I kolleksjonen er to av modellene kunder i salongen, og en fra et modellbyrå.

 - På modell nr. 1 ville jeg ha mye flyt i klippen, i utgangspunktet en shaggy klipp, med mest mulig tekstur. Stylingen ble til der og da, og det ble den attityden jeg synes funket på modellen. Jeg elsker oransje, så det måtte jeg uten tvil ha som farge, humrer Natalie.

- Modell nr. 2, Anja, er en av mine kunder. Hun har et sterkt, naturlig uttrykk, og jeg valgte å spille på det. Det ble tøft. Naturlige øyne, lepper, blikket - jeg elsker uttrykket.

 - Modell nr. 3, Eirik, er hentet fra EB Models. Det ble satt restriksjoner på klippen. Jeg fikk ikke klippe så mye som jeg egentlig ville, men det funket bra. Jeg ville ha litt langt hår. Det kule var at det ikke var noen restriksjoner på fargebruk. Det er vanlig at modellbyråene legger begrensninger på dette. Så her kunne jeg realisere ideen om å skape en følelse av «manga» fullt ut. Selv elsker jeg dette bildet. Jeg synes det ble veldig konsistent.

- Utrolig gøy, et emosjonelt øyeblikk av de sjeldne for min del. Jeg ble satt ut, sier Natalie, som satt sammen med andre fra Adam og Eva i skoleauditoriet deres.

Satset tungt

Som vinner av finaleprisen Årets Frisør 2021 er Natalie selvsagt fornøyd med juryens vurdering av hennes prestasjon. Men i ettertid kan hun røpe at hun også deltok med innsendelser i kategoriene Årets Avant Garde og Årets Herrefrisør. Så trykket inn mot fotokonkurransen var høyt.

 - Kolleksjonen til Årets Herrefrisør startet med et clean & sleek uttrykk, men jeg rufset det til litt. Ideen var å lage det uperfekte perfekt. Kategorien Årets Avant Garde appellerer også sterkt til meg, og jeg sendte inn en kolleksjon jeg selv var ganske fornøyd med. Men det er en krevende kategori. Det er ikke så godt å vite hva juryen vektlegger, så jeg ble ikke misfornøyd med at jeg ikke ble nominert i denne kategorien. Men det var hyggelig at Eirik Thorsen, sjefen min, var blant de fire nominerte, sier Natalie.

Sideveis inn i bransjen

I en alder av 30 år er Natalie godt etablert og forankret i bransjen. Men det var litt tilfeldig at hun valgte å satse på en karriere som frisør.

 - Jeg startet egentlig som modell. Nysgjerrigheten ble vekket da jeg opplevde stylistenes jobbing backstage og på fotoshoot. Så var det noen som sa til meg; Hvorfor begynner du ikke på Adam og Eva skolen? Her er det beste faglige og kreative miljøet i bransjen samlet. Så da søkte jeg meg dit, og siden har det gått slag i slag. Læretiden tok jeg i Adam og Eva Grensen, og her har jeg blitt, også etter at jeg fikk svennebrevet. Jeg har fått lov til å være med på mye, og jobbet som assistent for Eirik på mange oppdrag. Det har vært en spennende reise. Vi blir hele tiden oppmuntret til å utvikle oss videre, sier Natalie.

Og hva nå?

Natalie er ingen nykommer i fotokonkurransen Årets Frisør. Hun har blant annet blitt kåret til Årets Lærling, og vært nominert til Årets Herrefrisør. Med hovedprisen Årets Frisør på CV-en har Natalie toppet fotokarrieren så langt. Men Natalie elsker å jobbe med foto, så det blir ikke siste gang hun sender inn bidrag til Årets Frisør.

 - Dette har gitt mersmak. Planen er å starte prosessen med nye fotoshoot til sommeren. Så er jeg er klar for neste prisfest, uavhengig av om jeg blir nominert eller ikke. Det eneste jeg håper på, er å oppleve prisfesten live, være en del av bransjefellesskapet og kjenne stemningen fysisk.  Det synes jeg alle fortjener etter at koronapandemien er slutt, avrunder Natalie Beckford.


Artikkelen står også på trykk i Magasinet FRISØR nr 2/2021, som sendes til frisørbedriftene denne uken.


Les også:  Og vinnerne er...


Tilbake
ANNET INNHOLD