Daglig leder Line Christensen hos Straa Frisørene på Stovner synes gjenåpningen gikk veldig fint.
Daglig leder Line Christensen hos Straa Frisørene på Stovner synes gjenåpningen gikk veldig fint.

Åpne og trygge salonger

Vi er i gang igjen! Mandag 27. april kunne frisør- og velværebedriftene gjenåpne, etter seks uker i lockdown.

 - Vi er så stolte av NFVBs fantastiske medlemsbedrifter, som alle har tatt smittevernkurs, ryddet salongen, gjort risikovurderinger, forberedt nye rutiner, hatt tett dialog med alle de ansatte og tar dette på største alvor, sier NFVB-direktør Anne Mari Halsan.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2020-04-28T18:55:43.0000000Z

Pressen var behørig til stede på gjenåpningen. Helseminister Bent Høie fikk en etterlengtet klipp hos Hope Hair i Oslo, med NRK på slep. TV2 var hos Jan Thomas, der NHOs sjeføkonom Øystein Dørum ble intervjuet i stolen. Både riks- og lokalmedia lagde gode oppslag hos fagutøvere som var glade for å være tilbake på jobb.

Smittevern i fokus

NFVB har nærmest bombardert medlemmene med informasjon i tiden før gjenåpning.  E-læring i smittevern, tiltaksguide, sjekkliste og plakater til salongene. NFVB har hatt et tett samarbeid med både helsemyndigheter og fagforening. Kunnskap er nøkkelen til trygg salong, for både kunder og ansatte.

Det er tydelig å se i sosiale medier at frisør- og hudpleiebedrifter har forberedt de ansatte godt, og klargjort salongene for en trygg og god kundeopplevelse.

Gjenåpningsglede hos DeLuxe Spa Clinic

Stolt av medlemmene

NFVBs direktør tok en byvandring i Oslo for å se med egne øyne hvordan åpningsdagen var.
 - Jeg ruslet gatelangs i regnet i et par timer, og observerte hvordan frisør- og velværebedriftene i Oslo forholdt seg til smittevernregimet.  Jeg ble så STOLT over å observere NFVBs medlemmer.  De fulgte alle som én reglene, både de myndighetspålagte og de enda strammere reglene vi i NFVB og NHO har bedt dem å følge for egne ansattes sikkerhets skyld!

Alle må ta ansvar!

Anne Mari blir samtidig betenkt av å observere enkelte bedrifter som ser ut til å ta litt for lett på smittevernet. Ikke alle tok seg tid med å rengjøre verktøy skikkelig mellom kundene, så vidt hun kunne se.
 - Det er utrolig trist om en hel bransjes heroiske innsats og forsakelser de siste seks ukene skal kastes over bord fordi noen ignorante cowboyer skal ha like høyt tempo og stor produksjon i denne oppstartfasen. Jeg får bare håpe at kundene er seg sitt ansvar bevisst når salongene ikke er det, og velger salonger med tydelig respekt for den nasjonale dugnaden og nye rutiner på plass!

En lykkelig dag for frisør- og velværebransjen

Mange markerte gjenåpningen med flagg og blomster, og noen rullet også ut den røde løperen.  Ingen må likevel tro at koronafaren er over, og slakke av på sikkerheten. Tvert i mot. Når hele Norge nå gradvis gjenåpner, så er det viktigere enn noensinne at man praktiserer godt smittevern.
Det er uansett godt å kunne glede seg å ha en jobb å gå til – en jobb som preges av gode og glade kunder og fantastiske kollegaer.   

Halat Lied i Studio Halat oppsummerer det slik.

 - Gleden var stor over å komme på jobb igjen. Vi flagget hele dagen. Jeg vil takke hele NFVB for alt dere har gjort de siste seks ukene, fra forhandlinger til all informasjon vi fikk underveis om endringer, lover og regler, veiledning og kursing. Tusen takk!

Åpningsglede hos Studio Halat


Tilbake
ANNET INNHOLD