Fra pressekonferansen 24. mars. Statsminister Erna Solberg viderefører koronatiltakene frem til og med 13. april. Da har frisør- og velværebransjen vært en måned i lockdown.
Fra pressekonferansen 24. mars. Statsminister Erna Solberg viderefører koronatiltakene frem til og med 13. april. Da har frisør- og velværebransjen vært en måned i lockdown.

Koronatiltak videreføres

Tiltakene for å begrense spredning av koronaviruset blir videreført til og med 13. april.
- Forstår det må til, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid. NFVB har gitt klar melding på at bedrifter som fikk lock down 12. mars må følges spesielt opp i tiltakspakkene.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2020-03-24T17:06:54.0000000Z

For å begrense smittespredning av koronaviruset, innførte regjeringen 12. mars de mest inngripende tiltakene i fredstid.  I dag bestemte regjeringen at tiltakene videreføres til over påske, til 13. april.

 - Det var forventet at regjeringen ville forlenge tiltakene for å bremse spredningen av koronaviruset. Dette er selvfølgelig svært krevende for både enkeltmennesker og bedrifter, men vi har forståelse for at det må til, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

 - Så er det klart at dette rammer bedriftene svært hardt. Vi fikk i dag ledighetstall vi ikke har sett etter krigen. Det kan ikke bli mer alvorlig.

Tilpassede tiltak

Almlid understreker at med den nedstengningen av Norge som vi nå ser, er det helt avgjørende at myndighetene følger opp med de riktige tiltakene for å bringe oss gjennom krisen. Det gjelder ikke minst rettet mot små og mellomstore bedrifter og mot konkurranseutsatte eksportbedrifter.

- Trygghet for helse er det viktigste, men vi må også så godt vi kan forsøke å sikre at det er jobber i den andre enden av krisen.
Regjeringen vil fremlegge en tiltakspakke førstkommende fredag.


Aktuelle nettsteder:

NHO

Regjeringen

NAV

Folkehelseinstituttet


Tilbake
ANNET INNHOLD