Magasinet FRISØR nummer 3 2020 gir deg mange nye impulser.
Magasinet FRISØR nummer 3 2020 gir deg mange nye impulser.

Positive meldinger

Når vi nå går inn i den mørke årstid er det viktig å være optimist og tenke positivt. Magasinet FRISØR kan gi deg verdifull inspirasjon. Nytt nummer er ute nå.  

NFVB-direktør Anne Mari Halsan skriver om den nye normalen, og det omdømmeløftet bransjen har fått gjennom koronatiden. President Espen Sævold setter fokus på årets tarifforhandlinger som et viktig lagspill. Lederutvikler Alf Inge Cleve-Stiansen forteller hvordan du kan omgå de barrierer som står i veien for godt lederskap.  Markedsdirektør Leif Bache-Mathiesen gir råd om salgskampanjer. Som salongleder er dette artikler som kan gi det inspirasjonsløftet du trenger i disse tider.


God bedriftsledelse har kanskje aldri vært viktigere enn nå.  Det er svært kostbart å feile, og du må ha stålkontroll på bedriftsøkonomien. Det betyr at du også må ha de rette menneskene med rett kunnskap med på laget. Du kan som leder ikke skylde på andre. Det er ditt ansvar å rekruttere riktig, motivere og inspirere, utvikle hver enkelt ansatt og gi trygghet for selvstendig arbeid med beslutningsansvar.  Du må bygge et vinnerteam og skape en vinnerkultur.

 

FRISØR setter også fokus på fagets utvikling, og rekruttering til faget. Du kan selv påvirke begge deler. Nå ligger det utkast til nye læreplaner ute til høring, og du kan kommentere disse direkte der det gjelder.  Hva skal være grunnleggende ferdigheter, hva skal være fordypning og spesialisering? Hvordan kan vi best mulig tilpasse skolering etter markedets behov?  Det er for øvrig interessant å konstatere at den private Adam og Eva Skolen melder om rekordsøkning mens mange offentlige skoler melder om lav søkning til frisørlinjen.

 

En viktig påminnelse: Lag ditt bidrag til konkurransen Årets Frisør 2021.  Årets konkurranse måtte dessverre korona-avlyses, men i mars 2021 vil det bli kåret nye vinnere. La kreativiteten blomstre, lag frisyrekolleksjoner som bransjen begeistres av. Det er ikke for konkurransens egen del. Det er for egenutvikling, teambuilding og markedsføring! Deltakelse i Årets Frisør er en vinneroppskrift i seg selv. 

Les konkurransereglementet HER


Magasinet FRISØR nummer 3 er sendt til salonglederne 25. september. Les magasinene fra NFVB digitalt her.

Redaktør Jarl Martin Garder presenterer FRISØR nummer 3 2020, et magasin som setter fokus på ledelse i utfordrende tider.

 

Tilbake
ANNET INNHOLD