Olimb & Co Munch Brygge fortjener beskrivelsen "midt i smørøyet".
Olimb & Co Munch Brygge fortjener beskrivelsen "midt i smørøyet".

Salongdrøm på Munch Brygge

Bjørvika i Oslo har blitt et spennende arkitektonisk sted, med blant annet Barcode, Operaen og det nye Munchmuseet. Her har også frisørbedriften Olimb & Co åpnet sin «drømmesalong». 

 - Det har vært utrolig spennende å utvikle konseptet Olimb & Co på Munch Brygge. Kvartalet mottok Oslo Bys Arkitekturpris 2020, og jeg tok utgangspunkt i byggets kvaliteter under utformingen av salongen. Vi har skapt en lun og innbydende atmosfære, som uttrykker våre kjerneverdier. Vi skal være en «premiumsalong», og tilbakemeldingene viser at vi har lykkes med å formidle dette, smiler eier og daglig leder Berit Olimb.

Se bildegalleri nederst i artikkelen.

Artikkelen sto på trykk i magasinet FRISØR nr 4 2020.
Mer inspirasjon? Les NFVBs magasiner HER.

Selve prikken over i-en er en flott kunstinstallasjon, som er laget spesielt til salongen og denne langveggen.  - Kunstverket er laget av interiørdesigner Aina Sollie Steen. Det ble først malt på lerret, så fotografert og til slutt trykket på fliser. Totalt inngår 300 fliser i kunstverket, og det får være her så lenge bygget står. Jeg kan ikke ta det med meg, men det får stå sin prøve, humrer Berit Olimb.

I hjertet av ny bydel

 - Dette er et stort løft, og har kostet mye penger, men når resultatet har blitt så bra som det har blitt, har det vært verd innsatsen. Vi gleder oss til å gå på jobben hver dag. Jeg synes også området er spennende. Vi befinner oss i hjertet av Oslos nye sentrumsbydel, omgitt av high-end retail-forretninger, prisbelønte spisesteder og kulturinstitusjoner som Operaen, Deichmann Bibliotek, og ikke minst det nye signalbygget til Munchmuseet, sier Berit Olimb og legger til følgende:

 - Det er fascinerende å ha en salong som nesten ligger på bryggekanten til en av Bjørvikas mange kanaler. Det vil bli plass til båtanløp i tilknytning til området, så kundene kan komme til oss både til vanns, til fots eller med offentlig kommunikasjon.

Lederduoen Berit Olimb og Doan Tran er strålende fornøyd med åpningen av Olimb & Co. Munch Brygge. - Dette er et spennende område i utvikling og vekst. Vi gleder oss til å være med på den videre utviklingen av området, smiler Berit Olimb.

Sobert & lekent

Plassen foran inngangspartiet er utformet på en leken måte med en skog av springvann som lyser opp i kveldstimene.

 - Vi ønsker å ta vare på lekenheten som utformingen av området inviterer til, samtidig som vi byr våre kunder på tjenester av en høy faglig kvalitet og et servicenivå av ypperste klasse. Selvsagt preges området av nærheten til forretningsvirksomheten som skjer i Barcode og det økende antallet sjønære leiligheter, men det er ikke et område som preges av et godt voksent publikum. Om sommeren er det badeliv og det finnes også barnehager i nærområdet. Det yrer av liv her året rundt, og vi gleder oss til å følge den videre utviklingen av området, sier Berit Olimb.

Funksjonell frisone

Da Olimb & Co overtok lokalene startet de med et «råbygg» og blanke ark. Det ga muligheten til å utvikle et konsept som tok vare på det estetiske uttrykket, og samtidig også ivaretok ønsket om å skape et funksjonelt arbeidsmiljø.

 - I prinsippet overtok vi et strippet lokale med betongvegger. Takhøyden gjorde at jeg utnyttet den indre delen av salongen til å bygge en mezzanin over vaskesonen, med trapp opp til velværeavdelingen, som inkluderer tjenester som håndpleie, manikyr og vippeløft med farge. Plassen gir mulighet til å utvide tjenestetilbudet, selv om vi foreløpig har valgt å beholde tjenester som hud- og kroppspleie i tilknytning til salongen vår i Prinsensgate ved Stortinget, forklarer Berit.

 - Når det gjelder ventilasjon, ble denne tilpasset mine krav i henhold til ventilasjonsnormen utviklet av NFVB. Vi har også lagt opp alt av elektriske installasjoner med tilpassede kontaktpunkter for klippesonen.

 - Min erfaring er at man ofte ikke legger nok vekt på støydemping, så det har vi tatt hensyn til under utformingen av salongen. Det skal være en rolig atmosfære, uten «romklang». Kundene skal oppleve frisørbesøket som et pustehull i hverdagen i avdempede omgivelser.

- Det har vært veldig givende å bruke andre sider av seg selv, og oppleve at man har lykkes med utformingen av lokalene basert på en nøye gjennomtenkt grunnidé, fremholder Berit Olimb. 


Bildegalleri:

Modeller: Ronja og Althea

Hår/farge/styling: Marius Anderssen og Berit Olimb

Make-up: Lærling Julie Myksvold

Klesstyling: Doan Tran

Klær: Cavour Woman, Munch Brygge. Sko & Accessories privat eid.

Foto: Gro Sævik

Tilbake
ANNET INNHOLD