I dag synes jeg det å nedtone uttrykkene, skape en minimalistisk, naturlig, klassisk look er interessant. Men det er krevende, ikke minst for en fotograf. De må greie å løfte frem ørsmå detaljer. Det krever presisjon og en dyp forståelse av det jeg prøver å skape, sier Årets Hårstylist 2019, Jens Johan Wiker.
I dag synes jeg det å nedtone uttrykkene, skape en minimalistisk, naturlig, klassisk look er interessant. Men det er krevende, ikke minst for en fotograf. De må greie å løfte frem ørsmå detaljer. Det krever presisjon og en dyp forståelse av det jeg prøver å skape, sier Årets Hårstylist 2019, Jens Johan Wiker.

Årets Hårstylist 2019, Jens Johan Wiker: Signaturarbeider

 - Jeg har etter hvert fått en avslappet tilnærming til det jeg vil uttrykke, blitt mer tro mot det jeg selv vil gjøre. Da er det ekstra hyggelig at andre verdsetter arbeidene. Så den anerkjennelsen som ligger å bli kåret til Årets Hårstylist 2019 setter jeg stor pris på, sier Jens Johan Wiker.

 

Jens Johan Wiker har skapt seg sin distinkte signatur. Han er ikke edgy, men er opptatt av skape klassiske, beauty-orienterte looks. Han er også utdannet beauty make-up artist. Det gjør at han har full kontroll på sluttresultatet. - Det er andre som er flinkere enn meg klippeteknisk. De er kanskje opptatt av å skape edgy looks med striper og særegne elementer. Jeg er i bunn og grunn opptatt av naturlige looks, med en klassisk beauty tilnærming, selv om jeg også har vunnet prisen Årets Avant Garde tidligere, sier Jens Johan. Han røper at han også startet arbeidet med å lage en kolleksjon til Årets Avant Garde 2019, uten å sende den inn. - Jeg rakk dessverre ikke å fullføre dette, så jeg nøyde meg med å sende inn en kolleksjon til Årets Frisør 2019, der jeg ble nominert i region 4. Det var hyggelig, legger han til.

Minimaliserer uttrykkene

Tidligere arbeider har vært preget av imponerende, flotte, perfeksjonerte detaljer, voluminøse uttrykk med mye vind og småhår. Men nå har Jens Johan tatt ting ned.  - Jeg jobber annerledes med styling i dag enn for fem år siden. Da var det volum, spekket med detaljer, som var bærebjelken i det jeg drev med. I dag synes jeg det å nedtone uttrykkene, skape en minimalistisk, naturlig, klassisk look er interessant. Men det er krevende, ikke minst for en fotograf. De må greie å løfte frem ørsmå detaljer. Det krever presisjon og en dyp forståelse av det jeg prøver å skape. Men man må utfordre seg selv, det er det som gjør denne bransjen spennende å jobbe i.


Du kan lese mer og bli bedre kjent med Årets Hårstylist 2019, Jens Johan Wiker, i neste utgave av magasinet FRISØR.

 

Tilbake
ANNET INNHOLD