Sprek jubilant. - Jeg er oppriktig lei meg for at det ikke blir noe NM i frisering i år, og heller ikke noe VM. Konkurransefrisering har alltid vært en pasjon for meg, og jeg hadde gledet meg til å se min dedikerte medarbeider Eline Henriksen, som fikk sølv under siste NM, delta i VM i Paris, sier Randi Eriksen.
Sprek jubilant. - Jeg er oppriktig lei meg for at det ikke blir noe NM i frisering i år, og heller ikke noe VM. Konkurransefrisering har alltid vært en pasjon for meg, og jeg hadde gledet meg til å se min dedikerte medarbeider Eline Henriksen, som fikk sølv under siste NM, delta i VM i Paris, sier Randi Eriksen.

- Kundenes positivitet varmer

 - Jeg synes det har vært fantastisk å oppleve den positive oppmerksomheten som frisørbransjen har fått gjennom koronakrisen. Når regjeringsmedlemmer intervjues i frisørstolen, og kundene står i kø for å få time, er dette en sterk soldaritetshandling og viser hvor viktig frisørbransjen er for mange, smiler bransjeveteran Randi Eriksen, som kan feire 50-års jubileum for Petite Frisørene.

 - Selv om koronakrisen har vært tøff for vår bransje, er det flere ting vi kan glede oss over. Hadde denne krisen oppstått da jeg startet opp Petite Frisørene i 1970, hadde kundene rett og slett bare trukket på skuldrene, klippet og farget håret hjemme, og vært fornøyd med det.  Ingen hadde brydd seg. Det står i en sterk kontrast til den positive oppmerksomheten vi har opplevd under koronakrisen. Kundene har gitt støtte- og kjærlighetserklæringer til sine frisører, og begrepet ettervekst har fått et ansikt da justisministeren kommenterte dette. Vi opplever at etterspørselen etter våre tjenester og ønske om gjenåpning av frisørsalonger har vært sterk. Frisørbransjen har over natten nesten blitt en samfunnskritisk funksjon, humrer Randi Eriksen.

 - Jeg må si at det varmer at frisørbransjen har oppnådd en velfortjent status på linje med andre yrkesgrupper. Men det har ikke kommet av seg selv. Det vet jeg som tillitsvalgt gjennom nesten hele min yrkeskarriere. Et målrettet arbeid for å heve statusen for bransjen har gitt resultater vi bare kunne drømme om da jeg startet min første salong, legger hun til.


Kundene har gitt støtte- og kjærlighetserklæringer til sine frisører, og begrepet ettervekst har fått et ansikt da justisministeren kommenterte dette. Vi opplever at etterspørselen etter våre tjenester og ønske om gjenåpning av frisørsalonger har vært sterk. Frisørbransjen har over natten nesten blitt en samfunnskritisk funksjon, humrer Randi Eriksen.

Et annerledes jubileum

Petite Frisørene skulle feire sitt 50 års jubileum denne våren, og Randi hadde store planer. Men slik gikk det ikke.

 - Jeg hadde leid Sandvika Kulturhus og lagt opp til en festkveld med visning og underholdning med rundt 300 gjester, inkludert kunder og samarbeidspartnere. Modellene var skaffet, og klær og accessiories var klar til bruk. Det skulle blitt en feiring ingen kunne glemme. Så jeg ble oppriktig lei meg da alt måtte avlyses. Men sånn er nå situasjonen, det er bare å ta dette til etteretning. Nå har jeg fokus på åpningen av vår nye 200 kvm. salong i et av Sandvikas eldste bygg. Det blir en feiring i seg selv, selv om det er tøft å gjøre dette i disse tider. Men vi har et godt fundament for våre fem eksisterende salonger, så vi skal greie dette også. For øvrig vil konseptet inkludere en barberavdeling og en hudpleiesalong. Det har vært en morsom prosess å gjøre noe innovativt, forretningsmessig, fremholder Randi.

Merittliste som kan ta pusten fra de fleste

I anledning et 50 års jubileum kommer man ikke utenom Randi Eriksens livslange engasjement i ulike fora i frisørbransjen og organiasjonslivet. Hun har sittet som oldermann i Asker og Bærum Frisørlaug, som mangeårig styremedlem i NFVB, vært styreleder i NHO Oslo/Akershus, artistisk direktør i Intercoiffure i 12 år, sittet i konkurranseutvalget i NM i frisering, og hun har vært dommer både i EM og VM.  Hun har blitt hedret med NFVBs Gullmerke og fått Årets Ærespris, vært kåret til Personality of the Year i Intercoiffure og hedret med plassering i Hall of Fame av OMC. Det er utrolig hva Randi har på sin merittliste.

 - Jeg har vært utrolig heldig og fått lov til å gjøre alle de tingene jeg har gjort. Men jeg har nok også en energi utenom det vanlige, mener de som kjenner meg. Det har da også vært utrolig gøy og spennende å jobbe i verdens flotteste yrke. Vi gjør folk glade og løfter opp våre kunder, Det er belønning i seg selv, og har vært en positiv drivkraft for meg i alle år, smiler Randi. 


Artikkelen står på trykk i FRISØR nr 2 2020.

Se alle magasiner fra NFVB her.

Tilbake
ANNET INNHOLD