- Når undersøkelser viser at frisører er en av de yrkesgruppene med høyest lykkefølelse og er minst stressede, forstår jeg at mange har hatt en reise lik min", sier NFVB-president Espen Sævold.
- Når undersøkelser viser at frisører er en av de yrkesgruppene med høyest lykkefølelse og er minst stressede, forstår jeg at mange har hatt en reise lik min", sier NFVB-president Espen Sævold.

Yrkesstolthet

Nok en gang takk for tilliten ved landsmøtet.  Jeg har nå så vidt rukket å komme i gang med presidentgjerningen, har gjennomført mine første styremøter som president og begynner å få oversikt over ansvaret og oppgavene som hviler på en president i NFVB.  Jeg har i tiden etter valget kjent på stoltheten jeg har over å være en del av en slik fantastisk bransje, og å ha så mange gode og flinke kollegaer over hele landet.  Jeg har også lurt på hvor denne stoltheten kommer fra, hvorfor har jeg slik en stor yrkesstolthet?

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2020-03-02T14:35:39.0000000Z

Jeg måtte google yrkesstolthet – Yrkesstolthet betyr å legge sjelen sin i det man gjør eller leverer. En slik avklaring bringer meg tilbake til læretiden min. Jeg fikk da i oppgave at hver kunde jeg behandlet, skulle komme tilbake til meg. Det fikk meg til å legge sjelen min i hver kunde, og jeg interesserte meg for kundenes ve og vel. Jeg etterstrebet å gjøre mitt aller beste hver dag, for kunder og kollegaer.  Æresfølelsen og gleden over at kunder spurte etter meg, gav meg mestringsfølelse, og en enorm arbeidsglede. Denne gleden har fulgt meg i hele mitt arbeidsliv og alle mine sysler. Når undersøkelser viser at frisører er en av de yrkesgruppene med høyest lykkefølelse og er minst stressede, forstår jeg at mange har hatt en reise lik min.

Bekymringsmelding

Det er derfor bekymringsfullt at det er nedgang i antall søkere til vårt fantastiske yrke. Hva har gått galt når det minker på ungdommer som ønsker å bli med oss i vårt univers? Det kan sikkert utredes i det vide og brede hvorfor og hva som er galt, men jeg er mest opptatt av hva gjør vi nå? NFVB har satt i gang flere prosjekter som skal og vil hjelpe på dette. Dette er prosjekter som trenger ressurser i form av penger og personer, så det å være medlem og engasjere dine nærmeste kolleger til også å være medlem, er et viktig bidrag.

Influensere

Jeg tror likevel at den viktigste innsatsen kan vi bidra med hver dag i salongen. Hver dag har vi foreldre innom salongen. De er av de største influenserne på hva barna deres skal bli når de blir store. Snakk om den fantastiske arbeidsplassen din! Du har stor påvirkningskraft, bruk den!

Tilbake
ANNET INNHOLD