- For frisør- og velværebransjen er situasjonen spesiell. Ingen får lov til å jobbe med behandling i salongene. I løpet av fire timer skulle ansatte permitteres og kundene varsles. NFVB har hatt 24/7-beredskap for våre medlemmer, sier direktør Anne Mari Halsan.
- For frisør- og velværebransjen er situasjonen spesiell. Ingen får lov til å jobbe med behandling i salongene. I løpet av fire timer skulle ansatte permitteres og kundene varsles. NFVB har hatt 24/7-beredskap for våre medlemmer, sier direktør Anne Mari Halsan.

Samhold gjør sterk

 - Det er nå man virkelig ser nytten av NHO og samarbeidet vårt, sier Anne Mari Halsan, direktør i NFVB. 
Etter den dramatiske utviklingen torsdag 12. mars, der Regjeringen stenger ned hele bransjer på fire timers varsel, har NFVB/NHO gjort det vi kan for å hjelpe våre medlemmer.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2020-04-02T12:15:23.0000000Z

- NFVB og NHO-fellesskapet har vært svært aktive helt siden korona først ble påvist i Norge.  Våre prosesser er godt innarbeidet, både når det gjelder informasjonstjenester, rådgivningstjenester fra advokatene, og når det gjelder politisk påvirkning. Men det er ikke til å underslå at også NHOs systemer er laget for fredstid, sier Halsan.  Selv har hun jobbet nærmest døgnet rundt alle dager siden meldingen om nedstengning kom.

 

Krisehåndtering i praksis

NFVB og NHO Service og Handel gikk rett i "krisemodus", og har siden jobbet intenst med følgende prioritering:

  • Helse er viktigst - få kontroll på smittespredning og bidra til å bryte smittelenkene.
  • Personalet vårt - sørge for at de får penger nok til å klare seg gjennom en permittering.
  • Bedriftene våre - sørge for tilstrekkelige og gode nok økonomiske tiltak til at vi vil ha en bærekraftig bransje etter korona.
  • Løpende og presis kommunikasjon - sørge for at alle medlemmer er orientert om alt fra politiske vedtak til hva vi jobber med for å påvirke situasjonen.


- Alle punktene krever særlig to ting av NHO-fellesskapet; Tydelighet og styrke i politikken.  Og vi leverer! poengterer Halsan. Men, som hun legger til: Vi er slett ikke i mål.

 

Muskler til nye faser

Koronakrisen vil gå inn i nye faser fortløpende, og NFVBs og NHOs politiske jobbing fremover vil bli meget viktig.
- De siste fire døgnene har NFVB opplevd en massiv medlemstilstrømming. Det er vi takknemlige for!  Vi behøver nå virkelig å samle bransjen og bygge så sterke muskler som mulig. Samhold gjør sterk, poengterer Halsan. 

 

Trygghet i hverdagen

I "fredstid" oppleves nok det å være medlem av en arbeidsgiverforening som en slags forsikring for hjelp i "kriser", enten det er rene arbeidsgiverspørsmål eller kompetansefaglige utfordringer man trenger støtte til.

- Under en krise blir trepartsamarbeidet ekstremt viktig. Vi har nå sett hvordan dette har levert gode resultater, sier Halsan. 

 

Fellesskap på sitt beste

- Det er nå NHO-fellesskapet fungerer på sitt aller beste.  Det er nå vi med all mulig tydelighet behøves for å holde hjulene i gang. Vi skal komme oss gjennom dette, sammen.  Jo større muskler vi bygger, jo større gjennomslag vil vi få for akkurat våre behov.
- Medlemmene kan stole på at de er på best mulig sted nå. Det er ingen andre enn NHO som har en egen bransjeforening med 100 % fokus på frisører og velværebedrifter. Det er tid for å mobilisere og få alle med på laget, sier Halsan.

 

Velkommen inn!

NFVB holder dørene åpne for de som nå ser nytten av å være i en bransjeorganisasjon, som igjen er tilknyttet Norges sterkeste organisasjon – NHO.
Her er link til innmelding

Tilbake
ANNET INNHOLD