Lærte av verdens beste! Tilbakemeldingene fra deltakerne på NFVBs langthårskurs var særdeles gode.
Lærte av verdens beste! Tilbakemeldingene fra deltakerne på NFVBs langthårskurs var særdeles gode.

Stjernefrisør Joakim Roos: - Vi kan se en norsk verdensmester i rommet!

De beste lærer av de beste. Da NFVB holdt kurs med stjernefrisør Joakim Roos og de kinesiske verdensmestere i frisering, Rose Li og Richard Lou, ble de imponert over de grunnleggende ferdighetene til de norske deltakerne. Det lover godt for neste VM.

Joakim Roos kom med en klar melding etter å ha betraktet de norske deltakerne på kurset:  - Vi kan se en verdensmester i rommet! 
Han fikk bifall fra de kinesiske multiple verdensmesterne Rose Li og Richard Lou. Oppfølgingskommentaren var også klar: 
- Alt som trengs er ambisjoner og hard trening. Så må man dele kunnskap.

Verdens beste frisører

Det var virkelig en unik mulighet da NFVB kunne invitere til et tre-dagers kurs i langthårsarbeider på Wella Studioet i Oslo.  Svenske Joakim Roos er en internasjonalt kjent frisør som reiser verden rundt 10-11 måneder i året og underviser, alene eller sammen med for eksempel Rose Li og Richard Lou.
 - Jeg har kjent Rose i 25 år, og ønsker å ta hennes kunnskaper videre til Skandinavia. Det spesielle med henne er at hun egentlig var en tourguide og tolk, som fikk en sterk lyst til å bli hårkunstner. At hun skulle bli multippel verdensmester i frisering viser hvor langt man kan nå, hvis viljen er til stede.

 - Richard er en langthårsspesialist. Det å reise rundt på kurs med ham er spesielt. Han kan ikke engelsk, men frisørkunst er et visuelt språk. Med litt tolkehjelp formidles hans kunnskaper uproblematisk.
Selv har Joakim stjernestatus, som blant annet kan illustreres med at han fikk frie tøyler til å bygge ny bedriftskultur i en av Asias største frisørskoler, med 400 skoler og 7000 ansatte.  - Det var en tøff prosess, men tre år senere kunne vi si at jobben var gjennomført, sier Joakim.

Norsk verdensmester

Det er med full overbevisning at Joakim mener vi kan få en norsk verdensmester.  Han opplevde under NFVB-kurset at basisferdighetene til de norske kursdeltakerne var svært gode.  Han mener det er kjernen til alt.  Derfra er det ambisjoner og dedikert innsats skal til.
 - Designkunnskapen er viktig, og det er nordmenn gode på. Resultatet av det man gjør skal jo være vakkert. Man må starte med estetikken før man bruker teknikken. Du må ha en visjon, og så velge teknikk for å nå ønsket resultat!
 - Du må så bygge ditt eget erfarings­bibliotek. Prøve-teste-leke-feile-prøve igjen. Det skal være gøy, man må leke med kunnskap. Se hvordan man lærer språk. Det viktigste er ikke å pugge gloser, men tørre å prate. Så lærer man underveis.
 - Jeg håper dette kurset har gitt en «boost» til frisører som allerede har en god basis, sier Joakim.

Richard Lou, Rose Li og Joakim Roos demonstrerte teknikker som løftet deltakernes ferdigheter til et nytt nivå.

Det handler om vilje

Mange frisører sier at de «brenner for faget».  Vi kan vel da si at det er forskjell på flammen.  Skal man være på elitenivå, krever det spesiell innsats.  Vi forstår det ofte best når vi ser på toppidrettsfolk.  Alle forstår at Warholm og Johaug trener mer dedikert enn de fleste.
 - Idrettsfolk viser hvor langt man kan nå med å ha «vinnerskalle». Det har så mye med mentalitet å gjøre. Jeg bruker gjerne Carolina Klüft (svensk friidrettsstjerne, OL- og VM-vinner) som eksempel.  For å bli best handler det ikke bare om vilje, men også å våge å være best. Se bare på Zlatan Ibrahimovi. Han bryr seg ikke om janteloven, som er for velkjent i Skandinavia.
 - Du kan komme langt med gode ferdigheter, men du må være mentalt dedikert for å bli best. 

 

Tilbake
ANNET INNHOLD