Finansminister Jan Tore Sanner la frem en tiltakspakke der bedrifter som fikk yrkesforbud får mer enn andre bedrifter.
Finansminister Jan Tore Sanner la frem en tiltakspakke der bedrifter som fikk yrkesforbud får mer enn andre bedrifter.

Det handler om å overleve

Kompensasjonsordningen for dekning av faste kostnader er nå lagt frem av Regjeringen. Bedrifter som fikk yrkesforbud 12. mars har blitt hørt! Det viser den foreslåtte beregningsmodellen.  Nå skal proposisjonen diskuteres i og voteres over i Stortinget. Enkelte justeringer kan forekomme før vedtaket gjøres endelig, men totaliteten gir bedriftene et nødvendig sikkerhetsnett.  - Ingen sunne bedrifter skal gå over ende på grunn av krisen, uttaler NHO-direktør Ole Erik Almlid.  

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2020-04-02T18:25:01.0000000Z

Finansminister Jan Tore Sanner og næringsminister Iselin Nybø presenterte ordningen med direkte støtte til bedrifter som er rammet av koronakrisen. De sto sammen med blant andre Ole Erik Almlid fra NHO og Hans-Christian Gabrielsen fra LO.  Det har vært jobbet 24/7 for å lage en ordning som kan virke så raskt som overhodet mulig.

Hvor mye en bedrift skal få i støtte skal regnes ut etter denne formelen: 
Kompensasjon = Omsetningsfall i prosent X (faste kostnader minus eventuell egenandel) X justeringsfaktor.  Justeringsfaktoren blir på 0,9 for bedrifter som er stengt ned av staten, det vil si blant andre frisør- og velværebedrifter. De som er pålagt å stenge får heller ikke egenandel.  Justeringsfaktoren er 0,8 for øvrige bedrifter, det vil si de som ikke er pålagt å holde stengt. De får i tillegg en egenandel på 10.000 kroner per måned. Om dette blir endelig formel avgjøres av Stortinget.


NFVB vil komme med mer konkret informasjon til medlemmer!


Tilbake
ANNET INNHOLD