- Jeg synes det har vært spennende å engasjere meg i NFVBs utvikling av NM i hudpleie. Ikke minst var det inspirerende å følge Norges kandidat til EuroSkills konkurransen i Budapest, der jeg var en del av Expert-teamet, forteller Ann Louise Brurås.<br/>
- Jeg synes det har vært spennende å engasjere meg i NFVBs utvikling av NM i hudpleie. Ikke minst var det inspirerende å følge Norges kandidat til EuroSkills konkurransen i Budapest, der jeg var en del av Expert-teamet, forteller Ann Louise Brurås.

Vil bidra til bransjeutviklingen

 - Vi trenger å utvikle hudpleiebransjen faglig og organisatorisk. Det er grunnen til at jeg har engasjert meg i NFVBs hudpleiesatsning, smiler gründer av Eracura Hud & Kroppspleieklinikk og faglærer på Frisør- og Hudpleieinstituttet i Bergen, Ann Louise Brurås.

- Det har blitt litt mer å gjøre i NFVB enn det jeg så for meg i starten, men jeg synes det har vært gøy å engasjere meg i organisasjonsarbeid og gi mitt bidrag til å utvikle bransjen, sier Ann Louise Brurås.
 - Jeg har vært en del av Expert-teamet i WorldSkills/VM i yrkesfag, og jeg har også vært engasjert i EuroSkills. Under WorldSkills i Abu Dhabi var hudpleie for første gang en konkurransegren, så det var en spennende opplevelse.  For min del var det veldig givende å møte dommere og medlemmer av Expert-teamene fra andre land, som Sverige, Finland og England.  Man blir kjent med dyktige fagutøvere og bygger et godt nettverk.  Dette har gitt nyttige inputs når NFVB startet opp første NM i hudpleie under Hår & Skjønnhet i 2018. Bedømmingen ble i stor grad basert på dommerskjemaene fra Skills.
 - Vi jobber nå med å oppgradere og videreutvikle NM-konkurransen.  Noen endringer vil bli gjort i år, men det vil ikke bli noen vesentlige endringer i fagområdene som inngår i NM i hudpleie på Clarion Hotel The Hub i Oslo 10. oktober, forteller Ann Louise Brurås.

Leder og lærer

I tillegg til å være engasjert i klinikken Eracura Hud & Kroppspleie, som hun startet sammen med sin søster Ingvild Brurås i 2007, jobber Ann Louise som lærer på Frisør- og Hudpleieinstituttet i Bergen.
 - Jeg har en bred bakgrunn fra hudpleiebransjen. Etter at jeg gikk ut fra Bjørgvin Vgs. fikk jeg jobb i WahWah Skin Trim Studio i Kløverhuset.  Der ble jeg raskt avdelingsleder og jobbet i fem år, samtidig som jeg jobbet i den offentlige skolen.  Jeg lærte mye om ledelse og drift i WahWah, og det faglige miljøet var utrolig bra.  Det ble min lederutdanning, for å si det sånn.  Men da min søster Ingvild hadde lyst til å starte en hudpleiesalong sammen med meg, ble fristelsen for stor.  Hun hadde 10 års erfaring med salongdrift, og vi hadde et kundegrunnlag i bunn da vi etablerte Eracura Hud & Kroppspleie i 2007. Det var bare å gå på med krum hals.
 - Vi ville ikke ligge i et kjøpesenter på grunn av åpningstidene.  Vi har tross alt et familieliv å ta hensyn til ved siden av jobben.  Det ble derfor et lokale i et selvstendig bygg rett ved Åsane Senter.  Vi kan selv bestemme åpningstidene og har stengt hver lørdag, men har kveldsåpent fire dager i uken.

Eracura-teamet elsker faglige utfordringer. Fra venstre: Ann Louise Brurås, Veronica Hjortland og Ingvild Brurås.

 

Ledelse må læres

 - Det var givende å starte opp og bygge opp kundekretsen, men vi fikk ingenting gratis.  Oppstarten krevde at vi jobbet aktivt med å markedsføre oss med utgangspunkt i vår faglige kompetanse. «Jungeltelegrafen» jobbet også for oss, og i dag har vi bygget opp en kundeportefølje med trofaste kunder.  Vi er fire medarbeidere og har en solid posisjon i vårt lokalmarked, oppsummerer Ann Louise.
 - Ballasten jeg fikk fra WahWah når det gjelder ledelse og økonomistyring var viktig å ha med seg.  Jeg mener alle som skal starte opp egen virksomhet, bør ha praksis og erfaring.  Det kreves mer enn faglig kunnskap for å lykkes i hudpleiebransjen, legger hun til.

Elsker å undervise

Ann Louise trives i hudpleiefaget, men hun medgir at hun alltid har hatt en dragning mot læreryrket.
 - Selv om det var inspirerende å bygge opp en egen salong, har jeg alltid hatt lyst til å jobbe som lærer.  Det var grunnen til at jeg søkte meg en jobb i skolen etter endt utdanning.  Jeg var fast bestemt på å drive med undervisning og tok derfor en pedagogisk utdanning ved Høgskolen Oslo/Akershus ved siden av å jobbe i Eracura Hud & Kroppspleie.  Da jeg fikk tilbud om å jobbe i privatskolen Frisør- og Hudpleieinstituttet i Bergen, ble fristelsen for stor, og jeg takket ja til dette tilbudet. I dag bruker jeg mesteparten av tiden min til undervisning på skolen.  Det hadde ikke gått uten min søster Ingvild.  Vi driver en familiebedrift, og jeg stoler fullt og helt på henne.  Hun er utrolig flink faglig, så jeg er komfortabel med å veksle mellom behandlinger og utdanning av hudpleiere, oppsummerer Ann Louise.

 - Jeg jobber med det faglige dag-til-dag i salongen, mens Ann Louise har hovedfokus på økonomi og salongledelse.  Vi samarbeider godt og utfyller hverandre, supplerer søsteren, Ingvild Brurås.

Fagbrev for hudpleiere

Ann Louise har mange jern i ilden, og hun er også medlem av NFVBs arbeidsgruppe som jobber med å utvikle fagbrev for hudpleiere.
 - Jeg synes det har vært spennende å jobbe med å få på plass en fagbrevordning, og vi er i rute med prosessen så langt.  For yrkesutøverne vil dette gi høynet status.  Vi vil også få en lærlingordning på plass, med et offentlig lærlingtilskudd for salongeiere som tar opplæringsansvar.  Vi må få betalt for den opplæringen vi gjør, og fagbrevordningen vil være et positivt bidrag, mener Ann Louise.  Hun er også engasjert i NOKUT, som deltager i NFVBs arbeidsgruppe som skal sammenligne norske og utenlandske hudpleieutdanninger med i læreplangruppen som lager de nye læreplanene til faget i Utdanningsdirektoratet.
 - Dette er viktige elementer i arbeidet mot fagbrev i hudpleiefaget, fremholder hun. 

Tilbake
  • #hudpleie
  • #hudterapeut
  • #kroppspleie
  • #hud
  • #eracura
  • #nfvb
ANNET INNHOLD