Carina Dahl Aspeli, Hvil vingene dagspa, er med i Prosjekt Fagbrev Hudpleie. Søknaden er nå sendt til myndighetene.
Carina Dahl Aspeli, Hvil vingene dagspa, er med i Prosjekt Fagbrev Hudpleie. Søknaden er nå sendt til myndighetene.

Jobber for bransjeutvikling

Fagbrev i hudpleie har lenge vært et ønske fra mange i bransjen. Det er en lang prosess å få det innført, med et krevende forarbeid.  - Dette er virkelig en spennende utvikling som er på tide å få til.  Vi trenger mer tyngde, vi trenger flere søkere og ikke minst riktige søkere til bransjen vår, sier Carina Dahl Aspeli fra Hvil vingene dagspa.

Søknaden er nå sendt til myndighetene.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2022-03-30T11:02:07.0000000Z

Carina er med i Prosjekt Fagbrev Hudbrev, som driftes av NFVB.

 - Jeg har et brennende engasjement for bransjen, og vil gjerne være med der det er mulig.  Jeg føler selv at litt av min oppgave er å overbevise bransjen om at vi vil være lærebedrifter, og at det er mulig selv om man driver alene.  Jeg tenker det faktisk nesten er viktigere da.  Plutselig skal man ha hjelp eller noen til å steppe inn ved sykdom, eller kanskje etter hvert til og med drifte eller ta over bedriften. Vil vi ikke da ha gode kandidater og arvtagere? spør Carina retorisk.


 - Vi sørger for at en søknad om å opprette fagbrev i hudplie har god forankring i i bransjen, sier Carina Dahl Aspeli, som er med i Prosjekt Fagbrev Hudpleie.

Gode tilbakemeldinger 

 - Jeg var så heldig å få lov å snakke litt om dette på ekspertsamlingen med Skintific og Ann-Kristin Stokke den 22. oktober.  Dette var årets store begivenhet.  Dagen var proppfull med gode foredrag og nyheter. Nå har vi ikke vært samlet siden 2019, og det var helt perfekt å få dele tanker med denne gjengen, som er noen av Norges dyktigste hudterapeuter. 

 - Vi hadde en god dialog med salen, og det var både gode kommentarer og tilbakemeldinger på arbeidet vi har gjort så langt. De er positive både til fagbrev, lærlinger og lærebedrifter.

Gode erfaringer

Hos Hvil vingene har de masse og gode erfaringer med elever i praksis. Carina ser på det som en forløper til å ha lærlinger.

 - Jeg har hatt praksiselever i 11 år nå, mens jeg har drevet selv. Da har vi hatt opptil 8 forskjellige elever på 5 forskjellige dager. Det tar tid, det er krevende og det koster, men det har vært givende. Hittil har vi som tar imot elever fra skolene nå egentlig gjort dette helt på eget initiativ, uten å få støtte. Bortsett fra lærerne da, som gjør sitt ytterste for å samarbeide og tilrettelegge.  Jeg har alltid hatt et godt samarbeid med skolene, og syns det er spennende med elever. 

 - Med en lærlingeordning vil vi få veiledning, vi får pengetilskudd og vi får et system som hjelper oss om noe ikke skulle fungere, sier Carina. 

Seriøs praksisopplæring

 - Som arbeidsgiver ser jeg at det mangler praksistrening ute i bedrift. Elevene aner ikke mengden jobb som møter dem når de skal ut i jobb.  De mangler trening på å samarbeide, og de mangler en del på servicebiten. Dette har ikke noe med lærerne å gjøre, men jeg tror elevene trenger å ta det mer seriøst enn det blir inne på skolene.

Hvil vingene har i skrivende stund to elever fra Storhamar Vgs. hver onsdag fram til jul. 

 - Hos meg må elevene sende søknad for å få plass, og de må inn på intervju.  Vi lager deretter en plan sammen om hvordan dagene hos oss skal være. De har arbeidsmål fra skolen, og de får lære litt annet også. Jeg har sagt at de skal skrive logg hver dag og sende til lærer, med meg på kopi.  Det ser ut til at dette fungerer bra. Håper vi klarer å inspirere dem til å velge hud neste år, sier Carina.

 - Nå skal vi ha to elever fra vg2 hudpleie på besøk. Det er enda mer spennende, for disse har valgt å bli hudpleiere!  De skal få være med inn i behandling, gjøre litt ekstra behandlinger på kunder som ønsker det, og de skal få ha et eget prosjekt med kunder og de skal få være med på et event, forteller Carina. 

Ungdomsbedrift

 - Jeg er nå også mentor for metime.ub, en ungdomsbedrift på Storhamar Vgs.  Dette er en stor gjeng som i år faktisk er større enn noen gang.  Jeg var på møte med de i nylig, der vi la en slagplan for hva en mentor kan bidra med. Så langt skal jeg være med på to teamsmøter før jul. De skal også på studietur til min bedrift, hvor jeg gir en demo på ønsket behandling, og jeg skal være med på en kundekveld på skoleklinikken. Dette blir spennende, jeg gleder meg!

Lederutvikling

 - Jeg har en travel høst foran meg. Det er hektisk å drive bedrift, med nye ansatte og samtidig være engasjert i bransjen ellers.  Men noe jeg skal ta meg tid til er lederprogrammet til NFVB, med Alf Inge Cleve-Stiansen som coach.  Jeg var med på Boosterskolen tidlig på 2000-tallet, som faktisk var hans første møte med bransjen. Nå gleder jeg meg til å friske opp og få ny kunnskap!


Artikkelen står på trykk i magasinet SALONG Hud & velvære nr. 4 2021.

Du kan lese NFVBs magasiner digitalt HER     

Tilbake
ANNET INNHOLD