Foto; NHO
Foto; NHO

Korona, avbestillinger og permitteringer!

Er salongen din tom på grunn av avbestillinger relatert til Korona? Mange av NFVBs medlemmer opplever i disse dager å stå uten nok jobb for de ansatte, og må vurdere permittering.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2020-03-11T13:02:25.0000000Z

Verden har ingen gode paralleller å hente erfaring fra når det gjelder bekjempelsen av Korona, men vi er samlet om at det viktigste vi nå gjør er å unngå spredning av viruset. Som tidligere formidlet, forholder NFVB og NHO seg her lojalt til Folkehelseinstituttets regime. Dere finner oppdaterte råd til medlemmer fra NHO her: NHOs råd om håndtering av Koronaviruset


Regjeringen varslet i går (tirsdag 10.3.20) at den vil iverksette en rekke kortsiktige tiltak for å avhjelpe økonomien i næringslivet, blant annet vil arbeidsgiverperioden ved permittering endres. NHO har spilt inn 10 helt konkrete forslag til Regjeringen, vi vet sikkert hva som er besluttet førstkommende fredag (13.03.20). Vi vil formidle dette her så fort det er kjent.


Mange kunder har som følge av Korona avbestilt timer i salong. Dersom du som eier/leder vurderer det slik at bemanningen må settes ned og/eller salongen må stenges av den grunn, vil vi i NFVB og NHO bistå våre medlemmer med dette.  

Det er svært viktig at ting gjøres juridisk korrekt, og i første omgang har våre advokater i NHO Service og Handel utarbeidet en enkel mal som skal følges. Malen sendes ut til alle medlemmer pr. epost i morgen (12.03.20).  Har du ikke fått den før morgendagen er over, ta kontakt på post@nfvb.no! (Malen tilgjengeliggjøres kun for medlemsbedrifter). 

Og husk; Det aller viktigste nå er relativt enkle hygienetiltak som vask av hender og utstyr. Her i NHO er vi oppfordret til å vaske hendene grundig en gang i timen, samt å desinfisere flater som mobiltelefon, PC-tastatur og dørhåndtak regelmessig.   

Tilbake
ANNET INNHOLD