En av NFVBs beste medlemsfordeler er juridisk hjelp innen arbeidsrett. Vakttelefonen ble godt benyttet under koronakrisen.
En av NFVBs beste medlemsfordeler er juridisk hjelp innen arbeidsrett. Vakttelefonen ble godt benyttet under koronakrisen.

Juridisk krisehjelp for medlemsbedrifter

Da koronakrisen virkelig smalt var det en medlemsfordel som ble ekstra verdifull: våre advokater! 

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2020-10-28T09:35:29.0000000Z

 - I begynnelsen av koronakrisen var det et enormt trykk på advokattjenesten. Folk ringte og sendte mailer nærmest døgnet rundt, også de fire første helgene. Det var en ekstrem situasjon, og vi bemannet også advokatvakten deretter, forteller advokat Sigbjørn S. Mygland i NHO Service og Handel. Han er ansvarlig for Arbeidslivsavdelingen, som gir juridisk bistand innen individuell og kollektiv arbeidsrett. 

 - Salongene mistet alle inntekter og ansatte måtte permitteres. Lederne måtte håndtere noe de hadde ingen erfaring med eller opplæring i. Det ble en bratt læringskurve.

Roser salonglederne

 - Normalt under kriser blir det fort tvister. Det føler vi så langt ikke har skjedd her. Tvert imot. Vi ser at lederne har vist stor omtanke for de ansatte, og har vært veldig innstilt på å hjelpe dem og gjøre situasjonen minst mulig belastende. Man skal også ha en arbeidsplass å komme tilbake til når koronasituasjonen er mer under kontroll.

 - Vi føler bedriftene har vært lojale til de råd de har fått fra NFVB og advokatene, sier Sigbjørn Mykland. – Noe av det vanskelige har vært alle endringene som har vært underveis. Svarene i går er ikke nødvendigvis riktige i dag. Men vi har svart så godt som vi har kunnet, og gitt en retning.

Sigbjørn S. Mygland, Direktør arbeidsliv

Jobber med: Ansvarlig for Arbeidslivsavdelingen. Juridisk bistand innen individuell og kollektiv arbeidsrett. Tvisteforhandlinger, prosedyre, tarifforhandlinger, holder kurs og foredrag.  Foto: Jarl Garder

En ny hverdag

 - Det har også vært et godt samarbeid mellom bransjeorganisasjonene og NHO sentralt. Hele apparatet har fungert i alle linjer. Man har jobbet etter to spor. Først og fremst få i gang driften som før, men også forberede seg på varige nedbemanninger. Man må uansett gjøre status for videre drift under en ny hverdag. Det vi «forlot» 12. mars kommer ikke tilbake.

- Siden gjenåpningen har mye handlet om hvordan man tar tilbake de permitterte. Det er fortsatt stor usikkerhet om hvor lenge man vil ha koronaen og de tiltakene den krever.


Tilbake
ANNET INNHOLD